Poznáte kresťanského gynekológa v Prešove či Košiciach?
nechápem prečo musí byť gynekolog práve kresťanský... to akože ti bude robiť pri porode exorcizmus či čo ?
A čo má gynekológ spoločne s kresťanstvom? A akože ako mám vedieť jeho vieru, veď na vyšetrení riešime niečo iné 🤦🏼♀️
Dr. Polomská v Poprade
@tomas123456789b nevies poradit, nechapes, ale napisat musis.
@mandzula pod k milosrdným bratom, maju vlastnú nemocnicu a lekárov, takže predpokladám že kedže je to katolícka nemocnica, budú tam snád i katolícky doktori.
aj ateisticky gynekolog niekedy pri pohlade do utrob pacientky spomenie boha... 😉😋
Ahoj, urcite mudr.polomska v poprade,ordinovala aj v kezmarku.druhy taky gyn je mudr.wallenfels v ziline
Ja patrim k dr polomskej, za 5 rokov som navstivila asi 8 gynekologov a ona jedina sa mnou naozaj podrobne zaoberala (ako sa hovori: sto a jedno)
@tomas123456789b Nechapeš, lebo nie si veriaci a nie si žena. Keby si bol aspoň jedno z toho, tak by si možno chápal. Keďže ja som aspoň jedno z toho - som veriaci, tak to chápem, vieš? :D
No a prečo teda? Lebo nebude žene nanucovať antiku, ani jej mudrovať, že tri deti sú už príliš veľa.
Krestansky doktor je z mojho pohladu najma "nuteny" hladat pricinu problemu.pretoze nemoze len asadit antikoncepciu alebo vnutromaternicove teliesko. Musi narabat s cyklom a kazdou zenou individualne.
@thirstymonk Práveže veriaci som, som kresťan protestant charizmatik.
Nuž takto som sa na to nepozeral, uznávam máš pravdu.
Napríklad ja viem o jednom kresťanskom (ale v Bratislave, takže to nie rada, to len tak pre príklad). A on vyslovene NEpredpisuje antikoncepciu. Majú to aj na stránke napísané
Nechápem čo má antikoncepcia spoločne s kresťanstvom ? Ja beriem antikoncepciu zo zdravotného hľadiska, musím ju brať a dlho ešte budem..a som veriaca a neviem si predstaviť, žeby mi niekto odmietol predpísať ant.
@tulinka85 hormonalna antikoncepcia ma ako jeden z ucinkov spontanny potrat, v pripade ze sa stane, ze ovulacia sa nepotlaci a dojde k pocatiu. To je jeden z dovodov. Dalsi je, ze viacero gynekologickych problemov sa da riesit uz aj inak, ale antikoncepia je casto prve “riesenie”. Moralne hladisko je dalsia tema, ale to tu nebudem rozoberat.
@mondolina každá orálna hormonálna, či už jedno- alebo dvojzložková, spôsobuje, že sliznica maternice nerastie počas cyklu a ochabuje svalovina vajíčkovodu (ktorá napomáha transportu embrya do maternice, keďže k počatiu dochádza vo vajcovodoch, nie priamo v maternici) a teda kvôli týmto efektom nedochádza k zahniezdeniu, ale odumretiu oplodneného vajíčka

daj sa do skupiny "veriace mamičky" - myslím že tak sa volá tá skupina a tam sa skús opýtať...