Do ktorej škôlky dať malú v Prešove?

monky1
27. jan 2010

Ahojte dievčatá, mamičky škôlkarov, neviete mi poradiť, do ktorej škôlky máme zapísať našu dcéru?
Uvažujeme nad škôlkou na A. Prídavku, M. Nešpora a na Bajkalskej ul. Máme už skúsenosť so škôlkou, začiatky boli veľmi ťažké, ale už si konečne zvykla a aj sa tam teší, len problém je v tom, že je dosť ďaleko a sme odkázaní na MHD. A keďže čakáme prírastok, neviem si predstaviť odchádzať každé ráno aj s kočíkom a cestovať do škôlky. Inak by sme ju odtiaľ nebrali, ale toto je naozaj nereálne, keďže manžel ju nemôže vodievať, začína v práci veľmi skoro.
Dievčatá, ak máte skúsenosť s niektorou z týchto MŠ, prosím, ozvite sa - či už pozitívne, al. negatívne....môžete aj do IP.

rohacka
29. jan 2010

Nikto nereaguje, tak asi budete musiet ostat nasi spoluziaci, vsak 😅 😅 😅

slavkapo
29. jan 2010

Ahoj, ja mozem odporucat skolku na Bajkalskej ulici, syn je tam moment. predskolak a dceru tam chceme zapisat od septembra. Sme skopojni aj s triedou, ucitelkami, venuju sa im, snazia sa chodit von za kazdeho znesitelneho pocasia, dokonca aj pripravuju stravu pre deti so spec. poziadavkami. Maju tam bazenik a hry vo vode maju kazdych cca 8 tyzdnov.

monky1
autor
29. jan 2010

jeeej, rohacka - radi by sme, vsetko je tam fajn, aj si konecne zvykla - dnes rano vstala o 5,55 so slovami: - Ideme do skolky ci k pani doktorke? Hovorim jej: - Do skolky...a jej reakcia: - Naozaj? Huraaa, tak sa podme skoro obliekat 😀 .....konecne je vsetko tak, ako ma byt.......ale je to nemozne rano v zime trmacat sa v preplnenom buse este aj s kocikom, ked castokrat sa dnu zmestime ledva my dve 😒 ...asi sa budem stretavat len v parku 😀

slavkapo - o bazeniku viem, laka ma to... zvazujem... 😉 i ked to je asi pre starsie deti, ze?

daren1
29. jan 2010

Moja dcérka chodí už druhy rok na M.Nešpora.Sme velmi spokojni. Su tam velmi zlate a trpezlive ucitelky.Prvz rok bol hrozny, kazde rano scena, uz sme boli zufali a premyslali sme ze zmenime skolku, avsak prave p. ucitelky a ich pristup k malej nas presvedcili ze saoplatilo vydrzat, teraz sa mala do skolke vyslovene tesi, ma kamaratov. zboznuje svoje paji ucitelky a hlavne maju bohaty program. Stale maju plnu nastenku novych vytvorov, mala mi s nadsenim rozprava co vsetko robili, tesi sa ako jej podarilo nieco vytvorit alebo nakreslit, chodi do suborčeka, byva sice po školke, ale velmi rada tam chodieva, maju v triede vyuku angl. jazyka, navstevuju aj solnu jaskynu, co je tiez skvele. Ale to vsetko az tento rok, ked boli mali do 4 rokov tak toho mali pomenej. Zavisi to od triedy , kazda ma iný program, ale je tam velmi mila pani riaditela Stroncerova. Nam ukazala triedu ked sme sa boli inf. Tuto skolku naozaj odporučam. pa 🙂

monky1
autor
30. jan 2010

daren, vdaka....boli sme sa tam uz pozriet, vyzera to tam celkom fajn...je to od nas sice trosku dalej, ale peso tam v pohode dojdeme....

mozete mi dievcata este napisat, od kolkej rano tie skolky funguju?

daren1
31. jan 2010

Rano od 6.00 je spoločna trieda v prvom pavilone. A p. ucitelky zacinaju tak na 7.OO hod. Vacsina deti sa schadza az na pol osmu. Nasa mala nechodieva do spoločnej, snazime sa rano ju davat do jej triedy. Niekedy ked je menej deti sa triedy soajju, to deticky nemaju moc radi, kedze maju inu ucitelku a ine deti. Je to vacsinou cez nejake prazdniny, ked je malo deti. Prajem dobru volbu a drzim palceky aby sa vam tam pacilo.

