Stredoškolský internát v Prešove

jazminn
17. apr 2022

Na akom internáte v Prešove sú Vaši stredoškoláci ubytovaní?

mogaa
17. apr 2022

@jazminn väčšinou každá stredná škola má ten svoj internát, teda ak ho majú....to nie je ako u vysokoškolákov že môže ísť na hocaký internát....študenti, keďže nie sú plnoletí musia byť pod dozorom, takže klasika vychovávateľky, režim kedy čo môžu....

jazminn
autor
17. apr 2022

@mogaa no to práve, že nemá...moja dcéra chodí na konzervatórium a preto hľadá internát, ktorý by bol poblíž školy, ktorá sa nachádza na Sekčove. V doteraz býva na Sabinovskej na súkromnom internáte, ale odtiaľ jej cesta do školy trvá 25 min. a kedže na tejto škole je vyučovanie doobeda aj poobede a medzitým je 50 min. prestávka, nestiha isť na obed...a vôbec je to daleko...o pol roka bude mať 18 rokov, ale to neznamená, že v tomto veku môže byť v cudzom meste bez dozoru. Preto hľadám internát niekde bližšie a hľavne mi ide o posudok rodiča na internát.

mogaa
17. apr 2022

@jazminn no zase druhá vec je zistiť si, či iný internát príjme aj dieťa inej školy, lebo to môže len v prípade volných kapacít.....ja som volakedy chodila na obchodnú v Topoľčanoch, mali sme internát vyslovene len pre študentov školy, dokonca tí čo bývali bližšie museli dochádzať lebo nedostali ubytovanie....internát mal kapacity len pre študentov školy a aj to ho dostali len tí, čo bývali najďalej....ostatní museli dochádzať.....akže na tvojom mieste si pozisťujem internáty v danom meste a v okolí a obvolám si či majú volné kapacity.....

jazminn
autor
17. apr 2022

@mogaa tak je tam taký, čo by prichádzal do úvahy, internát s ekonomickými odbormi, asi je to na Masarykovej ulici, kde majú aj cudzích študentov, na Lesnickej tiež majú cudzích, našla som ešte Volgogradsku ale tam je voľný život...viac už som nenašla nič.

alisaela
17. apr 2022

Nebolo by jednoduchšie zohnať si stravu na nejakej škole na sekčove? Zo sabinovskej má super dopravnú dostupnosť všade. Prípadne si môže nosiť obed so sebou. Ako píšeš už to nie je malé dieťa.