icon

Prečo utierky na riad neabsorbujú vodu?

dzt
16. feb 2025

Baby, kde kupujete, resp ako periwte tie take klasické utierky na riad? Ved ono to vôbec nesaje vodu, čo robím zle? 😀 minule som bola na výlete a tam mali na pohľad take iste utierky a riad bol po utreti suchý, keď utreim doma- sú mokré vždy

alenka58
16. feb 2025

používam len papierové utierky keď potrebujem

veselo_neveselo
16. feb 2025

@dzt treba ich prat bez avivaze...ak peries s avivazou, tak avivaz obali vlakno a to potom nenasaje tolko vody.

Preper ich najprv octe a daj oprat tak, malo byt to pomoct.

nattyond
16. feb 2025

Žiadna aviváž a je dobré aj žehliť, ale na to nemám čas 😁

stellarstar
16. feb 2025

Nedávam avivaz a kupujem bavlnu. Mam obyčajné z hofer a saju pekne

dzt
autor
16. feb 2025

Tiež používam iba papierové, no mame veľkú spotrebu 😁avivaz nedavam

viestta
16. feb 2025

@dzt skus zohnat bambus s bavlnou alebo lanove, ale lan sa musi "vyprat" aby sa stal savym

veselo_neveselo
16. feb 2025

@dzt Tak potom ich aj tak oper v octe, a vyper na vysoku teplotu a na vysoke otacky. Niekedy aj zvysky (hlavne tekuteho) prasku toto spravia.
Potrebujes to vlakno rozrusit, aby bolo makke a bude save.

dzt
autor
16. feb 2025

Dakujem baby. Vyskúšam 🙂

cukroska
16. feb 2025

@dzt Lebo nie sú čisto bavlnené. Ja mám bavlnené a mne dobre sajú ,ale mám aj zlé čo nesali až po veľa praní a zehlení sú lepšie.

dzt
autor
16. feb 2025

@cukroska a kde ste kupovali?

katrinka233
16. feb 2025

@dzt treba aby to bola konkretne egyptská bavlna 100%, tie su naj🙂 osusky aj utierky kupujem na praktiktextil.sk
https://www.praktiktextil.sk/utierka-3-ks-gina-...

cukroska
16. feb 2025

@dzt Ja mám veľmi veľa ešte starých (nových)z výbavy 😂😂 Ale mám aj s Ikea aj Jysk,tuším Tesco a dobré. Ale dávno kupované.Nie vždy boli dobré hneď, ake časom sa sprali a dobré sú.

maury
17. feb 2025

@cukroska tie staré boli super, fungujú stále, kým sa nerozpadnú. Ale tieto nové sú úplne iné a nie všetky sú savé. Ale vyskúšam vyššie uvedené typy.

simca06022011
17. feb 2025

Treba skusat, mne saju vsetky :D ked nie, tak ich dam riadne vyprat s praskom na 60-70°C... hlavne musia byt bavlnene.. mam utierky z tchiba, action, aj obycajne nejake obrovske balenie z netu kupene a vsetky su ok.

janka_868
17. feb 2025

Ja mám utierky výhradne iba z Ikea, dosť lacné a sú 3 ks v balení. Sú bavlnené, reálne ich mám asi 5 rokov, stále ich periem dokola a sú ako nové a super sajú, a hlavne nenechávajú tie mikrovlákna alebo ako to nazvať 🫣 keď budeš mat cestu do Ikea určite skús stoja za to 😜

mamutka
17. feb 2025

Najradšej mám bambusove “plienky” čo som kedysi kúpila v DM. To saje ako besne, s bavlnou sa to neda porovnať

lucialucy43
4. apr 2025

Lebo maju zrejme zle zloženie materialu bavlnene su najlepšie