icon

Umývate riad v noci v bytovke?

4. feb 2025

Dovolíte si v noci umyť riad v bytovke, alebo pozerať potichu TV? 🫣

dadis
5. feb 2025

Periam vzdy vecer okolo 20, ked prideme vsetci z treningov. Nevidim dovod, davat odlozeny start. Moja pracovna doba mi neumoznuje vsetko porobit do 10 (asi malokomu okrem dochodcov a zien na materskej). Ak si taka citliva na hluk, chodte byvat do domu. Este aby som sa isla stazovat niekomu, ze pozera TV do noci vo svojom byte 😁😁😁. Si ty normalna?

natalka13
5. feb 2025

O polnoci by mactiez pracka v panelaku rusila.
Vo svajciarsku po 21.00 ani sprcha a niekde ani splachovat nemozu nieto prat.

brrunetkaa
5. feb 2025

Ja púšťam umývačku v noci a aj práčku o siedmej-ôsmej večer počas týždňa. Skôr nestiham, keďže vtedy ešte športujeme. Ja ju nepočujem cez dvere, tak predpokladám, že ani sused cez stenu. Zato my jeho deti počujeme veľmi dobre aj v noci keď plaču alebo keď celé dni dupocú po byte..keď už chceme ohľaduplnosť z každej strany preberať

autor
5. feb 2025

@brrunetkaa to sú ale dve absolútne odlišné veci : 1) zvuky ktoré vieš ovplyvniť a 2) zvuky ktoré ovplyvniť nevieš.

autor
5. feb 2025

@dadis a keď ten niekto má tv pustenú tak, že ju počuješ v noci v byte tak je to ok? Si ty normálna? Mne nevadia bežné zvuky, pýtam sa na seba nie na susedov.

brrunetkaa
5. feb 2025

Hru deti, hádzanie lopty o zem a jazdenie po byte v autíčku určenému na von, ktoré vydáva rachot viem ovplyvniť….

autor
5. feb 2025

@brrunetkaa áno to už nie je primeraný zvuk sle predtým si písala o plači a behaní deti po byte.

malaopicka
5. feb 2025

V dnešnej dobe, keď sú vsetky spotrebiče extrémne tiché, plus majú možnosť Silence módu, ani by mi nenapadlo sa nad tým zamýšľať. My bývame v novom byte, steny protihlukové (doslova), ani netuším, že tu niekto býva, iba keď susedov stretnem na chodbe. Takže robím tak, ako mi pasuje. Púšťam hocikedy hocičo, podľa potreby. Sama ledva počujem našu práčku, umývačka viem, že je spustená len podľa svetielka na zemi. Pozeráme aj TV, v normálnych decibeloch, ale to predsa vždy, nepotrebujem, aby mi to Hučalo za ušami. Jediná zmena oproti dennému režimu je, že mi spí dieťa.

bielasovicka
5. feb 2025

V noci neperiem, a umývačku zapínam najneskôr o 20.00.tv pozerám potichu, co susedia nepočujú. Od 22.00.je nočný kľud, takže to dodržiavam. A mali by aj ostatní.

gelifil
5. feb 2025

fakt nepochopis?...a ja nepochopim, ako ju moze zapinat niekto doobedu, ked su ludia v praci....

kaca222
5. feb 2025

Tak o siedmej-ôsmej je normálne mať pustenú práčku, uvedom si, že ľudia chodia do práce. Keď prídu po piatej z práce tak kedy asi majú dať prať?

s1s4
5. feb 2025

umyvam ale tak do 23, nechcem predsa vstat do sajrajtu, mame kotolnu v bytovke a tepla voda uz po 23 netecie
pracku sa snazim cez vikendy ale samozrejme ked cez tyzden nestiham (neskoro sa vratim z prace alebo inych aktivit) tak do tej 22 uz mam oprate

nikha2809
5. feb 2025

Ja pozerám TV až do noci veľakrát.Ked to nezobudí deti ani muža ktorí spia vo vedľajších izbách a všade sú otvorené dvere, nemá to prečo rušiť susedov.Ako zase, nepoviem keby tv hučí, človek by to mal stíšit ale určite nebudem od 22 pozerať do steny..

jaskolka
5. feb 2025

Bývala som dlhé roky v bytovke,v noci som aj pozerala telku , samozrejme nie na plné "gule"ale normálne išla,aj riad som umyla trebárs aj som mala večer návštevu a zdržali sa dlhšie,aj sa osprchovala,ak bolo treba (keď som sa vrátila po polnoci z diskotéky,tak asi nepôjdem spotená spať) .Nikdy nebol nijaký problém

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

Autorka, ja neviem, ale dnes snad uz nikto nema Tatramatku, ktora dokazala rachodit. Proste bezne zvuky v domacnosti (pranie, umyvanie riadu, varenie, chodenie po byte, splachovanie a pod.) predsa nemozes nikomu zakazat. Ak niekomu vadi toto, tak potom nech sa odstahuje na samotu do lesa.

