Puella zničila plasty
Dievčatá prosím poraďte mi..mam novu práčku, cca rok a bola aj celkom drahá. Chcela som si ju šetriť a používať kvalitné prípravky, tak som začala používať Puellu avivaz. Vôňou je topka, ale... niekoľkokrát mi kvapla na povrch práčky a hlavne na cierny bubon (práčka plnená zpredu), kým som utrela plast bol rozožraty, vyzerá to veľmi škaredo akoby to niekto opľul, pripadne, no ani nepíšeš ze ako ešte...hrozne chce sa mi plakať, neviem čím to vycistit pripadne aby aspoň tie fľaky neboli do biela ale v jednej farbe.. som z toho strašne nešťastná a sklamaná..vôňa narobí parádu ale tie ostatne veci..no comment..mohli mať na obale aspoň varovanie pozor aby nekvaplo mimo, čo to potom musí robiť s vnútrom práčky pripadne na tele??
Mne tiež tieto oleje rozožrali plast na práčke. Hlavne dávkovač na avivaž. Používam giovanni a voňavý domov. Hrozné. Mám 2 týždne novú práčku a je zničený... Nikdy viac
@ivanatim mne je jedno aká je to značka, mám skúsenosť s týmito, mám aj puellu tu používam iba do vody keď vytieram podlahu. Za x rokov čo periem sa občas stane, že kvapne mimo, a mne to rozleptalo nádobku na avivaž, a dvierka kde sa aviváž dávkuje, máte šťastie že vám sa takéto niečo ešte nestalo. Telový parfém tam striekať nebudem, lebo tam nepatrí, ale toto, čo je vyslovene na pranie by sa to stávať nemalo.
@bona1393 jaaj tak samozrejme, tak ale nekamuflujte tu takto verejne. Pisali ste najprv tak, akoby vam to znicilo nadobku na avivaz, co nie je pravda.. v nadobke su uplne ine plasty na tento ucel pouzitia aj uspôsobené a chemicky osetrene... je normalne, ze ak olejete iny typ plastu akymkolvek produktom tohto typu, ale aj mnozstvom inych typov a neutriete to, tak sa moze stat tomu plastu nieco taketo. To je predsa nieco, co ani netreba nijako asi komentovat verejne v diskusiach. Ved aj doma ked vam kvapne napriklad sekundove lepidlo na stol, tak pisete verejne do diskusii, ze mate teraz na stole zaschnute lepidlo, ktore nejde dole?....toto je tak trochu verejny populizmus a typ davovej psychozy, lebo vela ludi uz takto pisalo o puelle, tak "napisem aj ja"... ale naco? ved je to normalne predsa, ci azda nie? Tieto plasty pracky su velmi nekvalitne, su vyrabane takto schvalne, aby bola cena pracky co najnizsia. Tu vam nepomoze kupit ani tu najlepsiu znacku pracky na svete, vzdy budu vonkajsie plasty chemicky neosetrene a ak ich olejete AKYMKOLVEK pripravkom z kupelne alebo kuchyne, ktory je koncentraciou roznej škály látok nejako koncentrovanejsi, tak sa stane nieco podobne, bezna vec, nestoji ani za komentar...
jednoducho drzat sa navodu na pouzitie a neolievat si pracku a je to 🙂
@ivanatim presne tak, už si viacej s tým práčku oblievať nebudem ;) ale nechápem ani vášmu komentáru, prečo máte za potreby tak veľmi tieto oleje obhajovať :D Ja som napísala zlú skúsenosť ako aj viacerí, snáď si to môžem dovoliť. Napísala som svoju skúsenosť, aby ostatní boli obozretnejší a dávali si pozor 🙂
@bona1393 A preco nie? V tejto diskusii som uz bola zapojena skorsie, tak mi tu vyskakuje notifikacia vzdy ked sem niekto nieco da. Ja tie oleje pouzivam skoro dva roky, tak preco by som nemohla napisat sem svoje poučenie pre vas ked jasne vidim na zaklade svojich vedomosti, ze nepisete objektivne, ale populisticky a poplasne spravy... idem si kvapnut sekundove lepidlo na stol a mam potom zalozit diskusiu, ze ako stol vyzera? Na Slovensku treba davat nazory na spravnu mieru vzdy ked sa da, kedze tu ziju dokonca aj ludia, ktori si realne myslia, ze Zem je plochá...
