icon

Ukrajinské koledy na prešovských vianočných vianočných trhoch

5. dec 2025

Včera som prechádzala cez mesto okolo vianocnych trhov v Prešove a pri dvoch stánkoch zneli ukrajinské koledy. Myslela som si, že ma drbne. Chorá doba.....kde sme sa to dopracovali...... Iba taky výlevy.

Strana
z6
catherinah
5. dec 2025

Anglické ani české nevadia? Len tie ukrajinské?

maca1984
5. dec 2025

To je hrozné, svet sa v prdel obracia. Vianočné pesničky na Slovensku a v rôznych jazykoch ? To je taká nehoráznosť.
Jáj počkaj Last Christmas, Kája atď nevadia, len tie ukrajinské. 🤮 Z ľudí.

cyneric
5. dec 2025

😕 A kde v tom autor/ka vidí problém?

anonym_ab3561
5. dec 2025

@anonym_autor úplne ťa chápem. Rovnako by mi vadili aj ruské, aj ukrajinské, mám už averziu voči tomu ako nám je tá Ukrajina nasilu pretláčaná. A to nemám nič proti Ľuďom, mám dobrú kamarátku ukrajinku, je to niečo podobné ako to že mám kopec kamarátov homosexuálov, nevadia mi, ale keď mi to tlačia do filmov a do správ tie pochody napríklad, ide ma vyrútiť.

anonym_f132b7
5. dec 2025

Včera som bola na trhoch v prešove, a spievali tam anglické vianočné pesničky.

anonym_20e7c1
5. dec 2025

ale no tak autorka. Veď aj oni sú len ľudia a chcú si zanôtiť tú svoju. Mne by nejaká hudba, pieseň vôbec nevadila a to ja teda správy o Ukrajine vôbec nemusím.
dcéra má spol. ukrajinku. Na stužkovej sme sedeli spolu aj s jej rodičmi za jedným stolom - úplná pohoda.
prežri tu nenávisť .

anonym_6cb32d
5. dec 2025

@anonym_autor neboj, v budúcnosti na zemi budú ľudia žiť pod jednou vládou, zrušia sa hranice a naučia sa jeden spoločný jazyk

mircalla
5. dec 2025

@anonym_autor Mne zase vadia taki ako ty, co im vsetko vadi. Nezakladam kvoli tomu temy

anonym_53a0bf
5. dec 2025

Ja by som mala tiež averziu :D ale ja som zaujatá, mamin bývalý priateľ bol Ukrajinec a vďaka nemu a jeho rodine nemám rada nič ukrajinské.

anonym_59d2f6
5. dec 2025
@anonym_53a0bf

Ja by som mala tiež averziu :D ale ja som zaujatá, mamin bývalý priateľ bol Ukrajinec a vďaka nemu a jeho rodine nemám rada nič ukrajinské.

@anonym_53a0bf a navyse to bol muz, takze dufam, ze nemas rada ziadneho chlapa... 🙂

anonym_53a0bf
5. dec 2025
@anonym_59d2f6

@anonym_53a0bf a navyse to bol muz, takze dufam, ze nemas rada ziadneho chlapa... 🙂

@anonym_59d2f6 vies, čo jeho rodina boli prevažne ženy takže úplná pohoda 🙂

anonym_fe6fb6
5. dec 2025

@anonym_autor
Ja sa nestavim ani o 1 euro ze si Smeracka

zuzanita1609
5. dec 2025

Treba kúpiť topánky s protišmykovou podrážkou,aby ťa ned*blo, šmýka sa 🤭.

anonym_ab9965
5. dec 2025
@anonym_ab3561

@anonym_autor úplne ťa chápem. Rovnako by mi vadili aj ruské, aj ukrajinské, mám už averziu voči tomu ako nám je tá Ukrajina nasilu pretláčaná. A to nemám nič proti Ľuďom, mám dobrú kamarátku ukrajinku, je to niečo podobné ako to že mám kopec kamarátov homosexuálov, nevadia mi, ale keď mi to tlačia do filmov a do správ tie pochody napríklad, ide ma vyrútiť.

@anonym_ab3561 Z čoho ťa ide vyrútiť? Že je homosexuál vo filme? Romantika je téma drvivej väčšiny filmov, seriálov, rozprávok a piesní. Malým deťom sa rozprávajú rozprávky ako princ zachránil princeznú a potom mali kopu detí. Sexuálne scény sú v každom tretom filme. V jednom filme z niekoľkých tisícov je letmo gay pár a hneď je to "propaganda" a "tlačenie ľudom do krku". Máš toľko hetero filmov na tomto svete, že by si ich nestihla všetky pozrieť do konca života. Nie je treba sa hneď pototo z tej miniatúrnej hŕstky inak orientovaných... dovoľ aj iným ľudom mať niečo svoje. Absolútne nijako ťa to neobmedzuje, ani ti neuberá z kvality života.

maryetta
5. dec 2025

Hmmm nahodou. By som si aj vypocula nejake. Mozu byt krásne.

ktobytobolpovedal
5. dec 2025
mapa
5. dec 2025
@maryetta

Hmmm nahodou. By som si aj vypocula nejake. Mozu byt krásne.

