Zápach moču na koberci

6. nov 2023

Ahojte prosím vás, čo by mohlo pomôcť proti zápachu moču na koberci? Odplienkovávam dieťa, zakaždým keď sa vyciká na koberec to hneď cistim, dávam na vyčistené miesta aj sódu bikarbonu zmiešanú s esenciálnym olejom, ale stále to cítiť riadne ☹️ som veľmi zúfalá… Ďakujem za rady

viestta
6. nov 2023

Na moc nepomoze ani vytepovat. Stiahni docasne koberec

macekovam
6. nov 2023

Tak ho nechaj s plienkou.. Keď dozreje tak ju nebude chcieť už..

kkovacovak
6. nov 2023

Čo sa týka koberca nepomôžem ale ak dieťa nevie pochopiť že na koberec sa neciká a nenapadne mu ísť cikať na nočník tak evidentne ešte nie je v stave tomu porozumieť. Vrátiť plienku a počkať kedy bude samé iniciovať zmenu a kedy mu dozrie mozog na to aby to chápalo.

msnesquik
6. nov 2023

@macekovam keby som cakala az moje dieta nebude chciet plienku, tak ju ma doteraz...ked uz zacala, tak uz nech nepovoluje...

msnesquik
6. nov 2023

Koberec daj prec na teraz

autor
6. nov 2023

Dievčatá ktoré mi radíte, aby som mu vrátila plienku, tak takúto radu fakt nepotrebujem, odplienkuvávam druhý deň, chodí samo z vlastnej iniciatívy cikat do nocnika,tak žiadnom prípade nejdem vrátiť plienku, dneska malo 5 nehôd, včera až 12, len keď nestihne, tak žiaľ to pustí na koberec keď sa zaujme hrou… koberec máme dosť veľký na polovicu obývačky, určite ho rušiť nejdem, nepotrebujem aby dieťa prechladlo keď sedí na zemi, ešte zajtra bude chodiť na holo, to znamená bez nohavíc… potom ďalšie dni už dám nohavice… prišla som si pre radu ako sa zbaviť toho zápachu, lebo psychicky to už nedávam… ak mi neviete pomôcť ,prosím zdržte sa komentárov…

macekovam
6. nov 2023

@msnesquik ved jasne.. Keď mám čas a nič iné na robote tak si zabehám... 😁Každého vec

viestta
6. nov 2023

Tak ti poviem len tolko. Zacni hladat novy koberec. Ked odplienkujete, tak ho vymenis. Ani profesionalne tepovacie firmy z neho ten zapach mocu nedostanu. Kazda seriozna na to upozorni, tie ostatne to taktne zamlcia.

kkovacovak
6. nov 2023

Dieťa ti ale neprechladne z toho že bude vyzlečené behať po dome alebo sedieť na zemi. Na to aby si ochorela potrebuješ kontakt s vírusom alebo batériou takže fyzicky nie je možné takýmto spôsobom ochorieť. Keď už teda trvaš na tom aby chodilo na nočník ale máva nehody tak daj koberec preč a keď U bude finálne bez plienok a nehôd kúp nový. Starý už asi nezachrániš

kornelies
7. nov 2023

Preco chodi bez nohavic? Skor pochopi, ked si ocika teplaky a zostane mokry/a. Takto sa vycika na koberec a nic sa nedeje.
Kup pekne nohavicky, slipky a uvidis, ze frekvencia pocikavania sa znizi.

msnesquik
7. nov 2023

@kornelies tiez by som nenechavala chodit bez nohavic...presne, to spodne pradlo uciti skor, ze je mokre.

martul
7. nov 2023

Hneváš sa, ale baby majú pravdu, skús troška nad tým porozmýšľať. Keby je pripravené tak nemá 12 nehôd, môže sa stať, že mu svrkne ale nie 6-12krat tak že ti z toho už zapácha koberec. Nechceš dať koberec preto, aby neprechladlo ale pritom ho nechávaš behať bez gatí. Celé zle, nemyslím to v zlom, čo to som si zažila s mojimi tromi deťmi .

autor
7. nov 2023

Dievčatá ,prosím vás, neraďte mi v odplienkovaní 🙈 PRVÝ DEŇ mal 12 nehôd, včera bol druhý deň a mal ich podstatne menej… odporúčajú 3 dni nechať dieťa na holo a potom dávať nohavice…. Toľko k odplienkovaniu…. Keby samé nechodí na nočník a nerobí potreby, tak by som s tým počkala… ok kašlať na to..

saxana000
7. nov 2023

Koberec uz nezachranis...zbalit ho uplne a po odplienkovani kupit novy.

cajomila
7. nov 2023

Vytetovať ak vám to vadí...dá sa požičať tepovač alebo zavolať niekoho, nech vám ho vytepuje...ale bude chvíľu vlhký.

martul
7. nov 2023

,, odporúčajú?!" Áno, ale treba sa riadiť podľa vlastného dieťaťa, to nefunguje u 100%deti a hlavne nie, keď je už chladnejšie.

irina48
17. nov 2023

Skúsiť môžeš bielym octom postriekať a následne po nejakej chvíli vytepovať, neviem či máte dvor ale najlepšie by to bolo dať von prevetrať. Známej tento postup fungoval.
Tiež sa pasujem so zápachom na precikaných nohaviciach na to mi zaberal pridať do prania praciu sódu.