Gymnázium sv. Moniky Prešov - skúsenosti

zuzulik27
14. máj 2023

Ahojte. Chcela by som poprosiť názory mamičiek či priamo študentov, ktorí študovali na tomto gymnáziu. Je veľmi ťažké? Treba sa veľmi drviť? Resp. je potrebné aj na 3ky či 4ky sa učiť veľa?
Budeme sa rozhodovať, na ktorú strednú školu ísť, čiže takéto info by dosť pomohlo. V podstate dcérke idú všetky predmety okrem matematiky. Z tej mala na ZŠ tak v priemere 3ky, ostatné predmety 1-2ky. Preto by som chcela vedieť, či daná škola je na úrovni, že pre bifľoša ľavou zadnou a pre ostatných trápenie či ako.
Ďakujem za akýkoľvek názor.
Pekný večer.

palicka
14. máj 2023

@zuzulik27 úprimne? Pokial mala dcéra na ZŠ 3 z matiky, nedostane sa tam. Je to jedna z najvychytejších gymnázií v kraji, problém dostať sa tam majú aj čistý jednotkari, pokial nenapíšu obidva monitory nad 90%

nahodnemeno
14. máj 2023

jej, tam som chodila pred 15rokmi...mozno sa za ten cas vela zmenilo, ale nemam pocit, ze vsetci spoluziaci by boli cisti jednotkari vtedy (na ZS)...matematika zavisi aj od ucitela...

angel993
14. máj 2023

@zuzulik27 sesternica išla zo základnej ako najlepšia z triedy, čisté jednotky celých 9 rokov. Na základnej jej stačilo iba počúvať na hodine, doma si len zopakovala. Ale na gymnáziu sv. Moniky musela fakt makať , učiť sa každý deň pár hodín po škole aby sa udržala aspoň na dvojkach.

zuzulik27
autor
14. máj 2023

@palicka dávame odvolanie, tak uvidíme, ale v prípade, že motyka vystrelí tak som chcela vedieť reálne info o škole. Ďakujem.

zuzulik27
autor
14. máj 2023

@angel993 v podstate nechcem, aby celé štúdium drela, hlavne pokiaľ má na výber aj ľahšiu školu. Ďakujem

euka210
14. máj 2023

@zuzulik27 sorry za uprimnost, ale uz teraz s 3.na gumko...preco? Ja som mala 1 na Zs a mala som co robit, aby som na gymku mala 1-2.
Z gymka nic nema, musi ist na vysoku...

bebebi
15. máj 2023

Načo ju chceš nasilu tlačiť na gymnázium, keď sa tam nedostala na 1. pokus? Prijímačky sú tá najjednouchšia časť, keď ich nezvládla, nebude zvládať ani štúdium. Ak sa potom nedostane na VŠ, tak čo bude mať z gymnázia? Akú prácu si potom nájde? A je utčite pravdepodobnejšie sa dostať na VŠ zo SOŠ s 1-2 ako z gymnázia s 4.

xena0
15. máj 2023

S 3kami z matiky by som dieťa na žiadne gymnázium nedávala aj keď je pravda, že gymnázia tiež už niesu ktoviečo

zuzulik27
autor
15. máj 2023

Baby ja to všetko chápem. Nechcem ju tlačiť. Práve dcéra chce ísť silou mocou. No. Ale veď na gymku to nie je len o matike nie? Na ZŠ s ostatnými predmetmi problém vôbec nemá. Si myslím, že tým pádom aj na tom gymku by ich možno zvládala a akurát z matiky by mala 3-4ky. A odvolanie dávam, aby to nebolo, že my sme ju dotlačili na inú školu než chcela. Nepríjmu ju, fajn, sama bude vidieť, že aha, musí ísť tam kde ju prijali lebo možnosť výberu nie je.

angel993
15. máj 2023

@zuzulik27 v každom prípade je možnosť prestupu aj keď tam nastúpi

katsmolkova
16. máj 2023

@zuzulik27 musim povedat,ze to boli krasne 4 roky. Chcelo to vela sebazaprenia 😀 ale dalo mi to do zivota neuveritelne vela. Lepsiu skolu som si vybrat ani nemohla. 🙂

zuzulik27
autor
16. máj 2023

@katsmolkova a boli spolužiaci len samí 1kári zo ZŠ či aj takí čo sa horšie učili? Ako išlo štúdium im? Ďakujem

katsmolkova
16. máj 2023

@zuzulik27 popravde ani neviem ake vysledky mali na ZS. Ja som mala na ZS same 1, ale niektore obdobia boli obrovskym trapenim. Bezne sme mali 7 hodin. Niekedy aj 0te. Ucila som sa aj v autobuse,po ceste do/zo skoly. Velmi sa mi pacilo percentualne hodnotenie,pretoze pre mna to bola v tom obdobi velka novinka.
Poviem za seba,ze ak niekto nedosahuje vysledky na ZS,tak na Monike to bude vyslovene trapenie. Boli spoluziaci,ktorych nepripustili k maturitam, komisionalne skusky. Slabsi ziaci sa neskutocne trapili.

