Umývate riad v noci v bytovke?
Dovolíte si v noci umyť riad v bytovke, alebo pozerať potichu TV? 🫣
Spytat sa mozes. Odpovede si dostala ale spokojna si s nimi nebola, takze co my uz narobime?
@mimka1402 preco musi byt hned niekto mimo? nie kazdy byt je dobre odizolovany a pustit o 1 v noci staru pracku alebo susicku, ktoru ma opretu o stenu, ktoru zdiela so susedovou spalnou je proste bezohladnost hlavne, ked vie ze im to rusi spanok, najhorsie su tie rezonacie a vibracie, kt.sa prenasaju (tymto netvrdim, ze si to ty, zjavne tym ziadnych sudedov neobtazujes, co je super)
Autorka a ty v noci počúvaš kto co robi alebo spis ?
@bubbka Ale je to individuálne. Ja mam byt a zámerne nasmerovany tak, že nemám naokolo susedov, vedľa mňa je staršia pani, ktorá zle počuje.😀 A nado mnou mam susedov, ktorí sa mlatia, vrieskaju, počujem urážky a potom udobrovacky, preto si skromne myslím, že vo väčšine je práčka nič, nevieš prečo niekto zapol tak neskoro,možno nemohol. Dnešné spotrebiče fakt nepočuť tak, ako kedysi práčka čo triasla celou bytovkou.😅
Vieš, ja mam zažite fakt psycho susedov, ktorí naozaj robili peklo na zemi a pravidelne bola volana polícia. Preto by mi nenapadlo riešiť takéto bežne ruchy domácnosti. Dala som to do extrému neperiem pravidelne o 22hej.😀 Ale keď som musela, tak som zapla na 30min a šla spať. Keby prišiel sused a povie mi, že to počuje samozrejme, že normálny človek trošku usmerni. V bytovke musí byť človek zvyknutý. Keď by som rátala koľkokrát som sa zobudila na cudzie dieťa, ktoré malo hystericky plač či bežalo v noci po byte, alebo susedku, ktorá rada nosí opätky v noci do postele... Vieš, je fajn niekedy mať v paži, dať si štuple. Ale ak niekto je citlivy na zvuky, ktoré nemôže počuť ako ručne umytie riadu fakt už to je jeho problém a precitlivenost. Keďže ruch z ulice je častokrát väčší než dnešná práčka 😅
@viestta prosím ťa teba konik živí aby si chodila rýpať? 4x som ti slušne odpovedala a stále rýpeš. Mám právo sa spýtať. Tvoje komentáre si nechaj.
@mimka1402 keby raz, 2x alebo 3x sa to stane cert to zober, ale pravidelne, tak je to na psychiatriu, ale ako citam tvoj prispevok, tak som rada akych mam susedov :D samozrejme suhlasim, ze bezne uzivanie bytu je Ok, len bohuzial niektori si myslia, ze su v celej bytovke sami a pritom staci len troska ohladuplnosti, ktora ich az tak neobmedzi.. decka neriesim, to clovek neovplyvni
TV kvôli deťom pozeráme po 21tej potichu, aj tak máme titulky (Netflix a atď), ale umývačku občas púšťam aj dosť neskoro, keď zabudnem po večeri. Vtedy končí aj o 23tej. Zatiaľ sa nikto nesťažoval, ale ani sa nečudujem, veď nie je počuť ani do (zavretej) obývačky. A kuchyne v paneláku nikde nesusedia so spálňami, čo je dobré.
Kým som nemala umývačku, tak som normálne riad umývala aj večer/v noci (nemohla by som ráno vstať do neupratanej kuchyne). TV večer/v noci normálne pozerám pri tak vysokom zvuku, aký potrebujem, aby som počula, čo sa tam rozpráva.
Autorka, samozrejme, že môžeš večer/v noci resp. po 22.00 umývať riad aj pozerať TV. Nerušíš tým nočný kľud, ak nemáš telku zapnutú na "plné gule".
@janickacrazy nerozumiem na čo tá to odpoveď 😂🤦🏻♂️
robim co potrebujem niekedy aj varim
Umyvacku bežne púšťam večer okolo 20, je úplne tichá. Sem-tam periem do 21. My počúvame hrozný krik od susedov, manželia, ktorí na seba vulgárne kričia, aj na deti, aj niekedy deti naspäť na rodičov, keďže iné nepoznajú.