Nerozumiem inak tomu vasmu pisaniu, vlastne komenty mazete, to je take uz na prvy pohlad dost neprofesionalne. Od vas by som si teda rady nechavat nedala, pardon...
Pripájam sa puella ničí plasty. Nechápala som z čoho je to rozleptane. Teraz som vymenila starú práčku za novú a hneď kvapka a vyžraté. Poobzerala som teda staru práčku, nikdy som šuflík na prach nejak veľmi neskúmala. Oplachla prebehla kefkou a hotovo. Zajtra odfotim ako vyzerá a nie nie je to kvapnutim ale už tým ako si tu aviváž tá práčka berie. Predpokladám že tam splechne vodu aby ten prostriedok stiahla.
@ivanatim no zase akykolvek pripravok z kuchyne a kupelne ti toto s plastom neurobi, a to viem, nakolko ich mam na pracke ulozenych neurekom a nie raz sa nieco vylialo... je to vylucne zlozka parfumov, ktora plastom vadi a lepta ich, cize napr. aj rozne osviezovace olejove, tekute atd... vytiekol nam takto osviezovac do zasuvky el., s tou nadobkou sklenenou, ked ot tam sikovnik strcil naopak. A tak. Ale bezna chemia, takto plast nerozozerie. Mne to poskodilo aj dvere - cize priesvitny (asi plast), aj tu chromovu cast dookola, aj podlahu, kedze mne sa vyliala vzorka :D
A populizmom by som to nenazvala, pridu tie oleje (nie len puella, tu ja vobec nemam, pouzivala som ine) v na **** obaloch, s na **** davkovanim, prelievat, nalievat = tak proste nech sa o tom pise, nech si na to zeny daju pozor. Nie je sranda zlikvidovat si takto drahe pracky. A mimochodom, nie telovy parfum mi ten plast nerozozerie.. ale skus :D
S cim suhlaism, ze suflikom vnutri, urcenym na avivaz, tam kam to patri, to absolutne nic neurobi.
Tie vône sú podľa mňa agresívne až nepríjemné a nechápem že si niekto oblečie šaty napustené v takejto chémii...keď toto urobí s plastom, čo to urobí s našim zdravím? Nonstop na pokožke, nonstop vdychované...mňa hneď rozbolí hlava keď som v blízkosti týchto "vôní"
@krtko1313 no veď jasne..Puella v minulosti na jednom produkte uvádzala aj to že môže poškodiť plodnosť a plod. Potom to už nemuseli uvádzať nakoľko sa zmenili nejaké normy tej chémie pri ktorej sa to musí uvádzať, no vždy to v tom produkte jednoducho je. 🤦🏻♀️ A už vôbec nechápem že takto "navoňané" šaty nosia aj detičky. Raz nám omylom poslali zle obliečky zo škôlky a oni nie že voňali ale páchli presne po takejto aviváži...ja som bola v šoku ako môže dieťa kľudne spať keď vdychuje takéto svinstvo....mne bolo až mdlo. 🤢
@simca06022011 prikladám suflik. Kým som pozerala zhora, sem tam sprchovlala tak mu nic nebolo. Práčka už dlho stojí, mám novú. Po poslednom praní som sa už neobťažovala, šuflík umývať.
