Ktoré škôlky v Prešove prijímajú deti s plienkami?
Dobrý deň, prosím o radu škôlok v Prešove, ktoré prijímajú deti s plienkami?
Ahoj, na Čapajevovej dovolili na spánok niektorým deťom plienku. Celý deň nie. Deti musia byť odplienkované.
Ja som dávala žiadosť do súkromnej škôlky na Mukačevskej Bobrík. Dcéra bude mať 2 roky a plienky nie sú problém. Za plienky sa dopláca plus 10€
@sashulya_88 deti pri nástupe do skolky musia byť odplienkovane
@kikusenka1 vieš čo, nemusia
@kikusenka1 Nie, nemusia. Existujú štátne MŠ, kde vezmú dieťa s plienkou.
U nás bo všetkých škôlkach musia byť... príjmu aj mladšie ako 3 roky ale dudel a plienka byť nesmie
Ja viem že na toto sa autorka nepýta ale má dieťatko nejaký problém že má aj v troch rokoch plienku?
Ja viem že na toto sa autorka nepýta ale má dieťatko nejaký problém že má aj v troch rokoch plienku?
@mizoko Možno nastupuje v 2 rokoch. Nie každý čaká do 3 rokov s MŠ.
@mizoko nemusí mať problém, jednoducho sa odplienkuje neskôr 🤷🏻♀️ neskôr dozreje, neskôr si uvedomuje potrebu. Často býva dieťa odplienkované, no v škôlke sa nepýta, neukáže a pociká sa. Aj to je súčasť procesu odplienkovania. Moje deti šli do MŠ ako 2,5-ročné. Dcéra bez problémov odplienkovaná ako 2-ročná, syn bol presne ten príklad hore - nevedel sa dostatočne vyjadriť, v tom hluku ho učiteľka často nepočula. Museli sme to dotrénovať - a za ten čas chodil do denného centra. Potom sa mohol vrátiť.
Keď dáš teraz prihlášku, neznamená to, že ešte v septembri pri nástupe bude mať plienku. Stále je chladno, je máj.
Hneď, keď sa oteplí, môže behať bez plienky a dovtedy to určite dáte.
@mizoko nemusí mať problém, jednoducho sa odplienkuje neskôr 🤷🏻♀️ neskôr dozreje, neskôr si uvedomuje potrebu. Často býva dieťa odplienkované, no v škôlke sa nepýta, neukáže a pociká sa. Aj to je súčasť procesu odplienkovania. Moje deti šli do MŠ ako 2,5-ročné. Dcéra bez problémov odplienkovaná ako 2-ročná, syn bol presne ten príklad hore - nevedel sa dostatočne vyjadriť, v tom hluku ho učiteľka často nepočula. Museli sme to dotrénovať - a za ten čas chodil do denného centra. Potom sa mohol vrátiť.
@nikaeli práve preto sa pýtam. Lebo keď to mamička nezvládla doma kde má jedno - dve deti tak ako to má zvládnuť učiteľka v škôlke kde má aj 20 deti,ako má sledovať to dieťa či sa pýta či nie. Prepáčte,ale ja tomuto trendu deti čo majú plienku aj do 5 rokov a nemajú zdravotný problém nerozumiem. Príde mi to ako prehadzovanie tejto zodpovednosti na učiteľku.