icon

19 mesačný syn nechce jedávať

mocarabia
19. júl 2013

Ahojte,mám syna,ktorý sa narodil v termíne 52/3650 kojený aj teraz.Má 8700g a nechce papávať,inak mu nič nechýba,behá a vlastne je všade.Sú tak dva dni keď sa napapá ale potom je to minimum,už som z toho zúfalá.Normálne prežívam stres,keď ideme jesť čo to teraz bude.Boli sme aj na gastre a neurológii ale všetko je Ok.Upraví sa to?Alebo máte niečo čo by nám pomohlo?Ďakujem

19 mesačný syn nechce jedávať
Strana
z2
kristina39
19. júl 2013

ahoj moj maly ma 22mes a tiez to mame s tym papanim tazke.odmalicka nechcel moc papat mlieko prestal ked mal 7mes a od vtedy sme na jogurtoch..aj to je niekedy velky boj dnes napr. od rana spapal 4 lyzicky pudingu nic viac nechcel ale je zdravy tak tomu nechavam volny priebeh ked je hladny tak si zobere nieco aj sam...ale inak teraz ale pred 3tyzdnami zacal papat polievky aj ked len podla nalady a aj to musi mat zapate rozpravky ale co to spapa..uvidis mozno ho to prejde alebo mu to staci..hlavne ze je zdravy.

terezka1947
19. júl 2013

baby,moj ma 21 mesiacov...papat sice chce a velmi rad....ALE u nas obed zasadne mixujem...inak nezje 😒 ...takze kazda mame svoj problem 🙂
ale jednoducho,kazde dieta je ine....a raz sa naucia vsetko a aj papat budu s chutou...staci,ked su fakt zdrave 😉

janka191
19. júl 2013

môj ma 13 mesiacov a okrem mlieka a kase nechce nic... takze tiez nejako extra nepribera za to zacal teraz chodit takze vybeha aj to malo co zje... dúfam ze sa to casom zlepsi lebo cirkus pri jedeni je na dennom poriadku... 😒

evinaz
19. júl 2013

@mocarabia Ja mam syna, s ktoryn bojujeme s jedlom, odkedy som prestala kojit. Neciti pocit hladu, ovocie a zelenina nehroziiiiiii, skoro nad vsetkyn kruti nosom... Ma 4,5 roka a ak ho nenakrmim (cize ak ho nenapcham jedlom), tak sa jednoducho nenaje 🙂 Vazi 15 kg...
A dcera??? Katastrofa!! 2 roky a 10 kg ☹ za dva dni zje tolko, co moje rovnako stare krsna na veceru ☹
Cize - neurobis s tym nic. Dieta z toho raz SNAD vyrastie... Trpezlivost, Trpezlivost, Trpezlivost...

svano
19. júl 2013

Mám v živej pamäti,keď môj syn dokázal celý deň fungovať na jednom jogurte.Keď som už lekárku velmi otravovala, poslala nás na odbery. Bol anemický. Po liečbe sa to trocha zlepšilo,ale naďalej sme bojovali o každé sústo jedla. Keď chodil do školy nik by mi neuveril, kde všade som našla jeho desiaty. Ale prežil to. Dnes má 17 rokov,stále je chudý ako palica do rajčín,ale zje toľko, že uvažujem nad petlicou na chladničku.

romanknopp
19. júl 2013

ahoj, náš má desať mesiacov, je síce ešte kojení, ale popri mliečku toho tiež nepoje skoro nič, sú dni, keď zje trošku viac, to sa potichu vytešujem, ale sú dni, keď funguje na mliečku a troške chlebíka, hlavne ho nenúť, lebo si jedlo sprotiví a už nič nezje, keď má výsledky ok, tak potom mu to asi takto momentálne vyhovuje, a nedaj mu najavo, že sa trápiš, že nič neje, lebo sa veľmi rýchlo naučí manipulovať tebou kvôli jedlu, neboj nič on sa rozpapá.....

