icon

Pranie bavlnených ponožiek

avene55
28. apr 2025

Ahoj dievčatá, prosím Vás, ponožky zo 100% bavlny ako periete? Objednala som väčšie množstvo, no čítam že sa môžu prať len pri teplote max 40 st. No čo v prípade kožných problémov na nohách, 40 st.mi príde málo. Myslíte že sa pri 60-tke zrazia??
Ďakujem pekne

Strana
z2
zuzanka.zuzu
28. apr 2025

všetko periem na 90st a nikdy sa nič nestalo 🤷 kks však to nie je kožuch za 20 000, to sú blbé ponožky

elanor
28. apr 2025

no tak asi nebudu zo 100% bavlny, ked mozu ist len 40.
Keby boli poctive, mohli by ist aj na 90.
Tam bude nieco riadne umele priniesane...

janage
28. apr 2025

Ak je 100% bavlna, zrazia sa. Perieme na 40st so sanytol pracím gélom, dlhý program.

avene55
autor
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

všetko periem na 90st a nikdy sa nič nestalo 🤷 kks však to nie je kožuch za 20 000, to sú blbé ponožky

@zuzanka.zuzu jasné, len som ich objednala fakt dosť a boli drahšie, tak aby to neboli vyhodené peniaze ak by sa scvrkli

avene55
autor
28. apr 2025
@elanor

no tak asi nebudu zo 100% bavlny, ked mozu ist len 40.
Keby boli poctive, mohli by ist aj na 90.
Tam bude nieco riadne umele priniesane...

@elanor píšu zdravotné pre cukrovkárov 100% bavlna

janage
28. apr 2025
@avene55

@zuzanka.zuzu jasné, len som ich objednala fakt dosť a boli drahšie, tak aby to neboli vyhodené peniaze ak by sa scvrkli

@avene55 ja mam dieťa s kožným problémom a teda tie 100% bavlnené sa zrazili o číslo určite. Skúšali sme nové a potom po vypraní už boli malé

avene55
autor
28. apr 2025
@janage

Ak je 100% bavlna, zrazia sa. Perieme na 40st so sanytol pracím gélom, dlhý program.

@janage diky moc za tip, veru to mi mohlo napadnúť.

petamich
28. apr 2025

Neprala by som na viac ako 40, ak je to 100% bavlna zrazia sa, pridaj dezinfekciu do pradla

elanor
28. apr 2025
@avene55

@elanor píšu zdravotné pre cukrovkárov 100% bavlna

@avene55 tak pisat mozu, vies ako...
tiez som raz kupila, ze volne pre diabetikov netlacia nerezu... A coze? Take boli uzke a rezali jak fras. Ono papier znesie...

natassha1
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu to ako vazne peries vsetko na 90? nepomylila si sa? ja dam nieco na 60tku a uz to neobleciem, lebo sa to zbehne 😀 tak teda neviem, ci to zalezi na pracke alebo ako, ale pride mi to moc.

avene55
autor
28. apr 2025
@janage

@avene55 ja mam dieťa s kožným problémom a teda tie 100% bavlnené sa zrazili o číslo určite. Skúšali sme nové a potom po vypraní už boli malé

@janage no veď práve tohto sa obávam.

gribka1
28. apr 2025

Môžu stratiť svoju funkciu. Daj na 40 a sanytol trebárs.

avene55
autor
28. apr 2025
@petamich

Neprala by som na viac ako 40, ak je to 100% bavlna zrazia sa, pridaj dezinfekciu do pradla

@gribka1
@petamich ďakujem baby

avene55
autor
28. apr 2025
@elanor

@avene55 tak pisat mozu, vies ako...
tiez som raz kupila, ze volne pre diabetikov netlacia nerezu... A coze? Take boli uzke a rezali jak fras. Ono papier znesie...

@elanor jj jasné, nie vždy popis sedí s realitou. Snád so zložením by si nedovoli.

janage
28. apr 2025
@avene55

@janage no veď práve tohto sa obávam.