rachel36a
5. feb 2025

Riad umývam ( umyvacka) vacsinou v noci keď idem spat...a telku ako kedy...dnes sa mi nedalo späť. Tak som ju o druhej ráno zapla a bežala až do rana. Práčku vacsinou nastavím na 6 ráno aby začala prať a ja keď odprevadim syna do skoly tak uz mam oprate a len prehodím do susicky...kedze tie spotrebiče mam v kúpeľni a v kuchyni tak nikoho nerusim...a telka teda neviem, ešte nikomu nevadila, ani mojim detom

nikpa
5. feb 2025

Ak ti to vadí, tak sa sťažuj. V noci má byť kľud.

jesenzima
5. feb 2025

My umývame riad aj pozeráme tv. O 19-20 periem, niekedy aj ráno o 6 ... Ale vieš čo? Môj sused zhora tiež, a ten zdola tiež. Občas majú večer, v noci párty, spievajú, alebo sa občas hádajú. Občas večer vrtajú, alebo buchaju.alebo sexujú 🤭u nás kričia deti. Dupú, naháňajú sa.Áno aj večer. A nikto sa ešte na nikoho nesťažoval. Jednoducho žijeme v paneláku, a dokážeme tolerovať a žiť so zvukmi okolo nás ... A ja som strašne rada za tých susedov čo máme ... Decká sú na zvuky zvyknuté odmala, takže spia a ja dokonca pri nich môžem vysávať 🙂

gab1sol
5. feb 2025

Autorka, áno, nadmerný hluk vadí aj mne. A extrémne mi vadia hluční susedia, ktorí si užívajú postelné radovánky a nekontrolujú sa pri tom (počuť až na ulicu). Ale ak tebe prekáža, že niekto perie o siedmej-ôsmej, keď ty uspávaš deti? Pri všetkej úcte, toto je prehnané. Nemajú sa náhodou ostatní prispôsobiť a chodiť po špičkách?
Kým som bola doma s deťmi, tiež som prala, sušila doobeda, večer som už len oddychovala. Ale teraz, keď obaja pracujeme, deti chodia do školy, často prídeme domov o piatej. Potom ešte na nákup. K práčke sa dostanem o siedmej - ôsmej. Kedy si to akože máme dať oprať? Odložený štart nie, lebo večer periem veci, ktoré deti v ten deň zašpinili (od blata, od piesku, od trávy,…) a na druhý deň potrebujú napr. bundu, či oteplovaky. Čo sa dá, odkladám na víkend, ale proste niekedy musím prať aj večer.
A to isté aj umývačka. Navarím, najeme sa a dám do umývačky. Nenechám to tam kvasiť celú noc, zapnem, aby sa to do rána umylo.

abbey1
5. feb 2025

@natalka13 Stolica vo WC počká do rána v tom Švajčiarsku? To už je len pokrok.

viestta
5. feb 2025

Bezne pustam umyvacku vecer, kym skonci je polnoc. Sprchujeme sa, splachujeme WC, pozerame telku. Jedine co riesim je aby pracka skoncila pred deviatou, v dreze umyjem riady hoc aj o polnoci ak mi treba. Cez noc pocujem aj vytah, suseda zas posta pracku skoro rano. No a?

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

@abbey1 tam ide vsetko ako hodinky😉

sovica
5. feb 2025

@natalka13 No to je riadna blbosť, čo píšeš🙈 Žiješ vo Švajčiarsku?

abbey1
5. feb 2025

@dskjhfdlkdjhl Chápem, chápem, stolica ráno 7:00 podľa digitaliek. 🙂

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

@abbey1 Keby len stolica, vsetko musi byt pekne podla casu a vsetci zoradeni na znackach😉

autor
5. feb 2025

@gab1sol ok, samozrejme že ak sa ti inak nedá prať tak dáš do desiatej. No niekto tak dáva aj keď je o 16tej doma.

jesenzima
5. feb 2025

Autorka, ale teba do toho prd, kedy si niekto dáva prať. Ja som napríklad dnes doma celý deň, ale prať dám až o 19:00 alebo aj neskôr, keď sa vrátim z tréningu s deťmi... A?

lneviemmeno
5. feb 2025

Ja bývam v novostavbe, u nás absolutne nič nie je počuť od susedov. Ja bežne púšťam práčku večer kľudne o 21:00 a pýtala som sa susedov a že nič nepočuť 😂 čiže aj umývam riady, tv ide normálne nahlas, veľakrát som večer aj vysávala. Inak prať a tieto veci sa kľudne môžu do 22:00, odvtedy je až nocny kľud

magduska81
5. feb 2025

to vážne takáto otázka, jasné že som umývala riad, pozerala TV a aj iné činnosti, teraz našťastie už nie sme v bytovke ale ved to je normálne

h2
5. feb 2025

Autorka a ty nechodíš do práce? Alebo robíš z domu, keď môžeš prať doobeda? Bývala som v bytovkách dosť dlho a robila som vždy všetko, čo som potrebovala. Tak, ako aj susedia, tolerovali sme sa navzájom.