lienkaninka
19. júl 2013

ani moja dcera nechce jedávať tak ke sa ideme krmiť máva pri sebe veľa hračiek aby sa zabavila a ja do nej zatiaľ tisnem jedlo

kiwi82
19. júl 2013

Moja má tri roky a ešte z toho nevyrástla. Moja nádej je škôlka. Veľmi dúfam, že sa inšpiruje inými deťmi pri jedení a že sa trošku rozje, lebo fakt je to s tým jedením trápenie.

mocarabia
autor
19. júl 2013

Ďakujem,aspoň viem že nie sme sami 🙂

denise01
19. júl 2013

@mocarabia tak to veru nie ste sami. Moj maly ma rok a vazi 8,4 kg. Lubi jogurty, vyzivu, ovocie, pecivo zboznuje, ale ked pride obed, tak sa bojim, kolko toho zasa zje. Ale velmi lubi halusky s tvarohom a vcera som mu prvykrat varila sosovicovu polievocku, zjedol vsetko, dnes to iste. Asi treba skusat, kedze maju vyse roka, moznosti su uz neobmedzene, a obrnit sa trpezlivostou. A ked prospieva dobre, tak asi nie je co riesit 🙂

ustrachana
19. júl 2013

Moj maly ma 20 mes a sme na tom rovnako 🙂 jeho porodna vaha bola 2430 gramov a 44 c 🙂m a dnes ma cca 9,3kila 🙂 utrpenie ked vidim ako papa 🙂))) uz mu davam kazdy vecer nutridrink, ale hroza nad kazdodenny obed 🙂)) cez den tiez nic moc, ale poslednd dni mu nakrajam chlieb a ked pozera telku tak to zje ani nevie ako 🙂 tak teraz hned ako pyta rozpravku uz chystam chlebik 🙂))))

ingmiriama
19. júl 2013

@kristina39 aj môj syn má 22 mesiacov my stále bojujeme s jedením normálne som z toho zúfalá dnes zjedol piškoty hrušku , jogurty neznáša kávenku, uhorku taký kúsok a kusok rožka nič viac myslíte že mu to stačí inak ráno naobed a večer má moje mlieko

kristina39
21. júl 2013

@ingmiriama ja si myslim ze im to asi staci.a este ked ma vase mlieko maly ked vidi mlieko vo flaske uz pocuje ako krici ble.. ja to vidim na malom ked je uz vazne hladny tak spapa vsetko ale to sa stava malokedy...aj dnes spapal kusok chlebika a viac nechce ked ho chcem dat do stolicky tak zacne hrozne plakat.ja to nechavam nanom stale sa ho pytam skusam dat do stolicky ked chce dam mu papt ked nie dam ho von a skusim neskor..nenutim ho lebo to je to najhorsie este viac sa mu to sprotivi..

ivik513
23. júl 2013

moj maly bude mat 2rocky a tiez nieje velky jedak...a ak aj nieco zje,tak musi mat zapnutu rozpravku,lebo inac nam uteka po celom byte.Niekedy je to narocne,no nezdavame to a dufam ze sa to casom zlepsi... 😝

krinka
28. aug 2013

Moja myška má rok a pol a tiež máme posledný mesiac hrozné trampoty s papaním. Ráno spapá rožtek, ale to len tak poťažmo štvrťku, najnovšie jej ho robím vo vajíčku - to jej chutí viac ( alebo chlebík ). Potom nasleduje jogurt - to tak polovicu z neho zje. Obed nehrozí - zje tak dve lyžičky. Veľmi mala rada fazulovu, šošovicovú, tekvicovu polievku, všetko mliečne. Teraz z nich zje málinko, vela krát nič. Ovocie už nechce vôbec, nanjvýš si dá pár hryzov z banánu. 😢 Broskyňe milovala, teraz to do nej neviem napchať. Hrôza, vždy mám nervy ked máme ísť jesť....samozrajme s hračkami to fungovalo...teraz ani ťuk. Podla nálady.....Ale ako tak čítam, treba byť len trpezlivý. Už mi dve lekárky povadali, že to majú také obdobia a netreba ich nútit. Ono dôvodov prečo nejedia je vraj strašne veľa a treba to nechať tak. Pokiaľ pijú mliečko a čajík, cikajú kakajú tak netraba robiť paniku. 🙂
Moja sa jaší celý deňm, nič jej nechýba a ked mi večer spapá krupicovú kašu tak skáčem od radosti. 🙂 Som zvedavá či sa napapá aspoň dnes trochu viac.

