Riešenie čiernych škvŕn po praní na oblečení
Ženy, je vás tu veľa a s rôznymi skúsenosťami, prosím, pomôžte mi vyriešiť problém. Dala som prať biele ako vždy, vytiahla som prádlo z práčky, na niektorých kusoch oblečenia ostali čierne škvrny, viď foto. Nič čierne v práčke a ani súčasť oblečenia nebolo. Skúsila som ešte mokré prádlo vydrhnúť žlčovým mydlom, vanishom v spreji na škvrny, dole to nešlo. Dala som prať znovu. Niektoré škvrny zmizli, iné pribudli, niektoré veci sú úplne v poriadku. Dala som teda tie isté veci sušiť do sušičky. Predtým som naozaj každý jeden kus z každej strany skontrolovala. Po vytiahnutí zo sušičky niektoré škvrny zmizli, iné pribudli. Povedzte mi, čím to je a čo s tým spraviť. Na toto tričko na fotke môžem dať znovu vanish a dať ho znovu prať, ručne to nevydrhnem. Možno to praním zmizne a možno pribudnú nové škvrny. A ak nepribudnú po vypratí, tak po sušení. Práčku aj sušičku mám čisté vrátane filtrov.
Ak sú škvrny tmavé až hrdzavé, prípadne mastné môže ísť o problém s ložiskami. Ak tesniaci krúžok, gufero na práčke povolí, začne počas prania prepúšťať mazivo alebo až hrdzu do bubna práčky. Vtedy pomôže len výmena gufera a ložísk. Takže práčka môže vykazovať znaky že je čistá, skúsila by som kontaktovať servis
@tom_i ďakujem. Môže to ale spraviť aj sušička? Z práčky som vytiahla tričko bez škvŕn a po sušení v sušičke bolo také, ako na foto. A toto tričko na foto išlo z práčky čisté a takto som ho vybrala zo sušičky. Zaujímavé je, že toto začali robiť práčka aj sušička naraz.
@tom_i ďakujem. Môže to ale spraviť aj sušička? Z práčky som vytiahla tričko bez škvŕn a po sušení v sušičke bolo také, ako na foto. A toto tričko na foto išlo z práčky čisté a takto som ho vybrala zo sušičky. Zaujímavé je, že toto začali robiť práčka aj sušička naraz.
@lucy_ms to netuším... Treba zavolať nejakého technika alebo sa spýtať v elektro ... Nám tie čierne škvrny robila práčka, ale mala 10 rokov, takže išla tata het
Sú to nečistoty v práčke ktoré sa uvoľnili, treba kúpiť Savo do práčky a pustiť práčku prázdnu na najvyššiu teplotu a dúfať že stačí jeden proces preplachnutia, skontrolujte filtre a gumové tesnenia 😊
Sú to nečistoty v práčke ktoré sa uvoľnili, treba kúpiť Savo do práčky a pustiť práčku prázdnu na najvyššiu teplotu a dúfať že stačí jeden proces preplachnutia, skontrolujte filtre a gumové tesnenia 😊
@kris_tin257 toto všetko som spravila, všetko vyčistila, práčka išla viackrát na najvyššiu teplotu, atď., i tak mali niektoré veci takéto škvrny. Teraz som dala čisté opraté veci bez škvŕn z práčky do sušičky a vytiahla som ich zo sušičky s čiernymi škvrnami. Tak si nemyslím, že to bude práčkou, ale sušičkou. Suška síce suší, ale začala aj veľmi nepravidelne buchotať. Zajtra budem riešiť servis.
@lucy_ms Neprala si predtým v práčke čierne oblečenie ?
Dobry den podarilo sa dakomu zistiť co robi tie škvrny lebo 100% viem ze je to zo sušičky mame rovnaké flaky uz som vsetko vyčistil ale stale som neprisiel nato co robi v sušičke tie škvrny
@deky2233 vytekalo nejaké mazivo, boli v sušičke uvoľnené nejaké ložiská. Kúpili sme novú sušičku

Ak sú škvrny tmavé až hrdzavé, prípadne mastné môže ísť o problém s ložiskami. Ak tesniaci krúžok, gufero na práčke povolí, začne počas prania prepúšťať mazivo alebo až hrdzu do bubna práčky. Vtedy pomôže len výmena gufera a ložísk. Takže práčka môže vykazovať znaky že je čistá, skúsila by som kontaktovať servis