icon

Používanie Sanytolu na dezinfekciu prádla

14. okt 2025

Ahojte, prosím Vás, používate Sanytol na dezinfikovanie prádla?
Existuje prášok, aj gel? Nezničí mi to prádlo?
Ďakujem Vám za rady.😘

andrea_82
14. okt 2025

Ano, pouzivam dezinfekciu. Dava sa to do priehradky namiesto avivaze. Nikdy mi nic neznicil.

buberova
14. okt 2025

Tiež používam dezinfekciu namiesto aviváže a všetko ok

anonym_259b3a
14. okt 2025

@anonym_autor používam dezinfekciu ale DM značku

autor
14. okt 2025

Ďakujem Vám, pozriem j DM dezinfekciu.

maddie1711
14. okt 2025

Áno už roky. Nezničil nič. Prádlo vonia pekne za čistotou. Na avivaz som alergická, sanytol mi vyhovuje. Dm-kovu dezinfekciu som neskúšala.

viestta
14. okt 2025

Pouzivam len a mame doma nejaku infekciu alebo potrebujem cielene vydezinfikovat pradlo. Inac na to nevidim dovod. Davam ju do priehradky na avivaz

euka210
14. okt 2025

@anonym_autor nepouzivam, nevidim dovod, kedze dnesne prasky su dost silne a virusy sa pranim zabiju. Mozno pri nejakej vaznej nakazlivej chorobe by som pouzila dezinfekciu.

anonym_427a3a
14. okt 2025

Ja som to používala len ked mali deti mrle, tiež inak nevidím dôvod.

muchotrafka298
14. okt 2025

Ja som pouzivala pocas kovidu z DMky. Inac kedze nemam ziadne domace zvierata, tak mi to pride zbytocne. Este mozno po nejakej infekcnej chorobe by som to pouzila. A je zbytocne vyhadzovat peniaze za Sanitol, staci z DM alebo z Lidla. Sluzbu spravi rovnaku.

petrao2
14. okt 2025
@anonym_autor

Ďakujem Vám, pozriem j DM dezinfekciu.

@anonym_autor mna dm neoslovil
Lepsi je sanytol a nie nikdy mi nic neznicil

anonym_e85fb6
14. okt 2025

@anonym_autor ja pouzivam sanytol. Skusila som aj s Dm ale treba tam dva vrchnaciky podla navodu a teda to vyjde drahsie nakoniec ako samotny sanytol

mirage
14. okt 2025
@euka210

@anonym_autor nepouzivam, nevidim dovod, kedze dnesne prasky su dost silne a virusy sa pranim zabiju. Mozno pri nejakej vaznej nakazlivej chorobe by som pouzila dezinfekciu.

@euka210 nie ak peries beznym praskom a na 40 stupnov.

beata_k
14. okt 2025

@anonym_autor Nie. Nevidim na to dovod. To co take strasidelne nebezpecne by som na tych satach mala mat? Od toho su teplotne stupne prania. Uz je vo vodach dost chemie, nepotrebujem to detom este viac znecistit.

vkatush
14. okt 2025

Snaytol do priehradky od aviváže.
Periem tak keď sme chorí, uteráky a oblečenie od psov. Ostatné neuvidím dôvod.

henka123123
14. okt 2025

Pouzivam a davam priamo do bubna 🙂 a do kazdeho prania

anonym_fbeb8b
14. okt 2025

Dávam keď riešim veci ako choroby, teraz napr zrejme mykóza na nohach u jedného člena z rodiny tak do prania s jeho ponožkami či uterakmi, keď periem psovi napr uterák s nejakými takými vecami. Bežné veci väčšinou len s práškom

anonym_39ac8d
14. okt 2025

Áno dávam Savo prach+sanytol...prádlo pekne vonia práčka má 17 rokov 😁

anonym_6a767d
14. okt 2025

Dávam do každého prania kde sú uteráky s spodné prádlo

fajnova
15. okt 2025

Nedám na to dopustiť. Používam na uteráky, spodné prádlo a utierky. Aviváž nepoužívam už roky rokúce.
Baby, tie čo používate ten produkt z DM ky. Včera som ho držala v ruke, že ho beriem, ale odrádza ma, že to je aviváž. Tu nechcem. Tak som zobrala zase sanytol.
Inak mám aj sanytol gél na pranie. Môžem odporučiť.

anonym_4f8cff
15. okt 2025

Používam skoro pri každom praní, nikdy nič nezničil.

lauruska_sumienka
15. okt 2025

pouzivala som dezinfekciu aj tu z DM (obe verzie) aj sanytol, ale dlhsie mi vydrzi sanytol. doteraz nic neznicil. davam ho do kazdeho prania ktore sa perie na 30 a aj kde je spodne pradlo, uteraky a na konci davam pradlo este raz preplachnut, pre istotu

majka034
15. okt 2025
@fajnova

Nedám na to dopustiť. Používam na uteráky, spodné prádlo a utierky. Aviváž nepoužívam už roky rokúce.
Baby, tie čo používate ten produkt z DM ky. Včera som ho držala v ruke, že ho beriem, ale odrádza ma, že to je aviváž. Tu nechcem. Tak som zobrala zase sanytol.
Inak mám aj sanytol gél na pranie. Môžem odporučiť.

@fajnova ta dezinfekcia z dm, myslím že to len zle pomenovali, resp. chyba prekladu...konzistenciu a zloženie to ma ako sanytol. Tiež mi to vrtalo v hlave kým som to kúpila:D
ja používam tú sensitive kvôli deťom

ekira1
16. okt 2025

Používam keď sme chorí, na obliečky čo neznesú vyššie teploty a pod. Mne vonia. Mala som i z dmky aviváž s dezinfekčným účinkom a to bola hrôza. Je i prací gel sanytol. I Savo má prášok na pranie a kapsule.