@maryetta aj táto tu svetoznáma a krásna je povodny original z Ukrajiny 😉

https://www.youtube.com/watch?v=p6RlLKvR2u8
maryetta
5. dec 2025
@mapa

@maryetta aj táto tu svetoznáma a krásna je povodny original z Ukrajiny 😉

@mapa óóó ďakujem.

anonym_2c56a5
5. dec 2025

@anonym_autor “Myslela som si, že ma drbne” - tak skoda, že ťa teda nedrblo…

alguno
5. dec 2025

Zo Slovenska sa stáva druhá Amerika. Chápem autorku... Už dávno máme v práci Afričanov, Indov, Ukrajincov, Filipíncov...To nie je správne, hlavne ich arogantné správanie...Keby sa správali slušne, nepoviem ani slovo.

viestta
5. dec 2025

@anonym_autor a co ked boli rusnacke? Ale aj keby boli madarske alebo francuszke neviem preco ta z nich ma drbnut. Jedine, ze by si nemala kapacity na to niektore veci pochopit
Vies o tom, ze maloktora "slovenska" koleda je naozaj slovenska?

natalka13
5. dec 2025
@viestta

@anonym_autor a co ked boli rusnacke? Ale aj keby boli madarske alebo francuszke neviem preco ta z nich ma drbnut. Jedine, ze by si nemala kapacity na to niektore veci pochopit

@viestta na 99% boli rusinske.
Ved ked ich pozna nech nam aurorka da nazvy.
Idem pisnut kamoske co im to tam vyhravaju😀 za "nedostojnosti".

mirkam3
5. dec 2025
@viestta

@viestta Presne. A čo som si všimla, väčšinou sa v mojom okoli nad týmto rozčuľujú ľudia, ktorých muž robí v Nemecku, syn v Anglicku, sestra opatruje dôchodcov v Rakúsku - no, hlavne že im každý jeden prisťahovalec leží žalúdku. 🫣

mircalla
5. dec 2025
@alguno

Zo Slovenska sa stáva druhá Amerika. Chápem autorku... Už dávno máme v práci Afričanov, Indov, Ukrajincov, Filipíncov...To nie je správne, hlavne ich arogantné správanie...Keby sa správali slušne, nepoviem ani slovo.

@alguno Myslis, ze klames

1. Nemas ich v praci, nakolko tu je indov, filipincov a africanom uplne mimimum, Slovensko je nezaujimava krajina este aj pre nich. Som z Bratislavy, takze viem
2. Mam skusenost, ze slovaci su ovela arogantnejsi. Sme priklad jednej z najarogantnejsich a najmenej tolerentnych krajin na svete, vsak kukni na seba
3. Tvoje nenavistne nazory tu siris uz dhsie, takze si opat neprekvapil
Teraz daj tu o Cervenej Ciapocke

natalka13
5. dec 2025
@alguno

@alguno a to fico privezie 150.000 uzbekov=muslimov. Potom uz nepochopis nic😇
Ako pisu kocky vyssie vadi ti aj americka ci madarska hudba?

anonym_2c56a5
5. dec 2025
@mircalla

@alguno Myslis, ze klames

1. Nemas ich v praci, nakolko tu je indov, filipincov a africanom uplne mimimum, Slovensko je nezaujimava krajina este aj pre nich. Som z Bratislavy, takze viem
2. Mam skusenost, ze slovaci su ovela arogantnejsi. Sme priklad jednej z najarogantnejsich a najmenej tolerentnych krajin na svete, vsak kukni na seba
3. Tvoje nenavistne nazory tu siris uz dhsie, takze si opat neprekvapil
Teraz daj tu o Cervenej Ciapocke

@mircalla Tak ale možno robí so svojimi schopnosťami len podradnú robotu, kde naozaj týchto prisťahovalcov treba, lebo Slovák má (väčšinou) na viac..

mircalla
5. dec 2025
@alguno

@alguno Najviac sa inak vyjadruju k tomuto prave ti, co nevytiahli paty z rodneho zapadakova.

mircalla
5. dec 2025
@anonym_2c56a5

@mircalla Tak ale možno robí so svojimi schopnosťami len podradnú robotu, kde naozaj týchto prisťahovalcov treba, lebo Slovák má (väčšinou) na viac..

@anonym_2c56a5 Tak mne je jasne, ze robi, ale aj tam nenarazi na africanov ani filipinocov, len si daco precital na konspiracnych strankach

viestta
5. dec 2025
@natalka13

@viestta na 99% boli rusinske.
Ved ked ich pozna nech nam aurorka da nazvy.
Idem pisnut kamoske co im to tam vyhravaju😀 za "nedostojnosti".

@natalka13 len ucho Rusnaka rozlisi ci sa jedna o rusnacke narecie alebo Ukrajincinu. A naopak. Ale aspon sa mozu niektori porzculovat. V adventnom case, ked kazdy vyklada o laske, spolupatricnosti, sucite a ohladuplnosti. Len to sa tyka akurat ich samych.. Ked maju prejavit cokolvek z toho voci inym ludskym bytostiam, tak to uz nie...

maryetta
5. dec 2025
@viestta

@viestta aj to mi napadlo. Ja milujem rusinsky jazyk. Velmi sa mi paci aj niektore pesnicky. A preto som chcela aj tie ukrajinske...

Strana
z6