Prešovské mamičky zo Sekčova a Solivaru
No je tu sidlisko 2, sidlisko 3, švaby ale tretie najvacsie sidlisko na slovensku chyba🙂 dufam ze ma nezamknu🙂
@baranovadanka šak toto...presne to sú hlavné dôvody prečo by sme raz chceli aj my do domu 🙂
@tutulka12 Boli sme na prázdninách u svokra. Ale tak 2 mesiace mi stačili. Aspoň sa mala vybehala na dvore, mali sme bazén, ale tak doma je doma 😎 Teraz sa pustim do jesenného poriadku 😠 doma je bordeľ, musim všetko prať, žehliť, pratať......... uffffff sa mi nechce. A ešte teraz keď som unavená 😅
@tutulka12 a svokor je v poho, len každy chce mať svoje sukromie , a keď sa mi dnes nechce variť tak nevarim. Ale tak to niekde nefunguje a vari sa každy deň 😝 Tak sa treba aj prispôsobiť. Ešte že sa zo svokrou rozviedol, lebo to by ma tam nikto nedostal 😎 Zo svokrou nekomunikujem 😀
@tutulka12 Prosim ťa ako ako si zvladla druhe dieťa?? Myslim ako to maly bral a celkovo, ako si prešla na nieaky spoločny denny režim?? Ja sa tak nieako obavam ako to zvladnem,Keďže mala bude mať necela 2 rôčky, a do toho pride druhe dieťa. Rozmyšľam že dam malu od buduceho septembra do školky. Tvoj chodi do školky????
@alex999 ja som zase mala najlepšiu svokru na svete, ale bohužiaľ minulý rok v septembri zomrela 😢 😢 a svokor je kapitola sama o sebe...myslím že je horší ako 100 zlých svokier pod jednou strechou... deti v pohode 🙂 danko mal 2,5 roka keď sa teo narodil. ale Danko bol na svoj vek veľmi vyspelý a múdry. vôbec nežiarlil našťastie. s teuškom mi pomáhal (dával dudku, podržal fľašku, hrkálky, podal plienku...) a bol veľmi tolerantný. keď Teo spal tak Danuško bez slova pozrel rozprávku alebo sa potichu hral v detskej. do detskej sme ho presťahovali o dva mesiace skôr ako sa narodil Teo, aby potom nemal pocit, že sme ho odsunuli. bol tri mesiace bez plienok a bez cumľa. takže v pohode. ale napríklad pri Teovi by som si teraz na bábo netrúfla. je presný opak Danka. žiarli na malého bratranca, nemôžem bez neho nikam ísť, stále spí so mnou v posteli, odplienkujeme sa už cez dva mesiace, máločo rozpráva...viem, že by to teraz bolo veľmi náročné 😀 chcela som dať už teraz Tea do škôlky, aj by mi ho zobrali, ale ako píšem ešte nie je pripravený.... určite ti odporúčam dávať potom Natálke "dospelácke" úlohy, aby ti pomáhala s bábätkom a bude sa cítiť užitočne a dôležito 🙂
@tutulka12 Tak Natalka je dosť taka vnimava, tak uvidime. Chcela by som ju dať potom do škôlky, aby sa doma nenudila. Pači sa mi tuna škôlka čo je za Karmen- obchodom. Ale neviem ako to vlastne beži. A či sa tam vôbec dostanem.
Musim sa opytať švagriny, ona je učiteľka, ako sa prihlasuju deti do škôlky. Ale viem že mi minule hovorila, že jedny maly problem dostať dieťa do školy, pretože nechodilo do škôlky 😕 Vraj uprednostnili inych.
Žienky aky režim maju vaše deti????? 😎
Chodí niekoho dieťa do MŠ Zemplínska????
@alex999 u nás je zápis v škôlke vždy v marci. ale dnes som sa akurát pýtala danielovej učiteľky či by mi vzali teodora aj v januári už toho roku a povedala mi že nebude problém. a že keby som chcela už teraz tak do 15 septembra ho treba nahlásiť aby za neho dostali peniažky od mesta... ale teraz ho ešte určite nedávam...