monky1
autor
2. feb 2010

daren, nemohla by si mi zistit, kedy si mozem ist po prihlasku? resp. dokedy ju treba odovzdat 😉

...zatial som rozhodnuta pre tuto skolku, i ked zvazovala som aj Bajkalsku, ale je od nas dost daleko ☹ ...a MŠ A. Pridavka mam po nosom, ta ma laka prave tym, ale co mam referencie, tak nic moc 😖 ...a ani tu nik na nu nereagoval

monky1
autor
4. feb 2010

a mam prihlasku doma... 😅

janulqa07
5. feb 2010

Ahojte chcem zapisat syna do skolky, len neviem ako to chodi, staci ist do jednej skolky a hned mi povedia ci ho vezmu? Ako je otvorena skolka na Bajkalskej?

monky1
autor
6. feb 2010

janulqa - myslim, ze nepovedia hned....bude treba pockat na odpoved.... planujes dat maleho na Bajkalsku? ak dobre pocitam, nebude mat este 3 roky, ze? Z vlastnej skusenosti - uprednostnuju deti 5 - rocne, predskolakov, deti, kt. surodenci uz navstevuju tuto skolku a deti, ktore maju pracujucich rodicov. Toto su hlavne kriteria pre prijatie...teda aspon min. rok boli.....a nas samozr. nevzali 😒
...takze ak chces mat istotu, daj si prihl. do viacerych skolok, i ked by sa to asi nemalo.....
...a predpokladam, ze skoka je otvorena od 6 h rana - vacsina je takto

daren1
6. feb 2010

Ahojky
Dlhsie som tu nebola. Dufam, ze budes spokojna. Na A.Pridavku chodi kamoškina mala.Ma to pod nosom a ona je tiez spokojna. Ked ale porovnavame program a vyuzitie casu, zda sa mi ze na Nespora maju tojo viac a pestrejsie.

Drzim palceky a nech vam to vyjde

janulqa07
6. feb 2010

dakujem baby 🙂 a nedalo by sa dohodnut s riaditelkou? cakame prirastky do rodiny, ci by to zohladnila.

monky1
autor
24. mar 2010

tak a prijali nas na M. Nespora 😵 😵 😵 😵 😵 😵

tinika
24. sep 2011

čafte, aj ja uz zvazujem skolku pre malehom, bajkalsku mam pod nosom ale ako počuvam, strasne tazko sa tam dostat .( ja sice budem aj na druhej MD s druhym synom, ale porpi tom aj pracujem, tak neviem ako to budu posudzovat, či som md alebo pracujuca, este by som mozn brala M. Nespora, to by mal tato po ceste na zastavku do prace, ale A. pridavku ani tu nikto nekomentuje a čo kamoska hovorila, tak nie je velmi spokojna, tak neviem či tam dat ziadost, kedze uz skolka najblizsia je az mukačevska a to mam teda uz dalej a manzel od cesty

uzasnucka
30. dec 2011

Ahojte mamicky, ja by som sa chcela opytat ci nahodou niektora nemate skusenost s MS Frana Krala? Chcela by som tam dat zapisat malu lebo je to celkom blizko. A v podstate je to moje prve dieta a ani neviem ako funguje zapis - prihlasku si treba niekde kupit a nechat ju potvrdit aj u pediatricky a az potom ist s uz vyplnenou prihlaskou na zapis? Dakujem za info

antonia2077
30. dec 2011

@uzasnucka ahoj aj my chodíme do škôlky Fraňa Kráľa je to dobrá škôlka riadiťeľka je fajn prihlášku ti dajú v škôlke teraz v januári si zájdi, vypíšeš ju a donesieš.

angie777
6. jan 2012

Mamičky,do kedy treba dat prihlasku do skôlky? a moze sa aj do dvoch naraz? ako to prebieha,len sa vypise papier,alebo este aj niečo iné? vdaka za info.

monikapalo
24. jan 2012

Ahojte, vidim, ze sa tu skor rozobera Sidl. 3 🙂 Neviete poradit nieco aj na Sekcove? 😉 Dakujem.

