S akou práčkou ste spokojné?
Dobré ráno, mám na vás pár otázok.
S akou práčkou ste spokojné?
Oplatí sa sušička? Celoročne mame vytiahnuty sušiak, kopu prádla vedľa práčky, bývame v byte tak toho miesta je menej.. Ale čo som pozerala sušičky tak energetická hodnota je E, D :/ iba tie veľmi veľmi drahé majú lepšiu energetickú hodnotu.. Pozeráte aj na to?
A oplatí sa viac práčka so sušičkou 2v1 alebo samostatne práčka a samostatné sušička? S čím máte lepšie skúsenosti?
Ďakujem, veľmi mi pomôže akákoľvek skúsenosť!
Sušička je parádna vec, určite sa oplatí. Ja mám z tých "lacnejších" a potrebuje iba elektrinu, voda sa sustreďuje do dvierok, takže nepotrebujem odtok. Môžeš ju dat aj na pračku, ak máš (alebo budeš mat) spredu plnenú pračku.
ani nerozmyslaj...samostatna pracka aeg, samostatna susicka aeg, 8. alebo 9 rady-kvoli technologiam... oplati sa jednoznacne...hlavne na veci, ktore dlho schnu-uteraky, rifle, postelne pradlo, velke kusy...
na ostatne -zavesit, a dat el. odvlhcovac...
co sa tyka spotreby---kupit co najlepsiu susku za co najnizsiu cenu...a zmierit sa s tym, ze kazda pomoc nieco stoji, je to naklad domacnosti...
práčka LG
sušička Bosch
@anonym_autor nám šiesty rok Beko triedy C, slim práčku a slim sušičku kvôli miestu
Za mňa určite áno, oplatí sa. Len nekupuj 2v1 a, ja ich mám tiež na sebe
@anonym_autor nám šiesty rok Beko triedy C, slim práčku a slim sušičku kvôli miestu
Za mňa určite áno, oplatí sa. Len nekupuj 2v1 a, ja ich mám tiež na sebe
@katica06 prečo nie 2v1? Potrebujem dobrý argument pre manžela :D a pracku a sušičku máš rovnakej značky? On čítal, že k tomu treba niečo špeciálne na prichytenie keď to chceme mať na sebe
@katica06 prečo nie 2v1? Potrebujem dobrý argument pre manžela :D a pracku a sušičku máš rovnakej značky? On čítal, že k tomu treba niečo špeciálne na prichytenie keď to chceme mať na sebe
@anonym_autor napr čo má kamarátka 2v1 jeden ciklus pranie+ sušenie trval 8 hodín. To je nonsens. Tak mám dokonale suché z menej než 3h. Prádlo nikdy nebolo riadne suché ale iba také že sa muselo rozkladať na dosušenie a žehlenie. Ja žehlim iba mužove košele do práce nič iné. A v neposlednom rade ak sa práčka pokazí môžeš rovno vyhodiť aj sušičku.
@anonym_autor napr čo má kamarátka 2v1 jeden ciklus pranie+ sušenie trval 8 hodín. To je nonsens. Tak mám dokonale suché z menej než 3h. Prádlo nikdy nebolo riadne suché ale iba také že sa muselo rozkladať na dosušenie a žehlenie. Ja žehlim iba mužove košele do práce nič iné. A v neposlednom rade ak sa práčka pokazí môžeš rovno vyhodiť aj sušičku.
@anonym_e8e05c ďakujem
@anonym_autor Aby ste nemali prestoje....práčka doperie, hodíte do sušičky a môžte zapnúť prať ďalšie prádlo.
Aj my mame vezu práčka +sušička. Pod práčkou a medzi práčkou a sušičkou mame protiivibracne a protihlukove podložky.
@anonym_autor suseda mala tuším Elektrolux po troch rokoch sa pokazila práčka, mohla vyhodiť celé. Po praní triedila čo dať do sušičky skorej, lebo ak dala celé naraz sušiť tak sa výsledku nedočkala. Mala vlhké prádlo. Niečo jej aj sušička zničila. Mne raz zliezol dole obrázok na tričku s KiKu. Okrem toho nič.
Ja mam najobycajnejsie beko.pracka stala 220e a frci 10ty rok.uz by som chcela vacsiu a ona proste nie a nie zdochnut.a susicka rovnako beko za necelych 400e a ide uz 5 rokov denne. Spotreba po preratani asi .30 centov na cyklus.
Vyhody
Ziadne susiaky.menej prachu mensia vlhkost a ovela menej oblecenia hlavne pre deti.staci nam jedna zimna bunda miesto 3 kusov.zaspinia sa hodim prat ususim a rano ide zase v cistom suchom.
A NEŽEHLÍM !!!!
Najlepšia sušiška je slnko a čerstvý vzduch
@sisska96 Diky, to sme nevedeli. V zime je toho slnka, ze mozme prat od rana do vecera! Aj na cersrvom vzduchu sa to ususi, jedna radost!
@anonym_autor Susicka sa oplati.
Kup najvyssiu energeticku triedu v rozpocte, aky mas.