gabriela69111984
30. aug 2013

ahojte babenky, pridavam sa i ja do skupiny, dcerka 19 mesacna tiez poslednu dobu malo papa, ako ste uz niektore pisali, i u nas funguje jedenie pri rozpravkach a pesnickach, ovocie posledne dni voooooobec, jogurt ano, kasa na striedacku s chlebikom a obed? skor polievky, maso 0 bodov, priloha ryza a cestoviny, zemiaky nie, ale paradajku hocikedy hadam aj o polnoci , ale i mne uz z toho rohy rastu, a pri predstave ako bude dalsi den vyzerat, a co mam vobec varit ma striasa uz vecer predtym :-/

viera77
30. aug 2013

u nas od narodenia celych 2,5 roka tahanic s papanim alebo skor nepapanim, akekolvek mliecko odmieta od 1.roka, maximalne vecer, ked ma slecna chut, tak krupicova kasa a naprv s vyhrazkami a nakoniec s prislubmi vsetkeho mozneho-nemozneho aj trosku jogurtu, inak vlastne varim len pre seba a manzela.......ale ja som vraj ako mala bola taka ista v jedeni, aj ak nie este horsia, takze aj toto sa asi zial, dedi 😔

jana208
17. sep 2013

@mocarabia ahoj, moja má 15 mesiacov a s jedlom je to úplna katastrofa. Je kojená, UM neexistuje aby sa z fľaše napila. Ráno zje jednotáčik, pribináčik, iný ani náhodou, jogurt typu biely zvolenský či biela hollandia absolútne. Obed - varím polievky každý den má čerstvu, doteraz zjedla takú jednu varechu, teraz ani ústa neotvorí, mäso, zemiaky - nič, jedine čo mi jedla tak bola ryža s kukuricou, teraz ani to, potom som jej dávala 1/2 výživky hipp s dlhou piškotou tak to zjedla ako kedy, ale teraz ani to, večera - kaša no už ju ani tá nebaví... A obedovali sme pri SPievankove a večerali vo vaní, lebo inak bola hladovka. NO proste tera už nezje nič. Trošku si cucne z prsníka a to je všetko. Tiež rozmášľam že to poviem doktorke, ale už si viem predstaviť odpoved. Keby dakto poradil, čo robiť, ako robiť.. ☹ ☹ ☹

1ivanka1
11. apr 2014

@jana208 ahoj ako pokracujete s jedlom teraz?

1ivanka1
11. apr 2014

@evinaz a ja som si hovorila (tajne dufala) ze ked prve dieta nepapa,tak to druhe uz musi.... 😒 ale vidim ze ty satrapis s oboma detickami,...

bibinka379
11. apr 2014

Nas ma 22mes.a mame to iste stale pije mlieko rano obed vecer,do obeda nic nezje,po obede ked sa zobudi tieznic az nekde ookolo 15-16h sa naje,ale len bud cestoviny alebo kasu krupicovu,aj to niekedy nechce ,ovocie lubi zeleninu vobec.a to mame tak uz asi mesiac do vtedy papal vsetko a stale,tak neviem ci maju teraz taky vek...

lobos
16. apr 2014

aj ja mam taku spagetku, ma 15 mesiacov, rano mlieko, na obed tak cca 4 az 6 mini lyziciek a aj to len kupovany prikrm, za tym mlieko, olovrant iba jogurt, vecer mlieko...radsej ju ani nevazim uz, naposledy ked mala rok tak nemala este ani osem kil ☹ cele noci len rozmyslam co by som jej este skusila dat, aby nieco zjedla

siska53
16. apr 2014

@lobos oni sa rozpapaju, ja i moja svagrina sme toho prikladom. A dcerka mala v roku tiez taku slabu vahu. V 22mesiacoch mala necelych 10kg-9700g vysku ma priemernu, tabulkovu. Ked sme obmedzili dojcenie, tak sa rozpapala, teraz ma 2 roky, takmer 11 kg a asi 83cm. Ona mi za mesiac pribrala kilo, co predtym priberala skoro pol roka.
Netreba ich nutit,aj ked asi treba patrat po pricine. U mna to bola srdckva chyba,ale svagrina bola inak zdrava. A teraz dokonca bojuje s kilami navyse, hoci ako dieta sa s nou natrapili...

