Zapáchajúce prádlo z práčky

dedincanka131
5. nov 2023

Ľudkovia, už som zo silami na konci. Bojujem s tým už 3 roky. Stále keď dám prať do práčky to už je jedno čo a na aký program,skúšala som všetko možné, po vyžmýkani vyberám úplne stuchnute prádlo. Už som objednala tie najdrahšie vône na prádlo ,rôzne aviváže a prášky no neviem čo ďalej. Bývam v paneláku a práčku čistíme zo spodu aj filter po každom praní. Kde robím chybu alebo čo je za tým ??? Aj v lete napriek tomu, že ho vyvesim vonku je smradľavé. Uteráky ani nehovorím,raz použité a vyhodiť už som zopár od zlosti vyhodila. Blbé komentáre nepotrebujem skôr poradiť. Ďakujem

pribinak
5. nov 2023

@dedincanka131 čím čistis pracku?

stanulienkat
5. nov 2023

Možno si si zaniesla práčku práve tými vôňami a avivážami. Daj do práčky ocot a nechaj prejsť niekoľko 90 stupňových cyklov. Skus pouzit aj cistic na umyvacku riadu. Miesto gélov používaj prášok. A zruš všetku chémiu- aviváže a vône. Vôbec ich nepotrebuješ k životu.

tanyag
5. nov 2023

Ja som kúpila novú práčku a problém vyriešený 😁

engynka
5. nov 2023

Treba vycistit aj niekolkokrat octom na 90st. Zaklad je nepouzivat tekute pracie prostriedky, ani avivaz ani kapsule. Vsetky tieto gelove prostriedky zanasaju pracku. Alonahle som ich prestala pouzovat tak bol problem vyrieseny.
Ocot mozes pridat aj do prania vzdy aspon trosku. Ja tak davam aj do umyvacky.

trgypadl
5. nov 2023

Odpadova hadica a rura

ivkav5
5. nov 2023

Vycisti octom a zapni na 90stupňov 🙂 Zaručene pomôže.

solange7
5. nov 2023

@dedincanka131 ja som na skusku raz kupila nejaky tekuty Ariel. Ked som hned po skonceni vytiahla pradlo, tak priserne smrdelo. Potom som naivne skusila dalsi cyklus ale nic. Ten gel namiesto prijemnej vone pradlo hnusne nasmradil. Ale napriklad moja kamoska dlhe roky pouziva len gely. Lenze splolu s nimi aj oleje, luxusne avivaze a este aj gulicky. A toto ja moc nemusim. Mam rada ked mi pradlo voni jemne, cisto a nemusim pouzivat 10 produktov.

andreakukelova
5. nov 2023

aj my sme mali podobný problém. Vymenili sme práčku, tá stará, napriek tomu, že som ju pravidelne čistila, zaniesla sa a pod gumou okolo dvierok ( spredu plnená) sme mali pleseň...je lepšie používať prášok ako gély, občasne prať aj na vysokých teplotách a ja raz mesačne hodím vyvárať utierky a namiesto pracieho prostriedku dám kapsľu do umývačky riadu.

sella38
5. nov 2023

po kazdom prani vyberam von zasobnik na prasok, cele vnutro vyutieram dosucha, dvierka, pod gumou, bubon nechavam vzdy otvoreny, nikdy pracku nezatvaram a po prani pri nej nechavam pusteny odvlhcovac. A pravidelne cistim s tabletou do umyvacky.

lupienokruze
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
5. nov 2023

@dedincanka131 nepouzivat pracie gely, tie zanasaju pracku a tvoria mastny povlak. Ocot sice pomaha na vodny kamen, ale zapacha usadena mastnota, s tou ti pomozu 2 tablety do umyvacky riadu a pustit 90 stupnovy program.

nin12345
5. nov 2023

@dedincanka131 tam nebude problem v pracke kedze ju cistite ale prave v obleceni... ked raz poriadne stuchne je tazke z neho ten smrad dostat proste drzi sa v obleceni a len sa to znasobuje kazdym pranim. Odporucam sanytol do prania na vsetko oblecenie aj niekolko cyklov po sebe postupne by pach mal vymiznut.

dedincanka131
autor
5. nov 2023

@nelca84 - lenže moja práčka ani 90 stupňový program nemá a to ju mám necelý rok. Narýchlo kúpená, nikdy viac. Radšej budem prať v rukách 🫣.

mirro
5. nov 2023

@dedincanka131 mne to robila práčka pri používaní kapsúl na pranie. Pri prášku alebo gély prádlo nie je zatuchnuté.

nelca84
5. nov 2023

@dedincanka131 tak najvyssi aky mas

lenkahvh
5. nov 2023

@dedincanka131 vravíš, že s tým bojujes uz 3 roky a práčku máš len rok. Čiže aj predtým ti to robila práčka? Problém bude asi inde ako v práčke.

bluemoon24
5. nov 2023

@dedincanka131 s cim peres? Me pradlo vzdy smrdelo, kdyz jsem prala v gelu/kapslich, od te doby do pracky jen prasek a gel na rucni prani. A nedavam avivaz, ale desinfekci na pradlo, ktera rozpusti prasek i pri nizkych teplotach.

pinkgirl
6. nov 2023

@dedincanka131 a akú práčku máš, že nemá 90-95stC program?
Vyčisti práčku podľa odporúčaní čo sú vyššie, prípadne použi tabletku 3v1 do umývačky a hoď ju do práčky aj s handrami a nechaj vyprať na najvyššej možné teplote a dlhý program.
Vyčisti aj priehradku na prášok a aviváž, aj odtokovu hadicu.
Následne vyper bielizeň iba s práškom na pranie - kľudne aj 2-3x za sebou, aby sa bielizeň zbavila nánosov aviváže a všetkých tých chémii z pravich gelov a olejov.
A odporúčam úplne prestať používať gélové pracie prostriedky, aviváž, oleje do prania a podobné chemické kokteily😉. Per iba s práškom na pranie.

saxana000
6. nov 2023

Per aspon mesiac cisto iba praskom a na vysokych teplotach.ziadne gely kapdsle ani avivaze to vsetko zalepi a zaslizi pracku

ekira1
8. nov 2023

@dedincanka131 namiesto aviváže asi deci octu a raz týždenne periem utierky na 90° s tabletou do umývačky. Utierky operie a práčku vyčistí 😄 gél používam, aviváž minimálne.