Ako odstrániť žlté škvrny z posteľného prádla?
Dobry den,
zial moj manzel sa poti zltym potom..vsetko co je biele je zazltnute a ja som neprisla na to ako sa toho zbavit..bielacie oxi, kristalicka soda namacanie nic nefunguje.
Dakujem za kazdu radu
@labkosuch ak je cisto biele a bavlna skus namocit do domestosu. Ja som tak chlapove tielka od potu macala a odtranilo..tiez mi ziadne sody a oxi zazraky nepomahali
@slavomira236 domestos je na wc )
@labkosuch no a?? Dala som do lavora vodu domestis nechala namocene a oprala..ved nemusis nenutim ta.
HG na skrny od potu, je super, ide dole aj staršie skrny , keď nasriekas, musí ostať mokré/ vlhké , nemalo by to vyschnúť a postáť asi 15- 20 minút , ja kupujem v hornbach alebo majú aj lekárne niekedy , záleží od ceny, ale tiež som čítala chvály na dr. Beckmann z dm na skrvny od potu, ale ten vyskúšaný nemám .
@labkosuch ja som skúsila kadejaké oxi a kadečo. Ale pomohlo jedine : perkarbonat a kvapku čistiaceho prostriedku na riad zaliať horúcou vodou. V tom nechám namočené hodinku,vyperiem a pekné biele 😊 Funguje aj na škvrny od potu na bielych tričkách. (Urobiť takú kašičku 1:1 perkarbonat a voda a kvapka prostriedku na riad, naniesť na škvrny, nechať pôsobiť a vyprať )
@patulka410 pekarbonat je 100 %, puer to iste, , nepúšťa ani s horúcou vodou, ani postat staršie zazlnute skrny nepustí a hlavne je na biele prádlo výlučne , tiež treba dávať pozor reaguje s kovom . Určite nie je vhodne veľmi na bežne farebne tricka alebo obliečky .ani nepustí napríklad škvrny od opalovaku.
Prostriedok na umývanie tiež dávam kvapku , ak je niečo mastné
@fem ja v tom bežné máčam aj farebné veci a body s kovovými cvokmi a všetko je ok, samozrejme tak na hodinku-dve max, biele nechávam dlhšie a teda presne na zažltnuté obliečky mi funguje super, dám do lavóra, zasypem puerom, zalejem vriacovou vodou a keď už je puer spenený, dolievam teplou z kohútika.
@canis_lupus jasne , aj ja to používam , ale ma to svoje medze. Konečne našla niečo aj , čo pomôže , keď puer už ma svoje medze . Čo som písala vyššie.
Aj sa mi zdá šetrí omnoho viac látky. Je to šetrnejšie, nielen na niečo , načo mi extra nezáleží . Myslím aj čas , len je to drahšia záležitosť . Jediná nevýhoda. Ale je to naozaj na veľmi odolné a skôr staršie žlté skrvny, čo nepustia ničím , ani puerom . Alebo na prestrek na ten pot, pre pranim , veľmi rýchle .
S tými kovmi opatrne , keď sa oprie o farebne ,čo pusti , tak môže zanechať fľak , mne sa to stalo s puerom. Ale zasa nedávam tam nejaké také drahšie veci. Len detské som davala , utierky a pod.

@labkosuch pridaj sa do skupiny DM drogerie ...tam to teraz akurát ženy riešia.