icon

Prečo tmavá bielizeň po praní zapácha?

19. jún 2025

Caute baby, neviete mi poradit? Mam novu pracku. Postup prania mam ten isty ako pri starej, tiez aj pracie prostriedky. Vzdy teraz ked periem tmave, pridam gel na tmave pradlo do priehradky, avivaz a periem. To pradlo nevonia, skor je ako take zatuchnute a mne osobne to smrdi.. pri svetlom tento problem nemam. Detto ani vtedy ked pouzijem kapsulu. Neviete kde moze byt problem?

arieska
19. jún 2025

mala som rovnaký problém. Prešla som na práškový prášok a smrad zmizol

falbala132
19. jún 2025

nepouzivas gel na tmave pradlo z DM? po nom pradlo nie najlepsie vonia..

autor
19. jún 2025
@falbala132

nepouzivas gel na tmave pradlo z DM? po nom pradlo nie najlepsie vonia..

@falbala132 ano ten pouzivam.. ale pouzivala som ho aj pri starej pracke a pradlo mi takto nesmrdelo

sisska96
19. jún 2025

Ja stále dám aj sanytol prasok a vtedy oblečenie majú lepšiu vôňu

simca06022011
19. jún 2025

mne strasne smrdia gely na tmave pradlo, vsetky, aj ked pradlo vyjde ciste z pracky :D skus to vyprat v inom, alebo potom ak nebude fungovat = mozes vyskusat navyse plakanie pridat atd.. urcite by pradlo nemalo byt zatuchnute ziadne, z pracky.
Plus n iektore cierne veci smrdia neskutocne, najma nohavice /rifle.. par kusom takto u mna letelo do kosa... z toho smrdi aj cela pracka. takou zatuchlinou, myslim, ze za to moze farba

elenka.k
19. jún 2025

nie je tam program na tmavé oblečenie? a ako píše hore baba, daj viac x preplach

ha_ha
19. jún 2025

Prestala som úplne používať gély na pranie, používam len prášky a je to podstatne lepšie, čo sa vône prádla týka.

autor
19. jún 2025
@elenka.k

nie je tam program na tmavé oblečenie? a ako píše hore baba, daj viac x preplach

@elenka.k nemam veru taky program

maryetta
19. jún 2025

Suhlasim. Ja som mala na obleceni flaky. Tak som presla na prasok a ovela lepsie. Ani nic nesmrdi.

biba_18
19. jún 2025

ja ale dávam gel priamo do bubna, nie do nádržky. mne nesmrdí. mám program na tmavé ...

hipuska
19. jún 2025

Tak, ak je problem iba pri ciernom pradle, bude zjavne problem v pouzitom pracom prostriedku. Ci ako si to chces inak vysvetlit? Ale, vseobecne, ak je tento problem, problemom byva: prílis vela pradla na jeden cyklus, nizka teplota prania, zle susenie pradla. Skus si este pozriet, nam sa na pracke preprina mod - tekuty prasok a sypky prasok. Ale, u teba zjavne, kedze to je iba pri jednom pradle, bude problem v pouzitom pracom prostriedku

yanni
19. jún 2025

Prejdi komplett na normalny prasok a je Po Probleme. Je to setrnejsie k pradlu aj pracke aj zivotnemu prostrediu. A casto aj avivaz robi problem.

elenka.k
19. jún 2025

škoda, ináč, to čo spomínaš , aj mne to robí, ale v tom programe nie, čo je zvláštne
ja skúsim prejsť na prášok, asi, ale zase mne necítiť aviváž, / ako keby ho vôbec nebralo, respektíve ho berie s práškom, neviem prečo, preto periem tekutým

elenka.k
19. jún 2025
@biba_18

ja ale dávam gel priamo do bubna, nie do nádržky. mne nesmrdí. mám program na tmavé ...

@biba_18 gél, priamo do bubna? a napr. na bielom sa ti nerobia fľaky? /myslím, ak mate modrý tek. prášok /

autor
19. jún 2025
@hipuska

Tak, ak je problem iba pri ciernom pradle, bude zjavne problem v pouzitom pracom prostriedku. Ci ako si to chces inak vysvetlit? Ale, vseobecne, ak je tento problem, problemom byva: prílis vela pradla na jeden cyklus, nizka teplota prania, zle susenie pradla. Skus si este pozriet, nam sa na pracke preprina mod - tekuty prasok a sypky prasok. Ale, u teba zjavne, kedze to je iba pri jednom pradle, bude problem v pouzitom pracom prostriedku

@hipuska len nerozumiem preco mi to robi len na novej pracke a na starej nie ked vsetko robim rovnako. Mod tekuty/sypky mam prepnuty spravne, pradlo hned po vyprati vyberam a hned vesiam..

ha_ha
19. jún 2025

Skús urobiť pokus, kúp si malé balenie prášku a vyskúšaj.

xxxxxnnnnn
19. jún 2025

Ja som začala používať Sanytol a prevonia krásne

biba_18
19. jún 2025
@elenka.k

@biba_18 gél, priamo do bubna? a napr. na bielom sa ti nerobia fľaky? /myslím, ak mate modrý tek. prášok /

@elenka.k dávam to v odmerke. žiadne fľaky nemám