icon

Ako zabrániť poškodeniu výplne pri praní zimnej bundy?

Dnes o 16:27

Ahojte baby... chcem poradiť ako periete zimne bundy aby sa Vám výplň nedala akoby do akoby do jednej "guče"... bundu som mala aj v čistiarní ale prišla presne v takom stave ako ked ju preriem doma, že musim naprávať výplň ručne a za morka... sušičku nemám... mate nejaké typy alebo rady? Ďakujem ❤️

biba_18
Dnes o 16:32

ja dávam iba do ćistiarne. ešte mi neprišla zdrcnutá 😏

minenkaa
Dnes o 16:33

@anonym_autor susicka

daridari11
Dnes o 16:37

Ja som si práve kvôli bundám kúpila sušičku. Ale ak nemáš, hoď do práčky už k praniu také tie lopty....ja som ich kupovala tuším v Nay. Volá sa to loptičky do sušičky a daj aj do práčky, to pekne rozbúcha výplň alebo perie. No a keď ju vyberieš z pračky, treba ju zavesiť na vešiak a stále pretriasať.

minenkaa
Dnes o 16:40
@daridari11

Ja som si práve kvôli bundám kúpila sušičku. Ale ak nemáš, hoď do práčky už k praniu také tie lopty....ja som ich kupovala tuším v Nay. Volá sa to loptičky do sušičky a daj aj do práčky, to pekne rozbúcha výplň alebo perie. No a keď ju vyberieš z pračky, treba ju zavesiť na vešiak a stále pretriasať.

@daridari11 ale veď keď to žmýka ,tak to perie sa totálne tam útlači ,loptičky sú úplne zbytočne v práčke

daridari11
Dnes o 16:44
@minenkaa

@daridari11 ale veď keď to žmýka ,tak to perie sa totálne tam útlači ,loptičky sú úplne zbytočne v práčke

@minenkaa žmýkanie treba dať na menej otáčok samozrejme. Periem iba takto bundy, či už páperové alebo s výplňou. Ono ak je bunda nejaký totálny lacák s nekvalitnou výplňou, má tendenciu sa zhlukovať. Ja mám tri svetlé bundy a musím ich často prať. jedna z nich má takmer 10 rokov, páperová, vyzerá stále ako nová, periem ju cez zimnú sezónu aj tri krát.

minenkaa
Dnes o 16:46
@daridari11

@minenkaa žmýkanie treba dať na menej otáčok samozrejme. Periem iba takto bundy, či už páperové alebo s výplňou. Ono ak je bunda nejaký totálny lacák s nekvalitnou výplňou, má tendenciu sa zhlukovať. Ja mám tri svetlé bundy a musím ich často prať. jedna z nich má takmer 10 rokov, páperová, vyzerá stále ako nová, periem ju cez zimnú sezónu aj tri krát.

@daridari11 ano ,tak isto periem aj ja a vždy z pračky vyberiem úplne tenucku ubitu bundu

daridari11
Dnes o 16:48
@minenkaa

@daridari11 ano ,tak isto periem aj ja a vždy z pračky vyberiem úplne tenucku ubitu bundu

@minenkaa Ono to chce dôslednú trpezlivosť, ak nie je sušička, natriasať ju každú chvíľu na vešiaku, kým neuschne. Ale fakt to ide🙂

minenkaa
Dnes o 16:52
@daridari11

@minenkaa Ono to chce dôslednú trpezlivosť, ak nie je sušička, natriasať ju každú chvíľu na vešiaku, kým neuschne. Ale fakt to ide🙂

@daridari11 ved dám potom do dušičky,v tom problém nevidím ,len tie loptičky v práčke sú zbytočne ,v susicke nie

lakebabe
Dnes o 17:05

Bez sušičky len čistiareň vzdy ta bunda bude zgrcnuta nech ju peries akokoľvek

anonym_ee941c
Dnes o 17:10

tenisové loptičky do susičky

anonym_419bc0
Dnes o 17:10

Mam dlhy perovy kabat Columbia. Zatial som prala len raz, podla instrukcii, dala som do pracky lopticky, najnizsie otacky a susila som vodorovne na susiaku, obcas trosku pretriasla, tocila. Susil sa 2 dni, ale nic sa nezgrclo 😀

thereisabear
Dnes o 17:46

Mne sa nikdy žiadna bunda ešte nezgrcla, a to periem a suším v sušičke všetky zaradom. Dávam program outdoor a nič viac neriešim.

martinka17
Dnes o 18:39

Nízka teplota a najnižšie otáčky na pranie. Periem tak roky a nikdy nebol problém. Sušičku nemám.

slavomira236
Dnes o 18:41

@anonym_autor ak mas vetrovku a vypln z peria tak bud susicka alebo susit rovno roztahovat perie natriasat obracat. Ak mas vypln klasika tu syntetiku a bunda nieje presita po castiach a zgrcne sa to stym uz tazko nieco spravis. Mne sa takto zbila jedna bunda z mohita predtym nikdy ziadna a to bola aj v susicke.. Detske som prala niekedy aj 3 krat mesacne bez susicky...nechapem ako sa im to mohlo zgrcnut v cistiarni..ved oni podla bundy vyplne uz maju vediet ako to mozu prat susir alebo chemicky cistit za sucha. Ak by mi bundu znicili ani by som ju neprebrala spat

bielasovicka
Dnes o 18:57

To aké kabáty kupujete, a kde, keď sa vám nedajú normálne vyprať? Mne sa to ešte nikdy nestalo.

ivicatolic
Dnes o 20:13

@anonym_autor pssst... nikomu to nehovor, periem iba v šampóne, alebo v sprchovom géle....ale ticho 🙂😘

elenajezova
Dnes o 20:29
@anonym_419bc0

Mam dlhy perovy kabat Columbia. Zatial som prala len raz, podla instrukcii, dala som do pracky lopticky, najnizsie otacky a susila som vodorovne na susiaku, obcas trosku pretriasla, tocila. Susil sa 2 dni, ale nic sa nezgrclo 😀

@anonym_419bc0 áno, aj mne radili dať vodorovne na sušiak...ale ešte som ju neprala.