icon

Umývate riad v noci v bytovke?

4. feb 2025

Dovolíte si v noci umyť riad v bytovke, alebo pozerať potichu TV? 🫣

simca06022011
5. feb 2025

Záleží od hlučnosti spotrebiča = ide aj umývačka a pracks aj sušička aj v byte... A v noci.. no o pol noci nie. Lebo to by mňa skôr rusilo ( napr umývačku počujem = tu vodu 😅, pracku detto aj ako bubon otaca😂) 18-21-22 je ok pre mňa ak nestíham púšťam odložený štart aby prala ráno ( čiže ráno ked vstanem alebo odchádzam doperie). Huciaci televízor mi vadí aj teraz. Štuple do uší som používala. Bohužiaľ byty sú niektoré tak blbo stavané ze fakt všetko počuť. Treba im proste pri rekonštrukciách urobiť nejakú izoláciu zvukovú a myslieť na to.vopred.. ak sa dá. Už to ze počuť ako tečie "odpad" to nie je taká katastrofa 😂

tianna
5. feb 2025

No vidíš, ja keď musím aj periem. A áno, výjde mi to občas aj na noc. Keď tam chcem mať všetko denne oblečenie pustím keď idú deti spať a následne nočný režim susiska. Susedu máme čo pravidelne vrieska polku noci, nevidím dôvod prečo by som nemala v noci prať či sušiť. Snáď nespí nikto v kúpeľni 🤷🏼‍♀️ spálne sú dostatočne ďaleko na to aby to nemohlo nikoho rušiť. V kuchyni takisto nikto predpokladám nespava, umývačka sa u nás zapína pravidelne o 8 keď všetci majú dojedene. Program končí 22:30. Nikto sa nikdy nesťažoval. Ak by áno tak samozrejme budem púšťať skôr. Ale púšťa tak aj suseda nad nami a nikdy mi to nevadilo. Telka takisto, u nás ide málokedy, no od susedov pravidelne počujem. Nejak ma to neruší.

fairyy
5. feb 2025

ked som byvala v bytovke dovolila som si vsetko hocikedy ako aj moji susedia ... ale mala som spotrebice co najtichsie ...suseda z prace chodila v noci kedy si mala vyprat? to by aj ona druhej susede.mohla prist vynadat, ze ona spi cez den a nech si deti kroti nech nezjapu...nic proste sme zili vsetci spolu a kazdy bol chapavy...ale okej toho repujuceho suseda o 3-4 rano na cely barak som musela riesit 😂 mozno keby mu to aspon troska slo nestarala by som sa do neho 🤣

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
shee11
5. feb 2025

autorka, sú také štuple do uší - loop. skús, ušetrí ti to kopec nervov, výborné sú.

autor
5. feb 2025

@shee11 vieš čítať? Neriešim susedov.

autor
5. feb 2025

@h2 periem na odložený režim a keď prídeme z prace vyvesi sa, aký problém? Istotne nezapínam práčku nikdy počas nočného kľudu a to dokonca sni pri bábätku, tsk nerozumiem kde je problém? Otázka bola ale iná.

h2
5. feb 2025

Otázka bola iná? Otázka bola, či umývame v bytovke v noci riad, alebo pozeráme TV. Odpovedala som. Napísla som, že som robila všetko, čo som potrebovala robiť, keďže v bytovke nebývam už dlho a nepamätám si presne, koľko bolo najviac hodín, kedy som umývala riad, alebo pozerala TV. Ale viem, že úplne bežne som prala vo večerných hodinách. Odložený štart nepoužívam, nerada nechávam práčku prať bez dozoru, stať sa môže všetko a za vytopený byt mi to nestojí. A nemám ani rada, keď prádlo po vypratí zostáva dlhšie v práčke. Proste periem, keď som doma a po skončení prania hneď dávam do sušičky, prípadne vešiam von.