adkalu
16. máj 2023

@zuzulik27 nemyslím si, žeby šlo o príliš náročné štúdium. Náročnejšie je GJAR alebo GK, dnes nie je výnimočné, ze idú na gymnázia trojkari. Taktiež je rozdiel mat 3 z matiky na dobrej škole, prípadne u náročnej učiteľky, alebo u benevolentneho učiteľa mat 1.Tu sa veľmi ťažko porovnáva a dojmy bývalých študentov sú subjektívne. Uvidíš ako to u vás dopadne.

palicka
16. máj 2023

@adkalu ja porovnávam aktuálny a minuly skolsky rok. Trojkar na Monika ani Raymanke nebude. Súčet bodov už len za prospech, T9 a prijímačiek urobi svoje. Bežne sú tam deti s čistými jednotkami, ktorí riešia olympiády a sú momentálne pod čiarou. Jedno take mám v blízkom okolo. Šikovné, priemer 1,0, T9 slovenčina na 90%, matika 88 a niečo… a aj napriek prijimackami je momentálne ešte pod čiarou. Takze si nemyslím, že trojkar na gymku bude v pohode žiť. Mne skôr príde zvláštne (a to sa jej nechcem nijako dotknúť), že Mamka rozmýšľa, že ako sa dcére bude študovať tak, aby sa nemusela veľa učiť. Ni na každom gymku sa bude veľa učiť! Nieto na výberovom! A nie s takými základmi!

maryetta
16. máj 2023

Sice su to “roky” dozadu. Mala som tiez prihlasku na gymnazium. Mala som na zakladnej 1 a fakt mozno dve-tri dvojky. Trojku som nemala az na strednej 😂
A bola som druha pod ciarou. Ja som sa ale brala fyziky a chemie. Tak som nakoniec nesla. Ale potom ze sa dostali aj studenti co mali horsie znamky.

smoothie045
28. máj 2023

@zuzulik27 ja som na GsM chodila,ale na 5-ročné bilingválne a pravdupovediac dosť mi dalo zabrat. Na ZŠ som mala čisté pridem na gsm a zrazu 3-4 klasika už som si aj musela nato zvyknúť a na VŠ som sa ledva dostala. Chodim teraz na výšku ale vobec nie ten odbor ktorý som povodne chcela. Gymko mi zobralo motiváciu doslova. Navyše ma zaškatuľkovali pomyselne ako lajdáčku a tým pádom aj veci ktoré som mala rada (slovenčina,vlastná tvorba) tak mi nedali šancu sa prezentovať nikde na súťažiach.A je to kresťanská škola,okrem učenia sú tam povinne sväté omše (učitelia za účasť robia dochádzku)+duchovne obnovy,každý rok jedna duchovna obnova v nejakom kresťanskom centre. Tak veľa šťastia v rozhodovaní 😄

zuzulik27
autor
28. máj 2023

Dcérka bola napokon prijatá na toto gymko. To len aby ste vedeli, že aj s 3kami z matiky sa tam dá dostať. A to že je cirkevná škola to je pre mňa len plus. Ale rozhodli sme sa pre inú školu.

susano
30. máj 2023

@zuzulik27 ja som pred týždňom zmaturovala na tomto gymnáziu a neodporúčam štúdium. Nie kvôli náročnosti, ale kvôli prístupu väčšiny učiteľov. Rodinná atmosféra a priateľský prístup je tak akurát na instagramových fotkách. Podľa mňa si naša škola nezaslúži to meno, ktoré má.

zuzulik27
autor
30. máj 2023

@susano uff tak to ma mrzí

lenka9g
30. máj 2023

@zuzulik27 odporúčam gymnázium Tarasa Ševčenka

lenkalienka321
4. jún 2023

@zuzulik27 tak gratulujem, už trochu neskoro to čítam, ale môžem sa spýtať, nešla dcéra náhodou na gymnázium sv. Mikuláša? My zas preferujeme túto skolu pre naše deti a máme len pozitívne reakcie. Ohľadom matiky, stačí mať dobrého súkromného doucovatela a budú kľudne aj dvojky. Dnes to už takto rieši veľa rodičov, nemusí to byť ani extra drahé, ucia aj študenti VŠ.

bebebi
4. jún 2023

@lenkalienka321 gymnázium sv. Mikuláša je len 8-ročné, nie 4-ročné

lenkalienka321
4. jún 2023

@bebebi no my sme vo fáze zápisu na ZŠ, gymnázium sme ešte neriešili. Manžel tam chodil na 8. ročne a oni mali po niektoré roky otvorené aj 4. ročne, zrejme to závisí od záujmu o štúdium a personálnej situácie. Ale vďaka za info, tzv.ze tento rok 4. ročne neotvárali. Možno sa to zmení do budúcna.

zuzulik27
autor
4. jún 2023

@lenkalienka321 nie. Je 9tačka. Dávala prihlášku na gymko monika.