Práčka ničí oblečenie
Ahojte .Stalo sa niekomu,že práčka sa zbláznila a začala ničiť oblečenie?Bunda,opratá samostatne a celé vnútro sa rozbili.Kupila som si takú istú bundu,oprala,bum,bunda zničená rovnako.Dalšiu bundu som oprala s inou bundou,obe zničené.Malej vesta,ďalšia nová bunda,overaly zimné ,všetky tieto veci mi práčka zničila bez ohľadu na fakt,či sa prali samostatne,vo vrecku,na nízke otáčky,s inými vecami……….Predtym to nerobila,zrazu všetko zničené a oblečenie v dosť vysokej hodnote (keďže vždy som musela kúpiť nové) zničené.Dnes ráno opäť,dcérin nový overal a vnútro rozbité.Práčka Beko,pranie na 40,bez ohľadu na zvolené otáčky,je jedno či 600,800,1200 🤦🏼♀️ som zúfalá chce sa mi ísť ju rozbiť kladivom
@minenkaa ja sa bojím ďalšiu bundu dať oprať hocikde už 🤷🏼♀️ asi skrachujeme na čistiarni,lebo mám malé chodiace dieťa a ešte občas treba aj na rukách niesť a tak bunda hneď špinavá.Bundy boli rôzne,Gate,Tesco,New Yorker,Lidl.Len nue každá stála 20,či 30€ 🤦🏼♀️ a tak ma to dosť hneva,najviac však overaly pre malú.Za túto zimu je to tretí zničený
@gujami jednoducho skús v inej práčke oprat alebo jemný program
@minenkaa ja sa bojím ďalšiu bundu dať oprať hocikde už 🤷🏼♀️ asi skrachujeme na čistiarni,lebo mám malé chodiace dieťa a ešte občas treba aj na rukách niesť a tak bunda hneď špinavá.Bundy boli rôzne,Gate,Tesco,New Yorker,Lidl.Len nue každá stála 20,či 30€ 🤦🏼♀️ a tak ma to dosť hneva,najviac však overaly pre malú.Za túto zimu je to tretí zničený
@gujami Normálne mremágaj vo vani,premáchaj golier, rukávy, chlap ti ju pomôže opatrne vyžmýkať a daj sušiť buď nad vaňu alebo tam,kde bude ok odtekať. Už v živote nie do práčky bundy,dokonca nedajbože páperové 🙄.
@gujami bunda, ktoru si uz raz prala ako bavlnu?
@simsalabim áno,normálne na bavlnu.Vždy som tak prala bundy a nikdy som žiadnu nezničila.Minuly rok,keď mi zničila prvú,novú,krásnu ,červenú,vynadala som mužovi,lebo prať dal on,kúpila som o pár dni takú istú,prala som ja a 🤦🏼♀️ zničená.Vatovaná výplň .A následne každá ďalšia bunda,vesta,overaly,všetky tieto oblečenia proste.Či som skúsila jemne pranie,nižšie otáčky,vrecko na prádlo,samostatne aj s inými takými vecami.Kazdy další kus zničený.Od minulej zimy krachujeme kvôli tomu na obleceni zimného druhu 🤦🏼♀️ to je na porazenie
@gujami jednoducho skús v inej práčke oprat alebo jemný program
@minenkaa vyskúšam,momentálne mi ostali dva oberaly,tie som ochotná obetovať 😂 nič iné tam nedám.sebe som kúpila na túto zimu bundu,ktorá teda bola riadna pálka a tá pôjde len do čistiarne ,lebo to by som si asi hodila ak by som ju zničila
@gujami Normálne mremágaj vo vani,premáchaj golier, rukávy, chlap ti ju pomôže opatrne vyžmýkať a daj sušiť buď nad vaňu alebo tam,kde bude ok odtekať. Už v živote nie do práčky bundy,dokonca nedajbože páperové 🙄.
@zuzanita1609 páperovú som mala roky a zasadne do čistiarne som ju nosila,to som nenahrala nikdy odvahu oprať doma
@zuzanita1609 kruci,neviem si predstaviť ručne prať dcére väčšej,mne a malej overaly,keď každý deň má čistý na von a večer špinavý 😂
@gujami Tak mala by si mať aspoň po 2x také verzie, či?
@gujami Tak mala by si mať aspoň po 2x také verzie, či?
@zuzanita1609 neporozumela som
@gujami no však,keď sa zamočí jeden overal,tak automaticky vytiahnem ďalší suchý,opraný. A keď sú deti, k tomu.
Ja takéto veci ako bundy som nikdy neprala v práčke, namočím do vane, preperiem límce, rukávy a dám do práčky iba vyžmýchať, rovnako tak drahšie veci či už mikinu, rifle, strach mi nedovolí to dať do práčky.