@tutulka12 hm to neviem kde je 😅 Jaj nie, ale tak mame rok čas, ja sa budem snažiť cez zimu ju odpienkovať, aby už mohla na septembra nastupiť. Ale to je dobre že ti povedali že ho vezmu, tak nemaju asi až tak veľa deti. Ja sa bojim lebo nemam trvaly poybt v PO a vraj niekde take detičky nechcu. 😒
@alex999 práveže bývam na vansovke, 3 min od škôlky, ale od martina benku je to neďaleko 🙂 aspoň pre mňa 😀 majú detičiek plno ale stane sa že niekedy rodičia dieťatko odhlásia zo zdrav. dôvodov, alebo z dôvodu presťahovania, straty zamestnania a tak...že vždy v januári sa nejaké miesto uvoľní. a povedala mi, že keby šlo o iné dieťa, ktoré nemá v škôlke súrodenca tak by nezobrali ale tým, že my už tam máme daniela ako že sme "verní zákazníci" tak mi Tea zoberú. napr. v škôlke na šváboch funguje tandémové sedenie na záchodoch. kamoška tam dala teraz svoju dcérku a sa dosť obávala lebo sa nie vždy pýtala na wc, ale tým že ich učiteľky dávajú spoločne a v pravidelných intervaloch, tak jej malá nemala ani jednu nehodu v škôlke 🙂 u nás toto nefunguje, dieťa sa musí vedieť samé vypýtať....
@tutulka12 no veď toto presne, trvalý pobyt, alebo už jeden súrodenec v škôlke. take podmienky su aj na Zemplínskej pri nas. Myslim že s tym nočnikom nebude problem, mala mi napr dnes vonku ukazovala na plienku, len ja som nepochopila že jej treba kakať 😅 a aj keby tak čo kde ju dam?? 😅 uprostred sídliska. keby mi teraz nebolo tak zle tak by som s tym aj začala, ale fakt nevladzem za malou behať s nočnikom, ledva sedim cez den 🤐
@alex999 tak si treba počkať, zvyčajne majú škôlky termíny zápisov od februára do marca a potom vyskúšať. hádam sa podarí 🙂 mne sa teodor pýta zase pred ľuďmi, ak máme návštevu alebo sme vonku alebo niekde...ale akonáhle sme sami doma tak nato zabúda 😀 najviac milujem keď zastaví pri každom jednom strome alebo kríku, stiahne slipy a kričí maminka pišám 😀 ale fakt pri každom jednom strome 😀 jak psík 😀DD mne sa v druhom tehu strašne chcelo spať. cítila som sa strašne vyčerpaná a nevládna. najhoršie bolo, keď som sa musela popri Dankovi, domácnosti a tehotenstvu učiť na štátnice, ktoré som mala necelý mesiac pred pôrodom. ale zvládli sme to všetci bez ujmy našťastie 😀
@tutulka12 no mne stačilo učiť sa na štátnice, mala a manžel ktorý sa tak isto učil na štátnice, do toho byť tehotná tak sa zbláznim 😅 ale chvalabohu už mam kľud 😉
vieš čo dnes ráno mi je docela fajn, včera to bolo strašne. ale dala som na osvedčenu metódu kola a tyčinky. aj keby som nemala , ale pomohlo 😉
@alex999 Danko je v škôlke do 15:30 cca a zatiaľ s teom spoločne upratujeme, varíme, kreslíme, plastelínujeme, ideme do obchodu a na dvor. väčšinou trávim dni s kamoškami a ich deťmi, vtedy sa Teo zahraje aj s nimi. ak sme doma iba my dvaja, tiež ho hračky nebavia a je mi všade za zadkom 😖 no a poobede ideme pre danuška, trochu sa poflákame vonku lebo je to ťažké ustriehnuť ich oboch naraz 😀 mm je prevažne v robote. má dve práce aby sme vyžili a tým pádom ostáva všetko ostatné na mne... mojich odmalička bavia dospelácke činnosti - vysávanie, zmývanie podlahy, utieranie prachu, vešanie prádla na sušiak a varenie(keď varím ja, vyberiem im hrnce, naberačky, varechy a varia tiež). samozrejme, že to po nich musím ešte raz poriadne popratať, ale vydržia pri tom dosť dlho 😀 😀 alebo skús materské centrum 🙂 mne osobne je materské centrum proti srsti...nikdy som síce nebola, len viem z rozprávania kamarátok, že nový člen do starej komunity ťažšie zapadá....asi by som sa tam cítila ako votrelec 😅

@tutulka12 no to s tymi susedmi na 100 % boli sme na navsteve u tety a popravde uz som si riadne odvykla od hluku v bytovke. zila som na sekcove vyse 20 rokov ale uz by som do bytu nesla. vsetko pocut a susedov si nevyberies... v tom je zivot v dome na nezaplatenie 🙂