Ako vyčistiť z koberca silný zápach?
Ahojte mamičky,neviem si rady-preto skúšam túto tému...na koberec vylial malý nočník s rannym močom,zápach ostal a je to len a len intenzívnejšie...neviete nejaké rady ako dostať zápach preč z koberca.Vyčistila som ho už 2-3x úplne na mokro...neviem či vobec niečo pomože,lebo je to možno aj 3týždne čo sa to stalo...len mi je ľuto za drahým kobercom-nehovorím obľúbeným...dík za rady
aj nejaky tepovač by možno pomohol, ja som teraz kupila taky obycajny, lebo som potrebovala vycistit veci vytiahnute po roku z pivnice a tiez ich bolo citit a super, ale ktovie ci na moc by to pomohlo...
:@dadka28 ak si ho na mokro tepovala, tak si ho mala riadne nechat vysusit, lebo ten zapach nie je z mocu tvojho maleho,ale z toho,ze koberec nie je uplne presuseny,
ja tiez pravam koberce a uz si myslim,z e je suchy, ale ked pridem k nemu a ovoniam ho tak ma ide odvalit 😝 😝 a to je tym,z e koberec este nie je presuseny, ked boli horucavy, tak mne sa koberec susil najprv dva dni bol stale von na vzduchu vetre a doniesla som ho domov a stale smrdel, tak som ho dala este na dva dni von a po dvoch dnoch som uz nic necitila, to vsetky koberce tak smrdia, ked ich vyperies, oni jednoducho musia byt na vzduchu aj styri dni niekde kde fuka a slnko svieti, tak skus ho dat este von vysusit
@dadka28 Ako pisala ikke urcite vyskusaj vodu s octom. Je to asi najlepsie a najlacnejsie. Este som sa docitala na nete, ze ked vycistis koberec tak potom nasypes sodu bikarbonu a nechas posobit dlhsie (asi najlepsie cez noc) a potom to treba poriadne povysavat aby tam neostal zapach. Ale ty potrebujes vycistit malu plochu tak to by nemal byt problem.
@dejka77 teraz ho mam namoceny vo vode s octom-no mala...nechala som ho zopar hodin,je to koberec o ploche mozno 1,5mx2m....cistim ho uz cely,lebo uz nemam šajnu kde viac smrdi...akurat ho mam na vzduchu-necham par dni a uvidim...ak ho bude citit,mozem ho vyhodit pre ciganov... ☹
@dadka28 soda bicarbona neutralizuje pach z koberca,zničí červotoče a rozjasní farby-stačí len posypať a povysavať
@miskakyska posypat na suchy koberec??ako to mam dlho nechat postat? 🙂 dik za rady
no aj ja mam problem s týmto - koberec krásne vonal po vytepovaní a skoro uz bol suchý len este na koncoch som ho nechavala dosusit,, potom zmokol a teraz po krajoch také cca20 cm pásy velmi zapáchaju - -
@miskakyska aj mna by zaujimalo či to stací len posypat alebo nejako aj posuchať do koberca??? dakujem
a tu octovú vodu to v akom pomere robite?? dakujem
@zuzananinka
@dadka28ahojte :o) áno,iba posypať a nechať tak..hádam čím dlhšie,tým lepšie...ja to dávam na noc..po tom aspoň nikto nebehá...mne tie koberce tiež furt smrdia,aj keď nesmrdia :o) hlavne,keď je vlhý vzduch vonku
Ahojte ja mám problém s valandou, bola dlho zatvorená a teraz z nej cítiť puch
a neviem ako sa ho zbaviť skúšala som všetko ďakujem
o bože moja nočná mora....3 týždne som s tým bojovala kefovala každý den-otrasný zápach až vytepovanie to zmiernilo a cca za dva týždne to vypáchlo uplne...no ale neštastná som z toho bola-nový koberec. 😀
No mne sa osvedčilo profi tepovanie aj na pocikaný matrac aj koberec. Zápach bol fuč. Ide z toho úplná kolomaž. A zarazilo ma ako efektívne to odsáva vodu. V nádržke na špinavú vodu bolo skoro to isté množstvo vody, čo sa nalialo do nádržky s čistou vodou. Koberec ostal skoro suchý. Ak tu má niekto z okolia Senice podobný problém tu vám stroj aj požičajú. http://tepovanie34.webnode.sk/
Ahojte, mne kamoška vrátila detský matrac riadne precikaný, s fľakmi. Môj manžel sa profesionálne venuje tepovaniu a matrac máme krásne čistučký. Ide o to, že ten profi stroj strekne do matraca a pod. vodu a potom to rýchlo vysaje. Manžel používa chémiu Karcher alebo Euronu, ja som dala na matrac Euronu, je ekologická a pekne vonia. Matrac je ako nový. Ak máte záujem, tak kuk sem
https://www.facebook.com/groups/223930614478931/
A teraz je aj zdielačka a výherca vyhrá tepovanie.
Tu je pár tipov ako na škvrny ny koberci: http://tepujemesusmevom.webovac.sk/25-tipov-kto...
Ahojte baby prosím vás naša sučka ocikala gauč a hrozné to cítiť ako ho po domácky vyčistiť bez mokrého tepovania vďaka za odpoveď

@dadka28 voda s octom by mohla pomoct. ocot dezinfikuje aj neutralizuje zapachy. len ti to bude asi nejaku chvilu smrdiet v domacnosti