Prečo veci z práčky nevonia aj po čistení?
Viete poradiť ? Práčka je hádam sto krát vyčistená, vyskúšala som už rôzne gély na pranie, aviváže a stále mi nevoňaju veci. Čím to môže byť a ako to zmeniť
Už som zufala
vycistit pracku 20% octom na 90'c program, pripadne este lyzicu PH- chemie, alebo sody bikarbony, mozes k tomu hodit aj jednu handru na podlahy. Ak je tam nejaka slizova smrdlava spina, mala by sa tym odstranit...
Vyčistiť poriadne filter aj šuflík na gély a bubon tesnenie to je samozrejmosť a nakoniec pustiť ocot na 90ke
Mne vzdy pomohlo vyprat osusky alebo utierky s dvoma, troma lyzicami krystalickej sody na 90°. Alebo s tabletkou do umyvacky. Tie slizy, ktore sa v pracke usadzaju z avivazi nejdu dole kyselinami, je jedno ci su to cistice ci ocot, uvlonia sa len v zasaditom prostredi. Kyseliny uvolnuju len vodny kamen.
Kupiť sanytol do pračky a precistit filtre
@viestta milujem tvoje super prakticke rady zo zivota, fakt 😃
A nie je to len tým, že ti proste tie veci riadne vyplacha, čo je v podstate dobre? Ono tie parfemy a chemikálie v prásku zas nejaké super zdravé nie sú.
Ani mne, ale mne to nevadi. Hlavne, ze nesmrdia. Ja periem s gelom. Jeden je menej vonavy a druhy tak velmi, ze po ukonceni prania davam opakove plakanie, nakolko mi ta prenikva vona vadi.
mala som ten isty problem a pomohlo mi pustit prazdnu pracku s octom na 90 stupnov asi na 2 hodiny a potom pocas prania davam sodu bicarbonu ku pradlu k prasku a krasne vsetko vonia 🙂
Po každom praní vypúšťam vodu z filtra, všetky nádržky poriadne vyčistím a dosucha utriem. Použila som tabletku do umývačky a všetko je v poriadku. Aj prádlo vonia, aj bubon je čistý, je ako nový. Tiež dosucha poutieram tesnenie.

Podľa mňa je práčka zanesená z gelou na pranie. Skúsila by som Lanzu, vždy mi pomôže aj 2x a prach na pranie