Ísť neskôr do školy/škôlky kvôli lekárom?

24. sep 2022

Ahojte,chcem sa spýtať keď deti majú lekára zubárka,alergolog alebo iné.Nechavate ich doma na celý deň zo škôlky a školy alebo keď sa vybavil lekár zoberete ich neskôr do škôlky a školy?Snažím si dávať skóre termíny na 8 alebo 9 hodín.No príklad vybavíme sa o 9-10 hodín mám ich potom nechať doma na celý deň alebo zobrať naspäť do školy a škôlky?Lenže škôlku a školu zamykaju po ôsmej hodine,tak by som musela volať učiteľke a čakať pokiaľ nám neotvoria budovu.Dúfam že mi rozumiete čo mám na mysli.A sebe do roboty teda tiež na celý deň paragraf?

zabina27
24. sep 2022

Do škôlky by som to nehnala, pokiaľ má s ním kto ostať, ak nie, tak môže prísť aj neskôr. Školu určite áno, aby zbytočne nevymeskaval a nemuseli sme dorabat učivo doma, ale prísť cez prestávku, určite sa dá do budovy dostať

sasanka605
24. sep 2022

Ja objednávam tak aby som po neho prišla na 12 do škôlky. Poobede už len spia a hrajú sa, ráno a doobeda je lepšie pre neho ked je v škôlke.

tahomi
24. sep 2022

A uznal by ti vobec zamestnavatel paragraf na cely den, ked si bola s dietatom rano u lekara? Lebo je to na nevyhnutny cas vysetrenia.
A skolaka by som urcite do skoly dala, zbytocne vymeskane hodiny.

belllinka
24. sep 2022

Urcite sa da dostat do budovy aj po osmej 🙂 zvoncek nemaju?

ibrunova
24. sep 2022

Ak som zamestnaná, ide samozrejme nazad do škôlky, kto mi uzná celý deň? A o chvíľu by som ich minula.

mogaa
24. sep 2022

treba pochopiť aj školu(škôlku, robia s deťmi aktivity či majú hodinu a zrazu im tam príde dieťa, ktoré celý proces preruší...treba sa vždy dohodnúť s učiteľkou kedy dieťa priniesť....

patka06
24. sep 2022

Po návšteve lekára do škôlky/školy.
V škôlke mali zvonček a učiteľka prišla otvoriť alebo sme prišli v čase, keď boli na dvore.
V škole vždy späť počas prestávky, aj keď vrátnička otvorila kedykoľvek, sedí hneď za vchodom a je tam zvonček.
Nemá zmysel, aby dieťa, najmä školák, vymeškalo kvôli 1-2 hodinám celý deň.

hipuska
24. sep 2022

Ja beriem väčšinou okolo 11:30 zo školy alebo aj celkom po vyučovaní. Takto vymeska max jednu hodinu. A aj poobede sa oveľa rýchlejšie vybavíme. Veľa dr. robí do 13, takže akurát. Alebo ráno. A áno , posielam do školy po dr. Ale, vždy je to po dohode s dieťaťom. Ak je to napr deň, kedy má posledné dajake výchovy tak ostane doma aj cely deň. Tiež mi už vie povedať...na túto hodinu ísť chcem a toto nemusím...proste to spolu nakombinujeme aby to vyhovovalo obom.

janage
24. sep 2022

U detí aj u mňa po vybavení u lekára špecialistu, odchod škola, škôlka a ja práca.
My máme špecialistov, kde sa nedá vybrať aký chcem termín lebo A. by som čakala 3/4 roka na termín B. Určité špeci vyšetrenia robili napr. len doobeda, len poobede od 13 do 14.00 atď. Nevidím absolútne žiadny dôvod po neinvazívnom vyšetrení ostávať doma.
Vždy som oznámila, že dieťa príde ešte späť, nech s ním rátajú a hotovo.

thoughtfulweirdo
24. sep 2022

U nás v škôlke stačí ráno zavolať, že dieťa príde až na 9/10/11, proste po vyšetrení a učiteľky ho očakávajú. A určite bude aj u vás niekde pri vchode do budovy zvonček 🙂

zuzubb007
24. sep 2022

Do skoly nosim syna vzdy, a do skolky zalezi ako ak dieta skonci u doktora o 11tej nema to vyznam ho nosit necham doma dieta, ak rano o 9tej sme vybaveny zazvonis na zvoncek vo skolke a otvoria ti, den predtym oznamis, ze mate doktora, ze pride dieta neskor

autor
24. sep 2022

Ja sa len informujem ako to funguje.Predtym som robila vo firme dali mi paragraf a po dr som utekala do roboty,dieťa ostalo doma zo škôlky s babkou.Teraz už mám dve deti skolkara a školáčku druhý stupeň a bývame ďaleko od rodiny.Tak rozmýšľam ako to spraviť keď budeme chodiť k dr.Ako funguje paragraf príklad keď niekto robí v obchode predavačku?

evinqua
24. sep 2022

Nechávam ho doma ak je vysetrenie doobeda, ak sa dá dam termin az na 13 a neskor a je v skolke do obeda.ak ostáva doma, k dr.s nim idem ja a mam P na dve tri hodiny a zvyšok dna kym pridem z prace/4 hod cca je s mužom, ktorý popri strazeni vie pracovať lebo pracuje doma a vie si to zmenezovat tak, ze nema vtedy telefonáty, mítingy. Zamestnávateľ mi nepovoluje celodenný p pri jednom vyšetrení, niekedy si dám ale dve v jeden deň a mam potom celodenný, na druhej strane dieta ma veľa chronických chorôb a navštevuje špecialistov viacerých a vyhovuje mi zbierať si tych 7 prac dni takto po dvoch troch hodinách. Viem ze jeho spolužiaci pridu niekedy napr az o 10 lebo boli u dr., takze skolka toleruje taky opodstatnený neskorší príchod.