icon

Periete posledný deň v roku?

lindayaaa
31. dec 2024
Strana
z4
rozculena
31. dec 2024

bože,také sprostosti🙄 ide mi tretie pranie,lebo tak mi to vyšlo...zajtra pokračujem,keď bude to dnešné suché.
A zajtra bude na obed hydina 😂

lindayaaa
autor
31. dec 2024

@rozculena pohov debata sa skoncila uz

margotka17
31. dec 2024

@lindayaaa neprala som, nemám toľko prádla. V sobotu som 3 x dávala. Zajtra nebudem prať, ideme na návštevu.

martinkatinka
31. dec 2024

@oktobermimi akoze a ani to sa nesmie? 🙈

viestta
31. dec 2024

No neviem, pred chvilo sa niekto pytal, ci sa na Novy rok mozu jest vajcia. Etnologie znale, by mohli poznat odpoved

anega79
31. dec 2024

ano, aj som zehlila aj v robote som bola🙂

heidi4
31. dec 2024

Sranda, ako sa tie zvyky (povery?) lisia. 🙂 Ja som bola od mala "ucena", ze 1.1. sa nema prat ani vysavat, ani smetie vynasat, lebo nam odplava stastie, ktore nam prislo a vyhodime si stastie... Nechcem riskovat, uz i beztak ma stastie dost obchadza 🤣🤣 ale smetie veru zajtra musim vyniest, aspon cast, lebo macicka dava dobre bio bomby... 🫥😷😵‍💫🤢🤣🤣

siska53
31. dec 2024

@lindayaaa jasne, mam susicku, takze uz je to aj poskladane a odlozene a aktualne zehlim 😁

1985murka8
31. dec 2024

Áno prala som.

dankaa74
31. dec 2024

Áno včera som prala 31.12. úplne normálny deň....normálny pracovný deň....dnes 1.1....deň s veľkým D...sviatok Bohorodičky....žiadne povery.....skrátka cirkevný sviatok....viac ako čokoľvek na svete

havlicka11
31. dec 2024

Na pranie mam nachystane uz 4 dni, stale to lezi roztriedene pred prackou......a este to par dni pocka, venujeme sa radsej detom ked sme vsetci spolu klzisko, sneh, sankovanie plus navstevy a tesime sa ze mame volno spolu 🙂

havlicka11
1. jan 2025

Ohladom povier, neriesime. Stavim sa, ze muz nepozna ziadnu z nich, takze by som si to musela aj tak riesit iba sama so sebou 😁

evansova
1. jan 2025

@julovka8 Super. Vsetky budeme prat po cely rok....Alebo bude chodit pradlenka Madlenka?

fantaghiro21
1. jan 2025

Dnes dám asi tiež prať 🙃...

viestta
1. jan 2025

Ja som prave nakrmila pracku, este mi treba poskladat to co visi na susialku od vlani

katrin21
1. jan 2025

@lindayaaa nic take neni..periem kedy treba.

derdia
1. jan 2025

@lindayaaa ja som prala 4 pracky. Bola som chora a konecne vcera som vladala to spravit. Ale s kludom som to brala. Ziadne nahanacky.

ukulela
1. jan 2025

zeny, ja som prala aj na stedry den ... a kedze maly rozlial vosk zo sviecky, tak na bozie narodenie sa u nas tepovali a prali rohozky 🙂 ked som nemala susicku, tak mi pradlo viselo na susiaku kedykolvek, ked bolo treba. jedine, co doma dodrziavame - chlap ma zakaz robit na dvore hlucne prace na velkonocny piatok a nedelu a tiez 25.12. ... na panenku mariu ho az tak nekontrolujem. ale to nie kvoli presvedceniu, ale kvoli pokoju na dedine. (ale napr nedele neriesim, nech si pili, kolko mu treba)

misslilac13
1. jan 2025

Ja som prala aj na štedrý deň a aj potom... a vlastne každý deň dám do práčky minimálne 2x aj dnes. Mne sa na prd darí aj tak stále takže je to asi jedno.

misslilac13
1. jan 2025

@evansova a ved to budeme aj tak, nám to nikto nepríde domov oprat

misslilac13
1. jan 2025

@viestta ved sa jedia vajca v koláčoch, v šalátoch normálne

petra5333
1. jan 2025

@lindayaaa no ako na novy rok tak po cely rok..a to ze pri dvoch detoch budem prat este niekolko rokov tak to mam jedno😄🤷🤦... Tak ci tak prat,varit a pratat budem nezastavitelne... Takze ano aj som prala aj pratala..akurat mlady vylial sirupovu vodu bude sa aj zmyvat🤷

fantaghiro21
1. jan 2025

Neviem či dnes som čítala,že keď žena perie na Silvestra či na novy rok,tak bude mať v rodine smrť..tak ja som minulý rok neprala a zomrel mi otec.
Takže....
Nikdy som neverila na tieto blbé povery a nikdy nebudem....
Jediné z toho "sviatočného hľadiska"
Ano,blbá voľba ,mám zatiaľ prácku 6kg pri 5 členoch,takže ak nechdem sa zasypať prádlom ,musím či je sviatok,piatok.
Ale pokročili sme, máme sušičkuuuu .ešte nie doma,ale máme
Ešte práčku tak na 9-10kg vybrať....

dinidlo0203
1. jan 2025

@lindayaaa myslím, že sa to týka Štedrého dňa 😊

nikola5803
1. jan 2025

@lindayaaa no trápnejší príspevok som hádam nevidela až doteraz

lindayaaa
autor
1. jan 2025

@nikola5803 ty si dobre sprosta potom 😂

nikola5803
1. jan 2025

@lindayaaa ja som si s Vami nepotykala to po prvé...a sprostá ste jedine Vy keďže ste dala takýto príspevok milá pani.

oktobermimi
1. jan 2025

@martinkatinka 😂 vies kolko ceci dokazu ludia vymysliet co sa niektory den nesmie? Napriklad od dnes 30.2 nesmies ist celi den na Wc😁

Strana
z4