icon

1,5 ročná nechce papať

vika_sp
19. sep 2018

Ahojte, prosím vas o rady lebo ja si už neviem čo si počať :(
Dcérka ma 1,5 roka a od zavádzania príkmov sa trápime s papaním, nikdy o jedlo nejavila záujem, boli obdobia kedy pekne papala, ktoré netrvali dlho ale potom sme sa vrátili do starých kolají. Skusila som asi všetko, aj to s čim som nebola stozonená, ale nefunguje to. Nechce obsediet v stoličke, resp, velmi krátko, pri telke detto, pri nej je na tolko sustredená ze usta ani len neotvorí (TV pozeráme len ked sa snazime jesť). Musim za nou chodiť s miskou a lyzičkou. Nechce ochutnať nič nové, zje len cestoviny a suché zemiaky bez omáčky a niektoré polievky. Z ovocia len banány, červený melon a niekedy jablko/hrušku. Az ma srdce bolí, neraz som si poplakala.
Sme sledované u pediatričky, má nizku hladinu železa, berieme železo+vit. C, B komplex a probiotiká. Dnes jej predpísala nejaké nutri drinky s vysokou hladinou kilokalorii.
Prosím ak aj vy ste mali alebo máte nepapačov napíste mi ako sa snazite do nich niečo dostat, niečo aspon trošku zdravé, pre telo prospešné. Kamoška mi radila: davaj jej všetko nech sa jej roztiahne zaludok (spomenula to ked davala svojmu 2r. synovi hranolky). Nie som šialená biomatka ktorá fanaticky číta zloženia a etikety ale riadim sa zdravým sedliackym rozumom.

Strana
z2
senta_sofia
9. okt 2018

@vika_sp nepises, aspon som si nevsimla, ci ju kojis alebo jej pomedzi jedlo davas umele mlieko. To nechutenstvo moze byt aj z anemie. Vladze behat a chodit?

monikamama
9. okt 2018

@evittam keby ste mali take dieta pochopite. On proste nebude jest a hotovo. Jemu to nerobi problem nejest. Tiez som mala plne usta mudrych rad kym som nemala take dieta.kto nezazije nepochopi.😘

evittam
9. okt 2018

@monikamama Kolko vydrzi nejest? Áno nepochopím nahrádzanie pestrej stravy pudingami a inými podobnými vecami len pre pokoj matky-ved aspon nieco zjedol.😉

monikamama
9. okt 2018

@evittam takto, on zje varene jedlo ked nievo pri tom robi. Inak kasle na to. Proste bud zacne nepricetne revat a da si maximalne vodu a koniec. Neskusala som ako dlho vydrzi lebo to je pre mna tazke to vedomie ze je hladny.ja len dufam ze z toho vyrastie ako starsi.

evittam
9. okt 2018

@monikamama Neboj nevydržal by dlho hladný ak je schopný sa normálne najest.😁😉 Drzim prsty.

monikamama
9. okt 2018

@evittam dakujem.😘 Ja uz som zufala z neho.

Strana
z2