Prečo moja práčka zle perie škvrny?
Rada by som sa poradila ,
Naša práčka neopérie skoro žiadne škvrny už som ju čistila rôznymi prostriedkami aj zvnútra aj zvonku a stále mám tento problém .práčka ma deväť rokov môže to byť vekom fakt neviem.. neoperie zubnú pastu kečup melón napriek tomu že používam kvalitné prácie gély a aviváž
.
tak ale to je podla mna chyba prachu na pranie a nie pracky.. ak davas dobre teplotu, nepreplnas bubon, dobre placha... tak neviem aky vplyv by mala pracka na to. Skvrny odolne, pripadne uschnute nastriekam niecim na skvrny, pripadne priamo na to dam prasok na pranie (ja pouzivam iba gely, kedze pracka ma davkovac)
Avivaz podla mna viac ublizi ako pomoze.
@simca06022011 tak periem na 30 tke. Na hodinovom programe. Bubon je na 80 percent plný väčšinou
Skús použiť klasický prací prach, nedávaj aviváž. Vyberaj programy, ktoré dlhšie trvajú. Pri silnejšom znečistení môžeš dať predpierku.
Vratit sa k praciemu prasku a plnit pracku do 2/3, hodinovy program je kratky a uz vobec nie na 30...to je fakt prilis malo, prilis kratko, to flaky nemaju sancu...takto kratko periem len sportove veci, ktore su maximalne spotene...flaky treba aspon 1h40 minut...
Niekedy stačí škvrny trošku preprat v rukácha potom dať do pračky
Roky periem gelom, vacsina skvrn mi vzdy vypralo. Moj najoblubenejsi program ma cca 90 minut a vacsinu periem na 40
ja najčastejšie používam hodinový program a fľaky vyperie. Ale teda 30C mi pripadá málo, veď to je studená voda. Všimla som si, že klasický prach si poradí so škvrnami lepšie ako tekutý prášok. Na odolnejšie škvrny použijem ešte žlčové mydlo a k programu pridám aj paru. Na 30 s gelom by sa ani mne fľaky nevyprali
30tka je extrém, tam je problém, zmeň to.
Biele na 60tke a farebne na 40. K bielemu dávam aj Puer na bielenie.
30tka je studene pranie.
To iba ja som taká pošahaná, že takmer 90% všetkých vecí periem na 60•C a 1,5 hodinový program??🙈😁
Na 30 škvrny nevyperie,tmavé gélom na 40 a biele na 60 prachom
Ja periem biele utierky, uteraky na 90st. vyse 2h program. Ine bavlnene biele a stalofarebne na 60st., tiez cca 2h a7 syntetiku na 40st. cca 1.5h. K vysokym teplotam pridavam sodu bic.na pranie a avivaz zasadne nepouzivam. Ak mam nejake flaky na bielych utierkach, tak okrem prasku na biele pridam aj kapsulu na farebnu bielizen, nakolko je v nej cast proti skvrnam.
@slniecko5 a nesperie sa to?
To vazne peries iba na 30tke?Vsetko?
Pytas sa ci sa nesperie, tak co je lepsie, vyhodit flakave alebo ponosit dlhsie aj po rokoch spraté???
Nie🙂
Normálne prádlo to je.
Vyskúšaj.
Ja keď chcem ziarivo biele, tak dám aj na predpierku, moji pubertaci nosia biele ponožky a trička a musia byt biele biele.
Keď som prala biele na 40tke, šedivelo komplet všetko, nezávisle od značky prášku.
Ja napr periem na riadnom programe ten ma takmer 2h/60°C a 1,5h/40°a menej... dam to na skrateny program a mam to iste pranie len rychlejsie za 1,5h a 59min... ale je to rovnake, cize len minie viac elektirny, viac vody... Svetle pradlo, uteraky, utierky =60tka, zvysok 40tka, citlive veci, farby, materialy 30tka. Teraz som z ekologickych dovodov zacala prat na 40 a 30, ALE nie totalne spinave a nie plnu pracku.
Ak mam doslova jemne pradlo ide na jemny program - menej beha bubon, nizsia teplota, nizsie otacky.
A napriklad hodinovy program je u mna v 9kg pracke, na max 5kg napln. CIze by mi to riadne ani neopralo...
@midori123 nie si. Ja síce periem na 40( iba uteráky a utierky na riad na 60) , ale program trvá 2h40 a ak dám predpierku aj extra plachanie+ paru tak aj necelé 4h práčka perie 😀.
autorka: pri 30tke a na hodinovom programe môžeš to prádlo aj v rukách len tak vo vani preplieskat a výsledok bude rovnaký. Ak peries pri nízkej teplote tak zvoľ aspoň dlhší program. Na 40tke sa ti nezrazi ani bavlna, a syntetika už vôbec. Namiesto aviváže dávam dezinfekciu na prádlo.
fuj. mňa by zaujímalo ako peries osušky? alebo posteľné prádlo.
@midori123 ja furt tiež na 60tke periem. Niekde som čítala, že menej ako 60stupnov je nechutne lebo sa nezabiju baktérie.
a že 80% zaplnené? však to sa k tomu obleceniu ani voda nedostane. v čom sa tie škvrny majú akože oprať? 😂 akurát sa potočia
Ja som raz spravila, ze som dala na 60 a dlhy program a konecne mi vypralo aj mrkvu. Ale tie stare zaprane uz nie. Predtym som dala na hodinku-dve na skvrnu zlcove mydlo a preprala v rukach, aby sa tam spravila taka pena. A nic sa nespralo. Periem uz len tak. Mamina perie na 40-ke, ale za mna, je to na taketo veci malo.
No ale...Potom sa necudujem, ze veci nevydrzia, po sesterke sme podedili bodycka pre malu a totalne sprane 🤪. Ja mam pekne farby stale. Takze asi ta 60-ka stale toto robi. Takze to striedam, podla toho, ako je to spinave, ci viac, ci menej.
Na 30 periem fakt len zaclony.
Vyššiu teplotu treba dať a skúsiť,či práčka hreje,mne tak odišla špirála,a prádlo sa pralo v studenej vode,vtedy malo divný zápach a nebolo dobre vyprané

Zmeniť prací prášok, nepoužívať gély. A neprepĺňať práčku.