icon

S akou práčkou ste spokojné?

10. dec 2025

Dobré ráno, mám na vás pár otázok.
S akou práčkou ste spokojné?
Oplatí sa sušička? Celoročne mame vytiahnuty sušiak, kopu prádla vedľa práčky, bývame v byte tak toho miesta je menej.. Ale čo som pozerala sušičky tak energetická hodnota je E, D :/ iba tie veľmi veľmi drahé majú lepšiu energetickú hodnotu.. Pozeráte aj na to?
A oplatí sa viac práčka so sušičkou 2v1 alebo samostatne práčka a samostatné sušička? S čím máte lepšie skúsenosti?
Ďakujem, veľmi mi pomôže akákoľvek skúsenosť!

Strana
z2
alexanderkovacs
10. dec 2025
@sisska96

Najlepšia sušiška je slnko a čerstvý vzduch

@sisska96 toto moze pisat len kto nema susicku... Kym vy vesite pradlo pozbierate dovtedy susicka aj vysusi 😅 1 susenie stoji max 0.4 eura. No za tolkonie som ochotny ani vyvesit pradlo na susiak.

anonym_8bd8e7
10. dec 2025

Elektrolux a sušku LG

evansova
11. dec 2025

Už 21. rok periem v zhora plnej práčke AEG, bez poruchy, biele pradlo ako sneh, farebné nestráca farbu (ale to je hlavne preto, že podľa rady z internetu do bubna pridávam malú hrsť kryštálového cukru a aj to čo už strácalo farbu je ako nové).
Sušička (8 rokov) tiež AEG, tiež žiadny problém.
Ale nie som fanúšik AEG, horšiu chladničku som v živote nemala.

20erika07
11. dec 2025
@anonym_autor

@katica06 prečo nie 2v1? Potrebujem dobrý argument pre manžela :D a pracku a sušičku máš rovnakej značky? On čítal, že k tomu treba niečo špeciálne na prichytenie keď to chceme mať na sebe

@anonym_autor sušička LG, práčka Gorenje, taka rýchla kúpa v miestnom elektre, lebo sa mi Beko pokazila počas prania. Co sa tyka 2v1, mala som a nikdy ,nikdy, nikdy viac 😊 to sušenie som používala tak 1,5roka max v nej, potom katastrofa. Neviem ci si videla kolko bordelu ostane vo filtri po sušení v sušičke, ja som pri 2v1 taky filter nemala takze cely bordel ostával niekde v práčke a pekne ju to zadrbalo, tym sušením sa to ponaliepalo kde sa dalo, upchalo mi rúry do odpadu v stene, manžel stadial chuchvalce povytahoval. Neviem ake su dnes pracko sušičky 2v1, ja som mala napr pranie na 9kg ale sušenie len na 6kg, no tak som kapacitu pracky vlastne ani nevyuzila. To čistenie je katastrofa. Ked som si starú sušičku rozobrala ,bola som zhrozená po 3 rokoch kde všade sa to ukladá tie chuchvalce z oblečenia, cela komplet sušička zadrbana, celu som ju povysavala a o polroka rozobrala zas a sice menej ale bolo tam toho pozehnane, ani si nechcem predstaviť akoby to vyzeralo v mojej starej 2v1, keďže tie chuchvalce sa praním namočia a polepia zbiju všade, v sušičke je to len prach , ale v práčke mokré zlepence. Nehovoriac o prípadných plesniach niekde za bubnom, viem, ze som ku koncu mala hrozny problem so zápachom z pracky ,vsetky mozne prípravky som pouzila , ale uz sa sama nakoniec rozhodla neotravovat mi zivot. Hadam to manželovi stačí.

princezna_bosorka
11. dec 2025

@anonym_autor pracka whirpool, susicka - neporadim, kedze podla mna je to nezmysel (nedas tam jemne tkaniny a ani vlnu alebo merino (resp. ak das, okamzite znicis) a aj pre bezny textil je to rychle susenie zbytocne namahave). Mam susiak na balkone navrtany do steny, stojaci susiak so bytu vytahujem len obcas.Byvame v ba a mame 2 male deti.