Páperové bundy som nikdy neprala v práčke. Naučila som sa,keď mi sprala na 30stupnov a žmýkanie moju obľúbenú 😤. (Samá hrča).Periem buď v rukách, ručne vyžmýkam nechám odtiecť pod vandlikom. A moja teta dáva dokonca tenisky do práčky, nepochopím 🙄.
@zuzanita1609 ja pwkeriem tenisky (niekolko krat rocne)aj paperove bundy v pracke vaetko prezilo. Bundy potom do susicky
@anonym_19fd4a aká značka práčky?
@gujami LG. Ale napriklad paperovu bundu operie v pohode bez znicenia.
@gujami pracujem na reklamacnom v jednej nemenovanej spolocnosti a mozem ti prezradit jedno tajomstvo, znacka beko a gorenje su vobec tie najhorsie spotrebice ake si mozes vybrat. Co sa tyka tvojho problemu skus sa obratit na predajcu,ze spotrebic kupovani u nich ti sposobil znicenie drahych veci. Za to nic nedas a mozno ti priznaju nejake odskodne.
@zuzanita1609 ja pwkeriem tenisky (niekolko krat rocne)aj paperove bundy v pracke vaetko prezilo. Bundy potom do susicky
@slavomira236 no ja už nie,preto mám takéto bundy a overaly kúpené aspoň 2x,aby sa normálne vysušili. A tenistky za 80e-90e už vonkoncom nie do práčky,preboha 😱
@gujami Bundy som NIKDY neprala na bavlne. Vždy syntetika a max 1 hod. Bavlna je dlhý program a to teda tým bundám fakt nerobí dobre. A periem len na 30. Aj páperky. Moju páperku mám už asi 7 rokov a je ako nová. Všetky bundy, aj páperky, suším v sušičke.
Niečo robíš zle. Prať na syntetike, nie bavlne. Nižšia teplota, najlepšie 30, max 40 ak je to uvedené na štítku. Žmýkanie ideál asi okolo 800 otáčok, potom poriadne ponatriasať a dať do sušičky. Ak máš program na perie, tak tak, ak nie (ja ho nemám), dávam sušiť na vlnu. Je to len 25 min. program, čiže po tých 25 min bundu vyberiem, zase ponatriasam, prehodím naopak a suším ďalej.
@gujami ak nie je bunda prešívaná a vnútro každé v svojom presitom riadku všetko sa zlepi do jednej hmoty.Overal stačí potierať hubkou a vysušiť.Ja som znicila bundu zo Zary, ale v čistiarní mi ju dali do poriadku.90% bund je plnenych najhorším materialom
Tie znacky co si vymenovala bohuzial maju vypln aku maju... a potom to takto dopadne v pracke..
Vlastna skusenost nova zimna bunda detska zo sinsay kupena nudzovo, prana nova, lebo ja by som to nedala dietatu len tak.. a tiez sa to vnutro kadejako poondilo, natriasala som to, ako nie je to uplne zle ale ani dobre. Pre porovnanie bunda kupena na bazare reima funkcna zimna, ziaden problem. Nema to vnutro take ako tie nafucane co su vsade. Cenovy rozdiel 10e.
No je proste ta nekvalita co sa predava.. je toho kopec, vsetko lacno vyrobene, urcene na par pouziti. A za nie lacny peniaz, lebo sak je sezona, bundu treba.
Nabuduce skus kupit ja to volam tzv blatovu farbu overalu taku multi/striekanu a mokrou handrou len lokalne ocistit flaky. Prat len raz za cas, ked uz sa fakt neda
Ja som mala pred pár rokmi takýto problém s novou práčkou. Všetko prádlo oprala bez viditeľných zmien, ale, keď som tam dala prať pančucháče, vytiahla som jednu guču omotanú vláknami z pančúch. Po veľmi pozornom pátraní so zistila, že keď som pritlačila prst do dierok na bubni boli drsné, tam sa tie pančuchy zatrhávali. Po reklamácii ma odbavili tým, že pančuchy a jemné prádlo sa dáva do vrecka (čo som dovtedy pri predošlých práčkach nikdy nemusela robiť. Takže skús "vyšetriť" bubon, či niekde nezadrháva, alebo či sa náhodou niekde nezapichla nejaká sponka, spinka.....
