icon

Pranie bavlnených ponožiek

avene55
28. apr 2025

Ahoj dievčatá, prosím Vás, ponožky zo 100% bavlny ako periete? Objednala som väčšie množstvo, no čítam že sa môžu prať len pri teplote max 40 st. No čo v prípade kožných problémov na nohách, 40 st.mi príde málo. Myslíte že sa pri 60-tke zrazia??
Ďakujem pekne

Strana
z2
avene55
autor
28. apr 2025
@veselo_neveselo

@avene55 Na 60 sa ti zrazia.
Ak mas kozne problemy, tak ich potom prejdi zehlickou, na dezinfekciu ako pri malych detoch.

@veselo_neveselo ano, zehlicka, diky moc 😉

janage
28. apr 2025
@avene55

@deedol diky za dalsi tip

@avene55 keď malo dieťa malé ekzém, pokyn od kožnej bol žehliť zvnútra aj zvonku.
Moje ma najradšej ponožky bavlna plus elastan. Tie 100% bavlna sa rýchlo vyťahujú a sklzavaju z nohy. Bohužiaľ ak je bavlna s prímesou niečoho bude sa ti to na žehličku lepiť.
100% sa zehli fajn a teplota žehličky je omnoho vyššia ako 90st a spoľahlivo zničí všetko.

zuzanka.zuzu
28. apr 2025
@nin12345

@zuzanka.zuzu to je zaujímave lebo mne sa sinsay veci a hlavne detské zbehli niektoré aj o tri čísla že keď som potom porovnala v obchode s novými tak úplne legíny menšie o polovicu a tak...

@nin12345 sinsay má syn aj ja, žiadny problém... akurát v pepcu nekupujem

mirage
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)

@zuzanka.zuzu hm.. mne aj na 40tke sa niektore veci zrazia. Cize niekde bude hacik.

zuzinabila
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@natassha1 @zuzinabila všetko a stále, kľudne nájdite aj v pár rokoch starých témach kde to píšem 🤷 tesco ikea kik c&a takko sinsay lidl bonprix hm beppon desigual orsay decathlon lindex terranova... vrátane všetkých plyšiakov a hračiek a vankúšov a všetkého čo vojde do práčky 🤷 mám najlacnejšiu 2v1 so sušičkou. v živote sa mi nikdy nič nezrazilo ani neroztiahlo 🤷 farbu pustia len niektoré a aj to len prvý krát. potom môžem prať ako chcem (ale zvyk mám deliť biele, farebné a čierne, no netreba)

@zuzanka.zuzu len ma to prekvapilo lebo napr. do rifli opranych na 90 by som sa uz asi nezmestila🙂 tricka by sa asi roztiahli alebo scvrkli

euka210
28. apr 2025
@zuzanka.zuzu

všetko periem na 90st a nikdy sa nič nestalo 🤷 kks však to nie je kožuch za 20 000, to sú blbé ponožky

@zuzanka.zuzu si robis srandu? Nic neperiem na 90C, na 60 iba uteraky a postelne, predtym latkove plienky, vsetko oststne na 40C. V zivote by som ponozky nedala na 60.

kaca222
29. apr 2025
@euka210

@zuzanka.zuzu si robis srandu? Nic neperiem na 90C, na 60 iba uteraky a postelne, predtym latkove plienky, vsetko oststne na 40C. V zivote by som ponozky nedala na 60.

@euka210 ja tomu tiež nerozumiem, manžel mi občas nejaké tričko hodí na 40 k spodnému prádlo, to ho idem zabiť, z dvoch mi tak už urobil crop top 😃😃

vulka
29. apr 2025
@avene55

@elanor píšu zdravotné pre cukrovkárov 100% bavlna

@avene55 Tieto DIA sa mi pri praní na vyššej teplote zničili v zmysle, že sára je rozgajdaná a nedrží na nohe.

saxana000
29. apr 2025

Kupujem radsej trochu vacsie a periem na 60 plus susicka.Niekedy sa zrazia niekedy nie ale ja nemam rada nacucnute ponozky s gumou co mi urobi na členku škrtidlo.

sisska96
29. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu handry zo sinsay na 90? Však tie veľakrát neprežijú ani 40 keď už viackrát sú opraté 😂

zuzinabila
29. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu inak mi este napadlo, ked pises, ze mas najlacnejsiu pracku so susickou 2v1. nic v zlom, je to skor rada, ale myslim si, že ked sa tomu pradlu zo Sinsay a podobnych retazcov na akoze 90 stupnov (hlavne tricka, rifle a dalsie) nic nedeje, zrejme nanehrieva vodu na tych 90 a mozno perie na ovela nizsej teplote ako si myslis, ze perie...myslim si, že ine logicke vysvetlenie to nema.

zuzanka.zuzu
29. apr 2025
@zuzinabila

@zuzanka.zuzu inak mi este napadlo, ked pises, ze mas najlacnejsiu pracku so susickou 2v1. nic v zlom, je to skor rada, ale myslim si, že ked sa tomu pradlu zo Sinsay a podobnych retazcov na akoze 90 stupnov (hlavne tricka, rifle a dalsie) nic nedeje, zrejme nanehrieva vodu na tych 90 a mozno perie na ovela nizsej teplote ako si myslis, ze perie...myslim si, že ine logicke vysvetlenie to nema.

@zuzinabila na 90tku nahreje rovnako ako tie drahšie, veď ani tie neperú po celý čas na 90tke, len čo čidlo dosiahne tú teplotu tak pustí vodu do bubna, rovnaký princíp ako na drahých práčkach 😉 ale už sa to tu zvrtlo na môj výsmech od ostatných, takže už opúšťam diskusiu

zuzinabila
29. apr 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzinabila na 90tku nahreje rovnako ako tie drahšie, veď ani tie neperú po celý čas na 90tke, len čo čidlo dosiahne tú teplotu tak pustí vodu do bubna, rovnaký princíp ako na drahých práčkach 😉 ale už sa to tu zvrtlo na môj výsmech od ostatných, takže už opúšťam diskusiu

@zuzanka.zuzu ja sa nevysmievam, len to, co pises proste odporuje akejkolvek logike a skusenostiam

zuzanka.zuzu
29. apr 2025
@zuzinabila

@zuzanka.zuzu ja sa nevysmievam, len to, co pises proste odporuje akejkolvek logike a skusenostiam

@zuzinabila no konkrétne teba som nemyslela, skôr tie komenty vyššie.... veď to je nakoniec jedno, nech si perie kto chce ako chce 😁

ekira1
29. apr 2025

Veď terajšie prášky a gély sú také účinné, až agresívne, že tam neprežije nič. Ja periem od 20° do 40° oblečenie, posteľné prádlo, uteráky 60°, utierky 90°. Hlavne zmesové veci sa strašne radi zrážajú. My ale nikto nemáme doma kožné problémy ani sme nikdy žiadne nemali. Asi pomáha I sušenie v sušičke. Keď už, radšej dám dezinfekciu na prádlo, ako to prať na 90°.

slavomira236
3. máj 2025

@avene55 ja vsetko blede periem na60 a pastelove farby. Biele vetsinou 90 a vsetko zije

Strana
z2