iv29
26. jan 2012

Ahojte, a ake mate skusenosti so skolkou na Budovatelskej a Hviezdoslavovej? Dakujem!

iv29
27. jan 2012

@angie777 v tomto roku je to od 15.2. do 15.3. 2012 a musis si ist osobne pre prihlasku do skolky, ktoru si si vybrala a tam ti uz povedia, co este potrebujes, napr. potvrdenie od pediatra. Podla zakona by si mala dat prihlasku len do jednej skolky, ale tie su teraz tak preplnene, ze vobec nemas istotu, ci ti dieta zoberu, tak ja osobne davam do dvoch, ale mam kamosku, ta dava az do troch 🙂

angie777
27. jan 2012

@iv29 dakujem za info,uz som v jednej bola ,ale tiez chcem este aspon jednu alebo aj dve. Tiez rozmyslam nad Budovatelskou,a chcela som Hviezdoslavovu,ale ze vraj nie je az taka super,tak asi tam nedam.Budovatelska je vraj ok.Boli sme na Frana Krála a vraj aj Čapajevova je dobra,ale kazdy inak vravi,tak kazdemu niečo ine vyhovujem,tak sama neviem,kde mam este ist 🙂

uzasnucka
31. jan 2012

@antonia2077 Ďakujem za radu prihlašku som už odovzdala tak dúfam ze to vyjde a že mi tam malu vezmu lebo mam v plane ist od septembra do prace ked sa podari nieco najst. Inak kolko sa tak plati na mesiac?

djevcatqo
13. mar 2012

Ahojte baby. neviete prosim niekto nieco o skolke na Bratislavskej ulici na sekcove. Mala som prihlasenu dceru do skoly na Cergovskej ale nezoberu ju lebo maju vraj plny stav a ona ma este len 2 roky. teraz mala 5 marca. Na Bratislavsku by mi ju zobrali ale neviem ci ju tam mam dat ci nie lebo este som nepocula nic o tej skolke ani dobre ani zle. Prosim poradte. Alebo niejaku inu na sekcove. Ale na Bajkalsku mi ju nechcu vziat a na Srobarovu resp. Jurkovicovu ju dat nechcem lebo som nepocula nic dobre o tej skolke. Dakujem Vam.

gathering
10. feb 2013

@angie777 ahoj, tento rok uvazujem o skolkach ktore si spominala.nastupili ste do niektorej z nich?ake mate skusenosti?

angie777
10. feb 2013

@gathering ahoj,no ani do jednej z tych nenastupila,lebo čo som davala dve prihlašky,tak ju nevzali,teraz je na Sekčove,ale od septembra by mala prestupit na Frana Krála.

gathering
11. feb 2013

@angie777 hm toho sa bojim aj ja ze na budovatelskej je velka tlacenka kedze je to jedina skolka v centre...na sekcove nie si spokojna?

angie777
11. feb 2013

@gathering som spokojna,ale mame to uz teraz velmi od ruky,mam inu prácu a som tiez tu na dvojke,takze ju vozim kazde rano a kazde poobede v tych zapchach na sekčov,je to na nervy.

kalip
11. feb 2013

@djevcatqo počula som ,že mš p.p.Gojdiča na Bernolakovej je dobra. My sme boli ,/teda ešte sme ale chcem ho preložiť /na Bratislavskej,netrafili sme na dobru učiteľku. Syn je dosť citlivý typ. Možno ostatne su fajn,ale ja ich nepoznám.

dvealenky
11. feb 2013

Ahojte,chcela by som sa spytat,ze ake mate skusenosti s ms Budovatelska,kedy by mi tam vzali malu a aj o tu Hviezdoslavovu by som sa chcela spytat,ci s nou niektora mate skusenosti...ked chdim okolo,tak citam,ze je to integrovana.Byvam na Pavlovicaku,takze mala ma spadove ms obe,ci len Budovatelsku?Dik za info.

electron
21. jún 2013

MS Budovarelska v Presove sa pysi dlhorocno historiou a "nalepkou" Zelena skolka,to je tak asi vsetko.
Pristup riaditelky a ucitelskeho presonalu ku rieseniu problemov,ktore sa nam vyskytli nezodpoveda standardnym postupom a profesionalitou personalu s ktorou sa skolka "predava".
Teraz je vonku 35 stupnov a deti "tahuju" na vylety.

Neodporucam tuto skolku !