@letfenixa toto ma.moj brat v bytovke asi mesiac dozadu, ale bola velmi specificka nadavka jednu noc, taka cela veta a moj brat ich rano stretol vo vytahu a sa im tou nadavkou pozdravil 😂😂 ze len ocerveneli a doteraz bola iba raz jedna kratka hadka, asi sa uz hadaju potichu 🤷 inak teraz ako sme v dome, tak jeden vedlajsi dom je naozaj blizko a zaroven celorocne vetraju 🫨 no a cas od casu sa hadaju a moja dcera si vtedy otvara okno a berie cipsy 🤦a este mi k tomu povie vetu, ze keby chceli mat sukromie aspon zavru okna a nehadaju sa na celu ulicu 😅
Často zapínam umývačku v noci predtým ako ideme spať. Myslím,že keď to neprekáža nám a nie je ju počuť ,tak nevadí ani susedom.
Aj mne tak minule zazvonil sused o 3 ráno, tak som sa zľakla, až mi vypadla vŕtačka z ruky 😂😂
Púšťam aj práčku večer,aj umývačku,aj sušičku.Niekedy mi práčka perie aj o 23.... pohodka....Nikto sa nič nesťažoval.....A síce ani nemôžu,,,,ja trpím detské hry,plač,skákanie,atď atď.🤣
Cely život som bola na činžiaku,prali sme všetci aj sprchovali sa keď bolo treba aj o 3rano...nad našou detskou izbou mali detskú chalani co boli v kostolom zbore a bezne po 23hod a viac hrali na gitare a my sme normálne spali.poculi sme,ale vôbec nás to neiritovalo.normalna vec...tak ako aj pes pod nami vystekaval občas a tiež sa nik nesťažoval...pri nových moresoch som rada ze uz žijem na dome....
Hodnu cast života som prezila v panelaku, najprv v Bratislave, potom v Trnave. Nikdy ziadne spory so susedmi, len raz sme vytopili susedov, ked nas, vtedy trojrocny, vnuk, zlozil hadicu zavesenu na vani, ktorou odtekala voda z pracky do vane. Kym sme si uviedomili clapot vody, bolo uz neskoro. Ked sme mu to vycitali, vysvetlil nam, ze on si nezela (!), aby voda z pracky tiekla do vane,v ktorej sa on bude kupat.
Nastastie vsetko vyriesila poistka a dobre vztahy so susedmi. Ked sa k nim pristahoval zat, clen Slovenskej fiharmonie, ktory denne hodiny cvicil hru na lesny roh, v ramci dobrych vztahov sme si zase my zahryzli do.jazyka a nestazovali sme sa.
Zit a nechat zit, raz ty mne, inokedy ja tebe, to je najlepsi navod ako taketo situacie zvladnut.
@conquestor ja si tiež myslím že to je čoraz horšie s bytovkami a nastúpili akési nové móresy. Keď sa ľudia dokážu ešte aj cez deň sťažovať na deti akože nikdy by ma nenapadlo ako blbí ľudia môžu byť.
@tesi56 to myslíš zo strandy nie? :D
Keď tečie teplá voda, prečo nie. Nám v byte po 22hej hodine netečie teplá voda. Teda musela by sa veľmi dlho nechať odtiecť a suseda má z tohto dôvodu vysoké účty za teplú vodu, pretože sa potrebuje po poobednej zmene osprchovať. Ale tiež poznám v bytoch takých, ktorým vadí všetko. Jedna minule hulákala na suseda nad nimi len preto, že mu pri prerábke bytu niečo padlo. Bolo to cez deň. Lenže takéto móresy vznikajú už aj na dedine. Že sú tam individuá ktorým vadí aj vietor, ktorý fúka.
@joannita typický alibizmus a bezohľadnosť. To sa veľmi mýlite keď si myslíte že vo svojom byte v rámci bytového domu si môžte robiť čo chcete. Okrem iného sa musíte správať tak aby ste svojim konaním nerušili ostatných bývajúcich v bytovom dome napríklad nadmerným hlukom atď. A to zvlášť počas nočného kľudu od 22 - 6 hod.
@rozculena cez stenu pocujes viac ako priamo v miestnosti. My sme v rd, ked v kupelni niekto"praskne" nieco na umyvadlo, ci vanu, tym myslim normalne da kedku, kulmu, pohar, pocut to do spalne, s ktorou nema prepojenu stenu akoby mi pri hlave buchlo. Suseda v panelaku bola expertka na pustanie umyvacky. Pravidelne o deviatej vecer, a plus drevaky a o pol 11 nabytok v obyvacke upratovali na miesto, poculi to asi vsetci.
@natalka13 ked dakto robi do 22 00 pojde spinavy spat ? Nesrandujte 🤣

@viestta prišla som sa tu normálne spýtať či ruší umývanie riadu v noci. Môžem nie? Ďakujem.