romana01
29. apr 2014

@ivik513 Dobry den, je to sice starsia diskusia, no mozno o to lepsie. Moja dcerka ma 2 roky, jedenie je problem od mala, no ked vymyslam, ci pustim rozpravku, tak pohoda. O 4M by mala ist do skolky, coho sa desim, lebo neviem, ako bude papat bez rozpravky. Dnes som skusila prvy den bez ropravky, jogurtu sa ani nedotkla a plakala 45 minut.Obed zjedla 3 lyzicky a potom sa zasekla. Skusila som, nech papa sama, no iba sa v tom hrala. Ako ste to nakoniec poriesili. Neviem, ci mam stresovat ju a aj seba a radikalne upustit od rozpravok, alebo ako. Dakujem

romana01
29. apr 2014

A este aby som nezabudla dodat, ona pri rozpravke spapa vsetko, pomaly aj lyzicku.....

siska53
29. apr 2014

@romana01 skus oducit. A mozno v skolke nebude problem,lebo bude vidiet ine deti,ze nepapaju pri telke.
ja som tak stopla hranie sa s hrackami,lebo uz to zacalo presahovat hranice. Spisali sme dohodu,deti "podpisali" (mam 4 a 2 r.deti,obe doma). A funguje to. Ked daco,pripomeniem dohodu,alebo aj ukazem,ak by bolo nutne,zatial nebolo.
drzim paste. Ake skus jej najskor vysvetlit,ze uz nebude pozerat pri papani,lebo pri papani papame a telka sa nepozera. Ja som rada citavala pri jedle,ale ako mam deti,tak to robim vynimocne,ak este rano spia a som moc hladna,ze na ne necakam.

romana01
29. apr 2014

Jaj som z toho vnutorne mimo, ci sa ist stresovat, ked s rozpravkou pekne papa, teda krmim ju. No asi je cas na zmenu, vzdy to byva asi hlavne o maminach, musime sa s tym vysporiadat. Uz som to dnes skoro vzdala, ale to by bolo asi skoro, ked som este ani poriadne nezacala....

1ivanka1
1. máj 2014

@romana01 ahoj sme na tom podobne, dcerka papa obed len ked jej pustam rozpravky alebo nejake videa,pesnicky atd....najprv ju posadim do stolicky, polozim pred nu obed, ona zoberie lyzicku, prehrabne to a neda ani do pusy ☹ a hned si vypyta rozpravku....do skolky ma ist v jan/2015..tiez rozmyslam, ze ci ju to mam oducat teraz, razne s tym seknut alebo este pockat..no bohuzial ked s tym seknem nic mi nezje ☹ ☹

romana01
1. máj 2014

@1ivanka1 No ja bojujem treti den, kratko viem... no uvidime. Prvy den mi nezjedla takmer nic, veceru som nevydrzala, hladnu ju spat nenecham.Druhy den som zapla rozpravku a co to zjedla, no krmila som. Dnes som sa rozhodla, ze idem jest spolu s nou, aspon zobrala do ruky lyzicku a napodobnovala ma, cosi aj dala do pusky. No uvidis, no ja som od radikalneho upustila. Hlavne ju potrebujem naucit princip ako sa drzi lyzicka, ako vidlicka a ze to patri do pusky a trafit sa... casu dost, teda dufam🙂. Nechcem, aby mi este ochorela, takto papala krasne zeleninku, masko, vsetko....

siska53
1. máj 2014

@romana01 a vy nejedavate spolu? Lebo ja som jedla vzdy s detmi,teda aj jem ( desiatej a vecere),ostatne absolvujeme spolu (ja mam,olovrant ako veceru) a veceru zvyknu papat s tatinom (ak je doma) alebo spolu.
drzim paste.

Strana
z2