princezna_bosorka
11. dec 2025
@20erika07

@anonym_autor sušička LG, práčka Gorenje, taka rýchla kúpa v miestnom elektre, lebo sa mi Beko pokazila počas prania. Co sa tyka 2v1, mala som a nikdy ,nikdy, nikdy viac 😊 to sušenie som používala tak 1,5roka max v nej, potom katastrofa. Neviem ci si videla kolko bordelu ostane vo filtri po sušení v sušičke, ja som pri 2v1 taky filter nemala takze cely bordel ostával niekde v práčke a pekne ju to zadrbalo, tym sušením sa to ponaliepalo kde sa dalo, upchalo mi rúry do odpadu v stene, manžel stadial chuchvalce povytahoval. Neviem ake su dnes pracko sušičky 2v1, ja som mala napr pranie na 9kg ale sušenie len na 6kg, no tak som kapacitu pracky vlastne ani nevyuzila. To čistenie je katastrofa. Ked som si starú sušičku rozobrala ,bola som zhrozená po 3 rokoch kde všade sa to ukladá tie chuchvalce z oblečenia, cela komplet sušička zadrbana, celu som ju povysavala a o polroka rozobrala zas a sice menej ale bolo tam toho pozehnane, ani si nechcem predstaviť akoby to vyzeralo v mojej starej 2v1, keďže tie chuchvalce sa praním namočia a polepia zbiju všade, v sušičke je to len prach , ale v práčke mokré zlepence. Nehovoriac o prípadných plesniach niekde za bubnom, viem, ze som ku koncu mala hrozny problem so zápachom z pracky ,vsetky mozne prípravky som pouzila , ale uz sa sama nakoniec rozhodla neotravovat mi zivot. Hadam to manželovi stačí.

@20erika07 jj, tie chuchvalce, to bude to nicenie oblecenia. Vam to nevadi, ze vam to nici odev? Alebo kubujete vsetko na 1-2 sezony?

anonym_aaa648
11. dec 2025

18 rokov sme mali pračku a sušičku LG, pred pár mesiacmi začala práčka byť dosť hlučná, už bola asi dosť opotrebovaná, tak sme zobrali obidve do jednej firmy, kde zberajú staré pračky/sušičky ak treba tak opravia a potom ich za lacno predajú.
A zase sme kúpili najnovšie LG. Je to najmenej kazivá značka zo všetkých na trhu, tieto nové sú už aj s AI, radosť používať .

sisaka
11. dec 2025
@anonym_aaa648

18 rokov sme mali pračku a sušičku LG, pred pár mesiacmi začala práčka byť dosť hlučná, už bola asi dosť opotrebovaná, tak sme zobrali obidve do jednej firmy, kde zberajú staré pračky/sušičky ak treba tak opravia a potom ich za lacno predajú.
A zase sme kúpili najnovšie LG. Je to najmenej kazivá značka zo všetkých na trhu, tieto nové sú už aj s AI, radosť používať .

@anonym_aaa648 nejakým činom sa mi podarilo kliknúť na anonym, ktorý zasadne nepoužívam 😅

autor
11. dec 2025

Naozaj ďakujem každému za odpoveď, veľmi ste nám pomohli. My sme mali práčku zhora plnenu AEG 7000 series ale teda vydržala len 6,5 roka a celý bubon praskol.. Najprv začala smrdiet ako niečo spálené, zhorena guma, potom len praskli dvierka a nakoniec počas prania take silné buchnutie a celý bubon bol dolamany, teraz sa nedá ani otvorit samotná práčka..

20erika07
11. dec 2025
@princezna_bosorka

@20erika07 jj, tie chuchvalce, to bude to nicenie oblecenia. Vam to nevadi, ze vam to nici odev? Alebo kubujete vsetko na 1-2 sezony?

@princezna_bosorka vobec mi sušička nenici oblecenie 🙂 ja nakupujem pre seba oblecenie naozaj vynimocne ,neznasam to, takze vsetko deriem niekolko rokov

Strana
z2