Nezabudni sa pozriet na hladinu hluku, cim lacnejsia, tym bude aj hlucnejsia.
Urcite kupuj dva spotrebice, ak ich mas kam dat.
Medzi ne je treba len medzikus, aby mohli stat na sebe, ked je malo miesta.
Nemusis vobec pouzivat ziadnu avivaz, ani vonave pripravky do prania ci susenia.
Priprav sa na to, ze niektore materialy sa ti zrazia, ak ich das susit na vysoku teplotu. Na zaciatku sleduj stitky, casom sa naucis co kupit, co ti pojde dobre susit a co je naozaj nevhodne do susicky.
@anonym_autor samostnatne jedno aj druhe.radsej kvalita,za mna Bosch. Energeticku triedu samozrejme pozeram a vyberam z kvalitnejsich...urcite A+ minimalne
@sisska96 aj v decembri?😅
@anonym_e8e05c ďakujem
@anonym_autor 2v1 nie.ked sa jedno pokazi meníš cele .
Pracka na 7kg (napr ) , sušička na 6kg musis veci vybrat.dlhe sušenie ,ked mas miesto tak urcite extra !
My sme 4 veľkí ľudia, a teda ja nestíham sušiť prádlo, niečo mám na sušiaku na terase, niečo dávam hneď do sušičky (uteráky, posteľné, tepláky, pyžamo ), ale ostatné nechce pri tomto počasí uschnúť a špinavé prádlo sa kopí ďalej .ako to riešite ? Mám len kopy, svetlé a tmavé a mám pocit že v kuse len pečiem a susim...a pritom nohavice a svetre nedávame denne do prania
suším len v sušičke a hlavne kvôli tomu že prádlo je mäkké
My sme 4 veľkí ľudia, a teda ja nestíham sušiť prádlo, niečo mám na sušiaku na terase, niečo dávam hneď do sušičky (uteráky, posteľné, tepláky, pyžamo ), ale ostatné nechce pri tomto počasí uschnúť a špinavé prádlo sa kopí ďalej .ako to riešite ? Mám len kopy, svetlé a tmavé a mám pocit že v kuse len pečiem a susim...a pritom nohavice a svetre nedávame denne do prania
@anonym_f11826 riesim to tak, ze susim skoro vsetko v susicke. Na susiaku sa susia len veci, co by sa v susicke zniiclo - teraz vlnene svetre a saty, trika s potlacou, a drahe sportove veci na kt davam pozor ako plavky, par legin, merino trika; ostatny polyester hadzem do susicky.
@anonym_f11826 riesim to tak, ze susim skoro vsetko v susicke. Na susiaku sa susia len veci, co by sa v susicke zniiclo - teraz vlnene svetre a saty, trika s potlacou, a drahe sportove veci na kt davam pozor ako plavky, par legin, merino trika; ostatny polyester hadzem do susicky.
@veselo_neveselo aj ja tak, aj rifle sa mi zrazili aj pyžamo nedávam
@anonym_autor energ.trieda bola jedna z hlavnych kriterii, 2 dni sme vyberali susicku a vybrali sme "B" Lg do 500e, lebo su teraz zlavy.
@anonym_f11826 ja sa pri nas 5 topim v spinavom, preto sme teraz kupili susicku, lebo v lete ide pranie denne, aj dve. Teraz susim v pivnici, kde pri dobrom skombinovani dam 2 pracky 3x tyzden a to je malo, hlavne, ked nestiham. Takze obliecky, uteraky, tricka pojdu uz do susicky.
Určite si kúpte samostatne práčku aj sušičku. Za mňa je to práčka Samsung Series 8 a Samsung 9kg Bespoke Sušička Prádla s režimom Quick Drive
@anonym_e8e05c v živote som nič neprala a sušila 8 hodín. Bavlna 3h a sušička 1.5 Max 2. Ale teda ja 3 h program ani nepožívam.
@anonym_autor rada si prečítam, ktorá je dobrá práčka. Včera som prala, bolo počuť také buchnutie ako kladivom a manžel išiel vešať prádlo, tak mi vravel, že len s pomocou skrutkovača otvoril bubon práčky. Prádlo vybral, ale bubon sa už netočí. Asi to už nebudem dávať opravovať, pôjdem rovno do NAY po novú. Len ktorú??? 🤔🤔🤔
@anonym_autor bez susicky urcite uz byvsom nechcel fungovat. Aj cez leto prehodimndo susicky veci rovno z pracky. Uplne iny pocit ked dam zo susicky na seba oblecenie ako ked sa vonku susia . Usetry vam miesto, nebude vlhko v byte/dome. Tie energeticke stitky velmi nerieste (som elektrikar ) ani za 15 rokov vam drahsia susicky nevykompenzuje cenovy rozdiel. A tolko urcite nevydrzia. Hlavne aby ste kupili s tepelnym cerpadlom. Ja mam Beko , stalo okolo 500E. Sme spokojny. Pravidelne po 2/3 praniach treba vycistit fiktre a lamely tepelneho cerpadla.

Značku ti nepoviem ale sušička sa oplatí aj keby si ju mala mať v skrini.