Ja také veci periem ručne síce to schne niekoľko dní ale radšej alebo čistiareň ale ani tam negarantuju že sa to nezničí.Ta výplň vnútri sa úplne dá do takých gulí a môžeš to vyhodiť.To isté sa mi stalo s vankúšom a paplonom
Nedavas do pracky nejaky olej na pranie alebo nejaky „sajrajt“? Tiez je mozne, ze ti odisla elektronika a program nie je ten, co ukazuje … ja teda periem aj paperove bundy za viac stoviek a idu do susicky s loptami a prezili vsetky. Pripadne nemas problem s bubnom .. nieco zachytene, netobnomerne zmyka…
Mam bundy rôznych značiek paperove aj vatové a všetky vždy periem v práčke a ešte sa mi nestalo aby vyšla zničená. Pozri či je vata napchata pomedzi šitie alebo prešívaná. Lebo toto robí svokre a potom som si všimla že všetky tie jej bundy boli smejdy aj keď neboli najlacnejšie.
Ja periem bundy na 15min programe, 30st a potom rovno suším. Za 1h vytiahnem suché vetrovky.
@gujami takže problém nie je práčka ale nekvalitná výplň tých zimných búnd a overalov. Mali ste na začiatku napísať o aký problém ide. Máte šťastie , práčka je ok, kúpte si sušičku.
Ja zimné bundy periem na programe šport, dávam loptičky a potom do sušičky. Prechodné tiež šport ale kľudne nechám vysušiť aj na voľno ak je von pekne. Zničila sa mi len raz jedna vesta športovej značky celkom drahá po prvom praní, proste tá vata sa na chrbte zgrcla len tým že sa namočila do vody a mala som na chrbáte také guče čo nešli rozdeliť a proste skončila v koši.
@gujami takže problém nie je práčka ale nekvalitná výplň tých zimných búnd a overalov. Mali ste na začiatku napísať o aký problém ide. Máte šťastie , práčka je ok, kúpte si sušičku.
@anonym_b5308f sušičku mám a nevravim,že sa výplne šiju ako kedysi ,ale aby akákoľvek značka bola nekvalitne ušitá? 🤷🏼♀️ sušičku používam xy rokov
Mam bundy rôznych značiek paperove aj vatové a všetky vždy periem v práčke a ešte sa mi nestalo aby vyšla zničená. Pozri či je vata napchata pomedzi šitie alebo prešívaná. Lebo toto robí svokre a potom som si všimla že všetky tie jej bundy boli smejdy aj keď neboli najlacnejšie.
Ja periem bundy na 15min programe, 30st a potom rovno suším. Za 1h vytiahnem suché vetrovky.
@maddie1711 zrejme to aj ja takto musím,lebo tiež som nadobudla pocit,že výplň je tam len tak dana a nie je prešitá.Ale hnevá ma to,lebo ozaj,každé iná značka a nie vždy za peniaze,ktorých by mi ľúto nebolo 🤦🏼♀️
Nedavas do pracky nejaky olej na pranie alebo nejaky „sajrajt“? Tiez je mozne, ze ti odisla elektronika a program nie je ten, co ukazuje … ja teda periem aj paperove bundy za viac stoviek a idu do susicky s loptami a prezili vsetky. Pripadne nemas problem s bubnom .. nieco zachytene, netobnomerne zmyka…
@olimuc tie zázračné oleje som nikdy nepoužila ani nepoužijem
Tie znacky co si vymenovala bohuzial maju vypln aku maju... a potom to takto dopadne v pracke..
Vlastna skusenost nova zimna bunda detska zo sinsay kupena nudzovo, prana nova, lebo ja by som to nedala dietatu len tak.. a tiez sa to vnutro kadejako poondilo, natriasala som to, ako nie je to uplne zle ale ani dobre. Pre porovnanie bunda kupena na bazare reima funkcna zimna, ziaden problem. Nema to vnutro take ako tie nafucane co su vsade. Cenovy rozdiel 10e.
No je proste ta nekvalita co sa predava.. je toho kopec, vsetko lacno vyrobene, urcene na par pouziti. A za nie lacny peniaz, lebo sak je sezona, bundu treba.
Nabuduce skus kupit ja to volam tzv blatovu farbu overalu taku multi/striekanu a mokrou handrou len lokalne ocistit flaky. Prat len raz za cas, ked uz sa fakt neda
@anonym_3a47e7 presne ako píšeš,núdzovo kúpené,lebo čo mala,sa zničilo 🤦🏼♀️ tiež pred prvým oblečením periem všetky veci.

@gujami možno aj tým opotrebovaním práčky. Napríklad mne naposledy ako sprala a pritom ck najmenšie,buble variant. Tieto veci asi naozaj buď ručne,plakala som dlho nad mojou obľúbenou (už iba ručne vo vani). A dokonca som sušenie nepoužila,tiež sprostosť 😏.
@zuzanita1609 kruci,neviem si predstaviť ručne prať dcére väčšej,mne a malej overaly,keď každý deň má čistý na von a večer špinavý 😂