Práčka ničí oblečenie
Ahojte .Stalo sa niekomu,že práčka sa zbláznila a začala ničiť oblečenie?Bunda,opratá samostatne a celé vnútro sa rozbili.Kupila som si takú istú bundu,oprala,bum,bunda zničená rovnako.Dalšiu bundu som oprala s inou bundou,obe zničené.Malej vesta,ďalšia nová bunda,overaly zimné ,všetky tieto veci mi práčka zničila bez ohľadu na fakt,či sa prali samostatne,vo vrecku,na nízke otáčky,s inými vecami……….Predtym to nerobila,zrazu všetko zničené a oblečenie v dosť vysokej hodnote (keďže vždy som musela kúpiť nové) zničené.Dnes ráno opäť,dcérin nový overal a vnútro rozbité.Práčka Beko,pranie na 40,bez ohľadu na zvolené otáčky,je jedno či 600,800,1200 🤦🏼♀️ som zúfalá chce sa mi ísť ju rozbiť kladivom
@gujami na akom programe ich peries?
A nebude chyba v tom ,že tie bundy sa nesmú prať?
Tuším chyba nebude v práčke ale v bunde 🙄
@gujami čím sú plnené?ak tým vatelinom vždy sa ti spraví guca ja ich dávam do čistiarne, alebo potom susim v sušičke s tenisovymi loptickami, ale taká nadýchané ako z čistiarne nie je nikdy.
Aj paperovú tenkú si periem doma, ale treba ju dobre natriasat a dlho sušiť, rukami perie rozdeliť.To nebude prackou, ale zlým spôsobom prania a sušenia😆
Tak 1, 2, 3krat ti zničí práčka veci a ty peries ďalej? 🤦♀️ Veď buď máš v bubne niečo zaseknute alebo zlomené..
@13uzivatelka11 iba tieto kusy oblečenia ničí,nič iné 🤷🏼♀️ som z toho jeleň
Ajzmne to robi pracka. Presne na niektorom obleceni zo syntetiky. Bavlnu neznici, vacsinou take jemnejsie latky- akoby povytrhava vlakna. Vyriesila.som to tak, ze niektore veci davam do tych pracich vakov.
Na nic sme neprisli, preco by sa to malo stat. Je jedno, ci to dam na 400,,600, 800 otacok. Ci program na jemne latky,,na syntetiku.....
@gujami na akom programe ich peries?
@simsalabim nie je to moja prvá práčka v živote a vždy (okrem ozaj iných ) periem na bavlne
Páperové bundy som nikdy neprala v práčke. Naučila som sa,keď mi sprala na 30stupnov a žmýkanie moju obľúbenú 😤. (Samá hrča).Periem buď v rukách, ručne vyžmýkam nechám odtiecť pod vandlikom. A moja teta dáva dokonca tenisky do práčky, nepochopím 🙄.
Tuším chyba nebude v práčke ale v bunde 🙄
@stellarstar v každej bunde?Vždy okrem dvoch rovnakých išlo o inú značku oblečenia.🤷🏼♀️
@gujami čím sú plnené?ak tým vatelinom vždy sa ti spraví guca ja ich dávam do čistiarne, alebo potom susim v sušičke s tenisovymi loptickami, ale taká nadýchané ako z čistiarne nie je nikdy.
Aj paperovú tenkú si periem doma, ale treba ju dobre natriasat a dlho sušiť, rukami perie rozdeliť.To nebude prackou, ale zlým spôsobom prania a sušenia😆
@luccija iba pranie robí problém.Od istej doby,predtým som prala normálne bundy ,vesty,všetko.Muž sa mi smeje,že do práčky dám aj sedačku 😂😂😂😂😂😂😂 ale zrazu,od jedného dňa,bum,toto začala robiť
@stellarstar v každej bunde?Vždy okrem dvoch rovnakých išlo o inú značku oblečenia.🤷🏼♀️
@gujami dala si lopty na pranie?
Ajzmne to robi pracka. Presne na niektorom obleceni zo syntetiky. Bavlnu neznici, vacsinou take jemnejsie latky- akoby povytrhava vlakna. Vyriesila.som to tak, ze niektore veci davam do tych pracich vakov.
