Skúsenosti s pôrodnicami v Prešove a Šaci
Milé maminky a budúce rodičky,
stojím pred dôležitým rozhodnutím – vybrať si medzi starou a novou nemocnicou v Prešove prípadne AGEL- Šaca na pôrod. Každá má svoje výhody aj nevýhody, a preto by som bola veľmi vďačná za vaše skúsenosti a rady.
Ak ste rodili v jednej z týchto nemocníc, ako ste boli spokojné s personálom, podmienkami a celkovou starostlivosťou? Čo by ste odporučili a na čo si dať pozor?
Ďakujem za každú skúsenosť a názor! 💕
Zvažovala som aj Starú Ľubovňu, ale mám dve kamarátky, ktorým pri komplikáciách previezli dieťa do Popradu, zatiaľ čo ony zostali v Starej Ľubovni. Recenzie na pôrodnicu sú síce dobré, ale je to menšia nemocnica, a preto nemá až také rozsiahle vybavenie. Obávam sa, že by ma v prípade komplikácií oddelili od dieťaťa.
Ani do jednej.. vzhladom na uroven neonatologie na danych pracoviskach by som tam nesla rodit ani keby mi voda pred vchodom praskla
Nova nemocnica kosice
A presne pre toto co sa stalo tvojim kamaratkam sa cudujem ze zvazujes nemocnice kde je tak slaba neonatologia
Ano, v pripade komplikacii je to samozrejme nemocnica kde odvazaju na vyssie pracovisko a to konkretne do Popradu, s tym treba pocitat. Ak by som ocakavala alebo bala sa realne komplikacii u babatka, isla by som do Novej Nemocnice v KE.
ja som kedysi zvazovala tieto dve a nakoniec som sla do bardejova.
pred nejakym casom som pocula ze zeny odchadzaju zo starej lubovne nielen s babom ale aj so zlatym stafylokokom
dobrý deň, pôrodnice v Prešove už sú na inej úrovni, ja som rodila pred 5 mesiacmi v monobloku a všetko tip top. Snažia sa o čo najväčší komfort rodičiek, aj v zmysle vedenia pôrodu, personál tiež veľmi milý, či už sestričky a laktačné a samozrejme lekári. Moje dieta bolo v októbri v poradí cca 1000., takže aj počty hovoria za svoje. Ja by som sa hlavne riadila skúsenosťou personálu pri pôrode, dôležité je ako sa podarí pôrod, nie ako sú vymaľované steny, lebo na steny sa zabudne v sekunde keď prejdete prah nemocnice so zdravým dieťaťom.
Rodila som pred 3mesiacmi v monobloku porodnica vporiadku, celkom slušná naozaj ale neviem čo očakávaš. 600nedelie a novorodenecke to je iný svet, to si normálne v minulom storočí zrazu. Sestričky chceli mužovi ukázať malú cez sklo na novorodeneckom 😂 …nuž, skúsili to.
Ahoj, 1.dieťa v Šaci, druhé v monobloku. Obe boli sekcie, bola som spokojná, takmer žiadny rozdiel tam nebol. Lekári aj sestričky obskakovali okolo nás, až niekedy to išlo na nervy. Na Tvojom mieste sa netrepem zbytočne do KE. Želám všetko dobré!

Sice sa na to nepytas 😄 ale aj ked v case porodu prveho dietata som byvala v tych koncinach, konkretne dve ulice od PO nemocnice (a este som tam aj mala "znamosti" cez mojich priatelov a klientov, niektorych dr a sestry), sla som rodit do Starej Lubovne. 😉
Vela som ppcuvala historiek z prvej ruky a nechcela som tam ist 🤷 ale citavam aj celkom fajn recenzie takze... Vela stastia pri vybere a nech Ti vsetko dobre dopadne.
A ako volbu c.2 som zvazovala Sacu, ano.