Prečo utierky na riad neabsorbujú vodu?
Baby, kde kupujete, resp ako periwte tie take klasické utierky na riad? Ved ono to vôbec nesaje vodu, čo robím zle? 😀 minule som bola na výlete a tam mali na pohľad take iste utierky a riad bol po utreti suchý, keď utreim doma- sú mokré vždy
@dzt treba ich prat bez avivaze...ak peries s avivazou, tak avivaz obali vlakno a to potom nenasaje tolko vody.
Preper ich najprv octe a daj oprat tak, malo byt to pomoct.
Žiadna aviváž a je dobré aj žehliť, ale na to nemám čas 😁
Nedávam avivaz a kupujem bavlnu. Mam obyčajné z hofer a saju pekne
Tiež používam iba papierové, no mame veľkú spotrebu 😁avivaz nedavam
@dzt Tak potom ich aj tak oper v octe, a vyper na vysoku teplotu a na vysoke otacky. Niekedy aj zvysky (hlavne tekuteho) prasku toto spravia.
Potrebujes to vlakno rozrusit, aby bolo makke a bude save.
Dakujem baby. Vyskúšam 🙂
@dzt treba aby to bola konkretne egyptská bavlna 100%, tie su naj🙂 osusky aj utierky kupujem na praktiktextil.sk
https://www.praktiktextil.sk/utierka-3-ks-gina-...
Treba skusat, mne saju vsetky :D ked nie, tak ich dam riadne vyprat s praskom na 60-70°C... hlavne musia byt bavlnene.. mam utierky z tchiba, action, aj obycajne nejake obrovske balenie z netu kupene a vsetky su ok.
Ja mám utierky výhradne iba z Ikea, dosť lacné a sú 3 ks v balení. Sú bavlnené, reálne ich mám asi 5 rokov, stále ich periem dokola a sú ako nové a super sajú, a hlavne nenechávajú tie mikrovlákna alebo ako to nazvať 🫣 keď budeš mat cestu do Ikea určite skús stoja za to 😜
Najradšej mám bambusove “plienky” čo som kedysi kúpila v DM. To saje ako besne, s bavlnou sa to neda porovnať
Lebo maju zrejme zle zloženie materialu bavlnene su najlepšie

používam len papierové utierky keď potrebujem