Na nic sme neprisli, preco by sa to malo stat. Je jedno, ci to dam na 400,,600, 800 otacok. Ci program na jemne latky,,na syntetiku.....
@anonym_19fd4a aká značka práčky?
A sú usušene v sušičke,boli to paperky?
Páperové bundy som nikdy neprala v práčke. Naučila som sa,keď mi sprala na 30stupnov a žmýkanie moju obľúbenú 😤. (Samá hrča).Periem buď v rukách, ručne vyžmýkam nechám odtiecť pod vandlikom. A moja teta dáva dokonca tenisky do práčky, nepochopím 🙄.
@zuzanita1609 mám vyše štyridsať rokov a celý život periem všetko,vrátane tenisiek,nikdy som tento problém nemala.Do čistiarne som dala len mužovi dve bundy a raz navlek z madraca.Nikdy som nezničila nič,až pokial tejto práčke nezašibalo
@anonym_19fd4a aká značka práčky?
@gujami bundy periem na rucnom programe, nie na bavlne. Mozno tu bavlnu na zaciatku zvladnu, ale potom uz nie.
@gujami bundy periem na rucnom programe, nie na bavlne. Mozno tu bavlnu na zaciatku zvladnu, ale potom uz nie.
@simsalabim aj to som skúšala a tiež po prvom praní išla do smetí bunda
Pre na vlne ,ručne pranie,iba jemný program musíš používať
Netuším či sa mohli stať ,ja všetko periem v práčke
@gujami bunda, ktoru si uz raz prala ako bavlnu?
@gujami nemáš fotku a je tá bunda paperova?
Ja som raz paperku dala sušiť na vzduch a tiež bola ako zgrcnuta
@minenkaa veď to práve ,že netuším čo sa zrazu stalo.Ako píšem,vždy som všetko prala,až naraz všetko postupne zničené a je mi to veľkí ľúto.
@gujami možno aj tým opotrebovaním práčky. Napríklad mne naposledy ako sprala a pritom ck najmenšie,buble variant. Tieto veci asi naozaj buď ručne,plakala som dlho nad mojou obľúbenou (už iba ručne vo vani). A dokonca som sušenie nepoužila,tiež sprostosť 😏.
@minenkaa veď to práve ,že netuším čo sa zrazu stalo.Ako píšem,vždy som všetko prala,až naraz všetko postupne zničené a je mi to veľkí ľúto.
@gujami keď práčka po skončení prania vypustí vodu zachyť ju do vedra a hneď teplomerom odmeraj teplotu vody, môže byť chybný snímač teploty v práčke a práčka ti perie pri vysokej teplote.
@gujami aj, keď tam je visacka na 30 st niektoré sa aj tak musia prať v čistiarni.Ked sa raz zgrcne to vnútro daj to do čistiarne.
@zuzanita1609 veď tak sa to robí😉tie loptičky nedovolia to zgrcnutie peria, vnutra
@gujami tak novú práčku,skús oprat u mami rovnako ako doma ,či bude rozdiel
Kde kupuješ bundy ,normálne som z toho zmätená ,
@minenkaa ja sa bojím ďalšiu bundu dať oprať hocikde už 🤷🏼♀️ asi skrachujeme na čistiarni,lebo mám malé chodiace dieťa a ešte občas treba aj na rukách niesť a tak bunda hneď špinavá.Bundy boli rôzne,Gate,Tesco,New Yorker,Lidl.Len nue každá stála 20,či 30€ 🤦🏼♀️ a tak ma to dosť hneva,najviac však overaly pre malú.Za túto zimu je to tretí zničený
@gujami možno aj tým opotrebovaním práčky. Napríklad mne naposledy ako sprala a pritom ck najmenšie,buble variant. Tieto veci asi naozaj buď ručne,plakala som dlho nad mojou obľúbenou (už iba ručne vo vani). A dokonca som sušenie nepoužila,tiež sprostosť 😏.
@zuzanita1609 tá krava hlúpa má dva roky a robí to od minulej zimy,čiže keď mala rok 🤦🏼♀️ iné operie v poriadku

Tak 1, 2, 3krat ti zničí práčka veci a ty peries ďalej? 🤦♀️ Veď buď máš v bubne niečo zaseknute alebo zlomené..