@avene55 odobrila nám to aj kožná vtedy. Ale pozor praci gel nie avivaz. Ta ani dezinfekcna sama o sebe nestačí. To jedine že vybrať z práčky a namočiť potom ručne. Aver mi to sa ti nebude chcieť vždy robiť.
Len použi ten dlhy program. Mam odskúšané.

avene55
autor
28. apr 2025
@janage

@avene55 odobrila nám to aj kožná vtedy. Ale pozor praci gel nie avivaz. Ta ani dezinfekcna sama o sebe nestačí. To jedine že vybrať z práčky a namočiť potom ručne. Aver mi to sa ti nebude chcieť vždy robiť.
Len použi ten dlhy program. Mam odskúšané.

@janage ten úvod som nepochopila. Aviváž nepouzívat?? Tak??

janage
28. apr 2025
@avene55

@avene55 nie. Je aj sanytol dezinfekcia avivaz. Teda nie tú ale normálne sanytol praci gél bez avivaze

janage
28. apr 2025
@avene55

avene55
autor
28. apr 2025

@janage ok ok, ďakujem veľmi pekne. Valím do drogerky.

zuzinabila
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu co vsetko peries na 90? aj tricka, rifle a pod?

kaca222
28. apr 2025

Všetko spodné prádlo vrátane ponožiek perieme na 40. Nemáme však žiadne kožné problémy. A áno, pri 60ke by som sa bála, že sa zrazia.

deedol
28. apr 2025
@avene55

@janage ok ok, ďakujem veľmi pekne. Valím do drogerky.

@avene55 aj denkmit dezinfekcia je fajn, pouzivame tu bez vone

nevenka
28. apr 2025

Bavlna sa zraza vzdy, je to vlastnost matetialu. Aj ked sa operie na 40. Ale bezne periem na 60. A nie su horsie ako keby sa prali na 40. Podla mna uz vyrobcovia davaju vsade stitky, ze prat na 40, nech maju menej roboty s tym.
Este k bavlne, neviem, ako ponozky, ale tricka sa zrazaju a menia tvar, lebo tu latky, z ktorej to siju, nevyzrazaju. Mne ked pride latka, tak ju hned dam oprat na teplotu, na aku budem aj hotove veci prat, plus odporucanie vyrobcu, teda na 40. A z metra mam kludne aj 90 cm. To je tych 10%, co sa moze zrazit, to je norma. Az potom z latky striham diely na oblecenie a sijem. Niekto neperie len prebehne zehlickou.
Ponozky mavaju aj polyamid, elastan, ten moze pri vyssich teplotach skor degradovat. Ale tiez sa hned neroztiahne.

veselo_neveselo
28. apr 2025

@avene55 Na 60 sa ti zrazia.
Ak mas kozne problemy, tak ich potom prejdi zehlickou, na dezinfekciu ako pri malych detoch.

ayato
28. apr 2025

Ja mám dcéru s kožnými problémami, čo nemôže ísť viac ako na 40 stupňov do práčky tak to následne žehlím. Všetko vrátane ponožiek a gatiek.

zuzanka.zuzu
28. apr 2025
@zuzinabila

@zuzanka.zuzu co vsetko peries na 90? aj tricka, rifle a pod?

@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)

sisska96
28. apr 2025

Určite na 40. Daj tam sanytol ak sa veľmi bojíš baktérie

nin12345
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)

@zuzanka.zuzu to je zaujímave lebo mne sa sinsay veci a hlavne detské zbehli niektoré aj o tri čísla že keď som potom porovnala v obchode s novými tak úplne legíny menšie o polovicu a tak...

avene55
autor
28. apr 2025
@deedol

@avene55 aj denkmit dezinfekcia je fajn, pouzivame tu bez vone

@deedol diky za dalsi tip

avene55
autor
28. apr 2025
@ayato

Ja mám dcéru s kožnými problémami, čo nemôže ísť viac ako na 40 stupňov do práčky tak to následne žehlím. Všetko vrátane ponožiek a gatiek.

@ayato no ved jasne, zehlenie, ze mi to tiez nenapadlo, sim po porode a akasi vygumovana očividne 😅

Strana
z2