icon

Ako cestovať večer bezpečne zo stanice?

eliseckaaa123
10. sep 2026

Ahojtee, zajtra budem cestovať sama neskoro večer – z autobusovej stanice v Prešove okolo 10. Nie som veľmi zvyknutá pohybovať sa po stanici v takomto čase a priznám sa, že z toho mám trochu strach, keďže sa tam večer zvyknú pohybovať rôzni pofidérni ľudia.

Vedeli by ste mi prosím poradiť, kde je najlepšie počkať na autobus, aby som bola čo najviac v bezpečí? Prípadne či je večer na stanici normálne viac ľudí a či sa toho nemusím až tak báť?

Budem rada aj za skúsenosti od niekoho, kto cestuje večer zo stanice pravidelne, prípadne za nejaké tipy, na čo si dať pozor.

petrapetruska88
10. sep 2026

Ja by som dala taký tip, že napríklad telefonujte s nejakou kámoškou alebo s niekým s rodiny v prípade žeby na stanici nikto nebol a bola by prázdna ak máte strach

anonym_b489b6
10. sep 2026

@eliseckaaa123 po vystúpení by som šla spolu s ľuďmi, ktorí vystúpia tiež, na zastávke MHD pred stanicou tam budú čakať s tebou. Pripadne si vziať taxík. ak by tam fakt nikto nebol, chvilku na zastávke MHD počkať a ist prvým busom co pôjde do centra a tam prestúpiť. Okolo 22 hod. by na stanici mali byt ľudia si myslim.

lukbe
11. sep 2026

Ideš zo stanice niekde ďalej alebo do mesta? Ak ďalej, tak na tom nástupišti, kde treba, ak do mesta, tak zastávka MHD. O 22. je este dobrý čas, obťažovať môžu hocikedy. Skus byť tam, kde je viac ludi, este asi nebude ľudoprazdno.

liliputka2131
11. sep 2026

Vecer uz tam chodia hore dole sbskari na autobusovej myslim dnu vo vestibule ,ak budes cakat na mhd tak sa nemas coho bat ani o 10tej je to tam vysvietene,a fakt je ze taka zmeska hocijaka je najviac na stanici poobede a ku veceru nie o 10tej (presovcania vedia)

kofa77
11. sep 2026

stanica PO je uplne bezpecna, aj o 10 vecer. je tam vzdydost ludi, osvietene, ziaden problm

eliseckaaa123
autor
11. sep 2026

Ďakujem krásne všetkým za rady a upokojenie 🫶 budem cestovať SADkou, preto som neistá z toho čakania, keďže stanica je veľká a často plná rôznych ľudí...

anonym_b78f8f
11. sep 2026
@kofa77

stanica PO je uplne bezpecna, aj o 10 vecer. je tam vzdydost ludi, osvietene, ziaden problm

@kofa77 dost casto tam vecer prestupujem a je to snad najhorsia stanica na Slovensku,podivini,bezdomovci.ako pisali vyssie,mozno uz nasadili SBS medzicasom,neviem