@6mia6 no ja neviem, tomu davkovaciemu priestoru velmi nic nie je... ten suflik z vonku, z vrchu, to je uplne klasicky parfum do prania :D keby som ti odfotila moju pracku... Jednoznacne by tam malo byt upozorenie riadne velkym na takychto produktoch, ze treba davat extra pozor na povrchy... a rozumne davkovanie.. a nie ako napr co som mala z vonaveho domova (ale inde su rovnake, teraz som videla nove video ale uz od pulea ze predavaju pumpicku k tym flasiam - aleluja), ked som mala, tak 5-10-15ml nepamam som maal odlievat z flase (cize do vrchnaku) a potom liat do suflika... ved to sa kazdy zaondie s tym. Duplom ak nie je pri pracke hned umyvadlo, tak zavriet potom flasu ako? :DDD
Toto nosíte na koži? Ja som úplne prestala používať aviváž a nechodím ako parfuméria a každý je s tým okej.
Keď susedia zavesia prádlo, tak mne je až zle z tej vône 😀
@dominikamacakova presne
@dominikamacakova tiez uz vyse roka—ako som bola tehotna-prestala pouzivat avivaz. Chcela som oleje ale kedze som nerozhodna nevedela som ze ktoru.
Po tejto diskusii pokracujem v tom co posledny rok. Iba prasok.
@dominikamacakova Nenechaj sa 🙂 to sa nenosi na koži. 🙂 To sa dava v neskutocne malinkom mnozstve 5 ml do nadobky na avivaz...potom sa to pri vhodnej teplote vypusti do xy-krat vacsieho mnozstva vody. Potom sa to v nom perie asi hodinu, rozpusta sa to vo vode atd. Na koži sa to veru nenosi 🙂 Na koži sa nosia telove parfemy, ktore sa striekaju dokonca priamo na kožu...
No proste "modrykonik"... co ine sa tu da vidiet ako taketo "problemy" zopar ludi. Nechcem byt kriticka a puellu nechcem obhajovat, ale tu sa riesia take silne zvelicovane veci. Ja pouzivam rozne parfemy na pranie uz roky a moja nadobka na avivaz vyzera ako nova :D neviem co tie špinďúrky zeny robia ked si tym dokazu poolievat pracku z kazdej strany :D mne sa to prisahambohu nikdy v zivote nestalo :D a keby sa stalo, tak utriem hned a je po "probleme" :D
Inak vitamin C je cista chemia, bude na to zalozena nejaka samostatna diskusia? :D
@ivanatim na koži to teda jednoznačne nosíš. Prečo sa potom neodporúča alergikom prať v hocijakom prášku a aviváži? Lebo im to škodí na pokožku. Okrem toho tu aviváž aj vdychuješ. Minule mi kamoška dala nejaké veci po dieťati a keď som to dala prať s mojím práškom bez vône a s nejakými synovymi vecami, v práčke bolo zrazu extrémne veľa peny čo môj prášok teda určite nerobí...všetko išlo z toho oblečenia napusteného avivážou alebo kombináciou s práškom...všetko synove oblečenie zrazu silno smrdelo za tými vecami. Muselo toho byť v tom oblečení kvantum keď to dokázalo vliezť aj do ostatného oblečenia počas prania s gélom bez vône a bez aviváže. Ak by sa ti aviváž z oblečenia úplne vymyla, tak ti tam predsa nemá čo voniať. 😏
@dominikamacakova keď naši susedia vyvesia prádlo tak mňa až napína...cítiť to už z diaľky. 🤢
@ivanatim az na to ze parfum ide, tak ako aj avivaz, iba do oplachu a tym padom sa nic uz neplacha viac. Iba sa to vyzmyka raz a koniec. A keby si citala dobre, a pozerala, tak nadobky to nenici, ale okolie vsetko na komplet :D
Ale teda, bud rada ze sa ti to nestalo, by ma zaujimalo v com to odmeriavas, a ako to tam lejes, ked sa ti to este nestalo.. mne sa to napr. vylialo zo vzorkoveho sacku, co nie je ziadna rarita :D A aj ked to utries hned, tak to je "neskoro".

@petka963 samsung pracka a rovnaka skusenost