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

Autorka, aku odpoved vlastne ocakavas? Lebo sa nad kazdou nejako podivne certis😉

rozculena
5. feb 2025

"nech si pozerá v noci tv kto chce ako chce ale naozaj ak to počuť v noci u susedov, zdá sa mi to príliš."
No tak to si mala prísť umravňovať moju susedu,keď jej hučala TV v obývačke a my sme spali hneď vedľa.
Alebo horných susedov,ktorých dvaja chalani sa ROKY bili a behali rovno nado mnou a neskôr demolovali byt a ťahali tam bezdomovcov z celého mesta. Toto bola tehlová bytovka.
V panelákupočúvam štekot psa o 2 poschodia vyššie,nejakého ožratého blázna,ktorý vyvreskuje a búcha,čo sa dialo aj včera v noci,alebo spodná suseda púšťala rádio na plné gule celý deň a okrem toho vyvreskovala vulgárne z okna.
Moja práčka o polnoci je nič.

dagas
5. feb 2025

Nebývam síce v bytovke ale v dvojgeneračnom dome a normálne pozeráme večer telku a aj umývam riad, dokonca si dovolíme ísť aj v noci do sprchy keď prídeme z vonku🫣. Naše dieti normalne spávajú pri zapnutom digestore, alebo keď zaspia tak vysávam takže nepoznam to že by ich niečo rušilo

joannita
5. feb 2025

Autorka a vieš o tom ako ohrozujes susedov byt ale aj svoj, keď nechavas prat práčku prať bez dozoru? Ešte si asi nezažila 20cm vody v celom byte hm?

shee11
5. feb 2025

Autorka čo prskáš? Ja som to nemyslela zle. Sa trošku ovládaj, vyzretý a vyrovnaný človek takto nereaguje.

viestta
5. feb 2025

@dskjhfdlkdjhl @h2 asi kazda mala odpisat, ze ked zazvonia na večereň (18:00) kazdy zalezie, nechodi, nehovori, neje, nepije, nekadi a uz len tisko caka do rana.
A este raz zopakujem, dovolim si aj riad umyt ak treba, aj sa osprchovat, aj splachnut a aj telku pozerame hocikedy do polnoci. Doteraz som nezistile kedy moji susedia umyvaju riady, tak predpokladam, ze ani oni nezistili kedy ich umyvam ja. Kedy kto perie pocujeme ale len v kupelni, odkedy uz nemame umakartove jadra, tak je ten hluk podstane utlmenejsi, ale nerobime z toho tragediu. Aj pocujeme hlasny hovor hore aj dole, predpokladam, ze aj oni nas, ale vieme, ze byvame v panelaku tak to berieme ako sucast zivota.

autor
5. feb 2025

@shee11 o čom točíš? Jediná ktorá tu prská si ty a okrem toho si útočná. Sa trošku ovládaj, vyzretý a vyrovnaný človek takto nereaguje.

autor
5. feb 2025

@viestta áno tak to má byť, no nie každý je tolerantný a preto sa pýtam, či môžem vo svojom byte umyt v noci riad.

viestta
5. feb 2025

Spytaj sa toho co mu to vadi, nie nas. My vobec nie sme doleziti, dolezity je ten co mu to vadi

dadis
5. feb 2025

Autorka, ze ty peries s odlozenym startom a caka ta to vyprate, ked prides z race je fajn, ale ja to tak robit nemozem. Moje deti mau treningy kazdy den, vecer sa vracaju o 18, este vecer chodim cvicit ja. Mam nechat v bubne kvasit spotene veci do 17 nasledujuceho dna? Okrem toho, tie sportove veci sa u nas tocia, ked ich vyperiem vecer, uz si berie ich rano zo susiaka berie syn na ranny trening a poobede je susiak skoro prazdny. Ked si poberu veci na poobednajsi trening. Ja absolutne netusim, kedy peru moji susedia, ani sa na moje pranie nikto nikdy nestazoval. Nerozumiem, preco by som to mala riesit

shee11
5. feb 2025

Toto som napísala - "Autorka, sú také štuple do uší - loop. skús, ušetrí ti to kopec nervov, výborné sú. "... To je prskanie a útočenie podľa teba? 😃 Ok!

jana_eyre_2
5. feb 2025

@shee11 asi si to loop vysvetlila ako nejaký útočný slang 😅 inak súhlasím, sú fajn..

