Škôlky v Prešove

mary06
26. mar 2023

Ahojte, ako to chodí na škôlkach Jurkovičova alebo cergovska . Je reálne aby tam vzali napr. 2,5 ročného.?. logopedicka by nám dala odporúčanie aby ho vzali.. ja by som ho dala však asi najskôr od januára kedy bude mať 2 r. a 10 mesiacov.. berú tieto škôlky aj mimo septembra a napr. Na 4 hod. Denne? Proste máte nejaké reálne skúsenosti lebo vôbec neviem ako to chodí v škôlkach.. dakujem

slavomira236
26. mar 2023

@mary06 vsade beru v prvom rade predakolakov potom ked je tam starsi surodenec detiaju prednost podla bydliska a podla veku...este som nepocula ze logopedicka da a odporucanie zeby zobrali dieta do skolky..papier dava pediater pri nastupe ze dieta moze do kolektivu a ze ma alebo nema ockovania

simona20201309
26. mar 2023

@mary06 počula som, že vyšiel nejaký nový zákon, že sa dieta nesmie prijímať počas školského roka. Prihlášky sa budú podávať v máji (daj si na to pozor aby si nezabudla) prijímať budú deti od septembra.
Poradim ti, nikomu nehovor, ze bude nastupovať až v januári. Myslím, že tým by si si len poistila to že ho nevezmu. Takže normálne ho prihlás od septembra a potom si vybavíš zdravotnú dovolenku a nastúpi až v januári. Samozrejme dá sa na 4hod. Školné ale bude rovnaké aspoň myslím. Jedine stravné budeš platiť menej o olovrant.
Deti je veľa, materských škôl malo. Kritériá sú dosť prísne- prednosť majú predskolaci, potom ti co bývajú v okolí, ti co majú v MS starších súrodencov, ...skratka 2-3r cu uuuplne na chvoste. Tak držím prsty.