Pranie bavlnených ponožiek
Ahoj dievčatá, prosím Vás, ponožky zo 100% bavlny ako periete? Objednala som väčšie množstvo, no čítam že sa môžu prať len pri teplote max 40 st. No čo v prípade kožných problémov na nohách, 40 st.mi príde málo. Myslíte že sa pri 60-tke zrazia??
Ďakujem pekne
no tak asi nebudu zo 100% bavlny, ked mozu ist len 40.
Keby boli poctive, mohli by ist aj na 90.
Tam bude nieco riadne umele priniesane...
Ak je 100% bavlna, zrazia sa. Perieme na 40st so sanytol pracím gélom, dlhý program.
všetko periem na 90st a nikdy sa nič nestalo 🤷 kks však to nie je kožuch za 20 000, to sú blbé ponožky
@zuzanka.zuzu jasné, len som ich objednala fakt dosť a boli drahšie, tak aby to neboli vyhodené peniaze ak by sa scvrkli
@zuzanka.zuzu jasné, len som ich objednala fakt dosť a boli drahšie, tak aby to neboli vyhodené peniaze ak by sa scvrkli
@avene55 ja mam dieťa s kožným problémom a teda tie 100% bavlnené sa zrazili o číslo určite. Skúšali sme nové a potom po vypraní už boli malé
Neprala by som na viac ako 40, ak je to 100% bavlna zrazia sa, pridaj dezinfekciu do pradla
všetko periem na 90st a nikdy sa nič nestalo 🤷 kks však to nie je kožuch za 20 000, to sú blbé ponožky
@zuzanka.zuzu to ako vazne peries vsetko na 90? nepomylila si sa? ja dam nieco na 60tku a uz to neobleciem, lebo sa to zbehne 😀 tak teda neviem, ci to zalezi na pracke alebo ako, ale pride mi to moc.
Môžu stratiť svoju funkciu. Daj na 40 a sanytol trebárs.
@avene55 odobrila nám to aj kožná vtedy. Ale pozor praci gel nie avivaz. Ta ani dezinfekcna sama o sebe nestačí. To jedine že vybrať z práčky a namočiť potom ručne. Aver mi to sa ti nebude chcieť vždy robiť.
Len použi ten dlhy program. Mam odskúšané.
@janage ten úvod som nepochopila. Aviváž nepouzívat?? Tak??
@janage ten úvod som nepochopila. Aviváž nepouzívat?? Tak??
@avene55 https://www.mojadm.sk/sanytol-dezinfekcny-praci... sú tuším 2 druhy
@avene55 https://www.mojadm.sk/sanytol-dezinfekcny-praci... sú tuším 2 druhy
@janage ok ok, ďakujem veľmi pekne. Valím do drogerky.
@zuzanka.zuzu co vsetko peries na 90? aj tricka, rifle a pod?
Všetko spodné prádlo vrátane ponožiek perieme na 40. Nemáme však žiadne kožné problémy. A áno, pri 60ke by som sa bála, že sa zrazia.
Bavlna sa zraza vzdy, je to vlastnost matetialu. Aj ked sa operie na 40. Ale bezne periem na 60. A nie su horsie ako keby sa prali na 40. Podla mna uz vyrobcovia davaju vsade stitky, ze prat na 40, nech maju menej roboty s tym.
Este k bavlne, neviem, ako ponozky, ale tricka sa zrazaju a menia tvar, lebo tu latky, z ktorej to siju, nevyzrazaju. Mne ked pride latka, tak ju hned dam oprat na teplotu, na aku budem aj hotove veci prat, plus odporucanie vyrobcu, teda na 40. A z metra mam kludne aj 90 cm. To je tych 10%, co sa moze zrazit, to je norma. Az potom z latky striham diely na oblecenie a sijem. Niekto neperie len prebehne zehlickou.
Ponozky mavaju aj polyamid, elastan, ten moze pri vyssich teplotach skor degradovat. Ale tiez sa hned neroztiahne.
@avene55 Na 60 sa ti zrazia.
Ak mas kozne problemy, tak ich potom prejdi zehlickou, na dezinfekciu ako pri malych detoch.
Ja mám dcéru s kožnými problémami, čo nemôže ísť viac ako na 40 stupňov do práčky tak to následne žehlím. Všetko vrátane ponožiek a gatiek.
@zuzanka.zuzu co vsetko peries na 90? aj tricka, rifle a pod?
@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)
Určite na 40. Daj tam sanytol ak sa veľmi bojíš baktérie
@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)
@zuzanka.zuzu to je zaujímave lebo mne sa sinsay veci a hlavne detské zbehli niektoré aj o tri čísla že keď som potom porovnala v obchode s novými tak úplne legíny menšie o polovicu a tak...