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

Autorka, skus si pomalicky precitat celu diskusiu a mozno potom zistis, kto to prska😉 Je v podstate uplne jedno, kto co robi doma vecer. Ak mas Ty potrebu od 18:00 do 8:00 byt tisko doma a nic nerobit, tak sa toho drz. Ale ak potrebuje suseda umyt riad, ist na zachod a pod., tak kludne moze a Ty jej v tom naozaj nemozes branit.

gaborka28
5. feb 2025

Ja mam susedu-dôchodkyňu, ktorá sa mi stazuje na všetko - počuje, ako umyvam riad, počuje, ako periem, počuje deti.. ked som bola tehotná, rátala mi, kolkokrat som v noci spláchla a chodila mi klopať s radami, aby som nesplachovala po každej potrebe. proste ona sedí doma v tichu a pocuva, kde sa co šuchne. Takze som som s ohladom na ňu nikdy nerobila tieto veci večer, vždy tak do 17hod. a ked som nestihla, nechala som to do ďalšieho dňa radsej, nech mam len klud od jej búchania a klopania. Ale! Párkrát som bola sama doma večer a mala som vypnutu telku (deti boli preč) a z každej strany pocut pracku, psa, deti, búchanie, telku…. Proste život. A vtedy som si povedala, ze som pekne hlúpa, ze sa neustále prispôsobujem so všetkým na úkor nasho fungovania. A aj tak isto všetky zvuky pripisuje len mne, keďže som ju nevedela poslat do čerta s každým sťazovanim. Takze teraz ked potrebujem, umyjem riad aj o 23tej, pracku púšťam tak do 20tej - aj to len preto, že sa mi to potom nechce vesat v noci. A áno, telku bežne pozerám aj v noci, ale nehučí mi to. Ja som dieťa z paneláka a tieto zvuky ani od susedov absolútne nevnímam, nerušia ma a aj svoje deti od malicka nedrzim v tichu. Ak ma niekto s bežným fungovaním problém, naozaj je lepsie ísť do domu.

autor
5. feb 2025

@gaborka28 Na takých ľudí ani pevne nervy nepomôžu a odsťahovať sa do domu asi majú ísť ostatní.

viestta
5. feb 2025

Autorka, kto sa ma odstahovat? Ti co umyvaju riad o pol jedenastej v noci?
Konecne napis aky mas problem, lebo len tu kazdu odpoved znegujes a ani srnky netusia co vlastne riesis. Ci si hlucna pre susedov alebo susedia hlucni pre teba

autor
5. feb 2025

@viestta áno asi už všetko vadí niektorým ľudom preto sa pýtam či aj umývanie riadu v noci by mohlo vadiť? Aj či keď človek dýcha môže vadiť niektorým?! A platiť si byt aby tam bol terorizovaný že sa nemôže ani nahlas zasmiať?

nelka93
5. feb 2025

Všetko robím do 22. Potom už spim, čiže ani pracku ani nic po 22.nepustam. Keby sa prišiel niekto sťažovať ze o 20.pustim pracku tak ho vysmejem, lebo nie je nočný kľud a púšťam krátky program, ktorý do 21.skonci.

viestta
5. feb 2025

Autorka, odporucam vydiskutovat si to s kokretnou osobou. My tvoj problem nevyriesime. Ten si musis riesit sama. My sme ti napisali ako to u nas chodi. Mozno mame vacsie stastie na susedov ako ty. Ale to aki su nasi susedia tvoj problem tak ci tak nevyriesi

bubbka
5. feb 2025

@biba_18 keby mas spalnu v kupelke nevadila by ti ta pracka?

bubbka
5. feb 2025

@mimka1402 teba mat za susedku je vyhra

mimka1402
5. feb 2025

@bubbka Tomu ver, že ano, pečiem koláče pre susedov, pomáham im keď je niečo treba, požičiam. Takže ano je to výhra. Treba si uvedomiť, že sú byty, kde to počuť viac a menej, u nás skôr počujem nočný život susedov než to, či niekto umýva riad 😉 Ak niekto je tak mimo, že ho vyrusi práčka od suseda, odporúčam štuple.