3-ročný syn málo papá
Dobrý večer chcem sa spýtať čisté skúsenosti. Syn ma 3 roky celkovo od narodenia bol taký že veľa toho nespapal veď nie každé dieťa lubi vela papať. Syn má 3 roky ma 12kg ale nemá žiadne problémy že by bol nejaký malatny alebo ospalý práveže je hravý tancuje smeje sa blázni sa nevidím na ňom niečo že by nebolo v poriadku, má problémy z kakaním to máme už dlhšiu dobu riešili sme to aj z pediatričkou aj na gastroenterologií robili mu domo bruska aj pediatrička mu robila krvné testy sťažovala som sa jej nato dlhšie stále sle skúšali všelijaké šťavy panenský olej do jedla a kde čo az po vlákniny keď už ani to nepomáhalo tak minulý rok sme riešili už gastro vtedy mu robila pediatrička aj krvné testy s toho mal všetko v poriadku bruško taktiež. Akurát čo máme také že syn stále pýta piť robievam mu čajik vypije asi 4 fľašky po 250ml ale veľmi malo mi zje napríklad ráno niečo zje v poobede máličko niekedy aj nič že si dá 1 lyžicu a konec zbadá čaj pýta čaj sladkosti to áno to by zjedol večer tiež veľmi malo som z toho už až taká hotová čo mi toto robí a určite ma preto aj problémy z kakanim lebo on vlastne skoro nič nezje a keď nezje nemá ani z čoho kakať. Sem tam nie často ale niekedy z neho zacitim aj taký slabší aceton z úst strašne ma to vždy vydesi. Chcem sa spýtať či máte s takýmto niečím skúsenosti že vlastne dieťa bolo hravé veselé nič ho nebolelo ani nič len veľmi malo zjedlo ako ste to riešili čo vám pomohlo ja som už hotová. Teraz som tehotná čakáme ďalšie a este do toho tie hormóny a to všetko na nič iné nemyslím len nato že syn sa skoro vôbec nenajedol a som taká nespokojná kvôli tomu. Ďakujem veľmi pekne za rady
@pribinak ďakujem skúsim
@pribinak ďakujem skúsim
@kristy1923 nesladiť čaj , prípadne skusit čaj nejaku zmes skusit destsku ktora by podporila v čom je problém
sáčkovým čajom by som sa vyhla, skus na manutea.sk detsky sypany čaj
dračí čaj si oblubil synator - tieto čaje sa ani nemusia sladit aspon u nás
skus jogurt napr hollandia bez smotany a bez E jogurt ale nie mastnejší pre mna napr tažší ako banovecky alebo zvolensky - ako chutovo su super ale su podstatne tučnejšie
alebo spolu s nim jest, dáme kus domace kolača a čaj k tomu , namiesto kupovanych keksov skus vločkové doma pečene sušienky ,ochutene medom, datlovym sirupom
Moja 2-rocna tiez pije dost caju ale... davam jej tak 1/5 alebo 1/3 do flase. Lebo ona pije kym tečie.
A jedlo? Len skusat. Ponukat.
Ak veľa pije, menej je, chuť na sladké a cítiť acetón, zisťovala by som hladinu cukru v krvi. Veľký smäd a acetón v dychu sú hlavné príznaky cukrovky.
tiez tak mam dcerku, ze malo papa a v 3 rokoch mala 11,5kg, takze podobne ako tvoj, s tym jedenim je problem stale, to sa nezmenilo, aj hmotnostou je stale na spodnych hraniciach (nizka nie je) a tiez jej viackrat robili krvne testy, vsetko v poriadku, v zime jej vyskakuje malo D, inak vsetko v norme, takto fungujeme, ma uz 11rokov - lepsie stihla ako nadvaha
@kristy1923 Urcite sladkosti z dosahu a caj tiez nesladeny radsej, cukor zasyti totiz. Dcera bola tiez slaby jedak, ale pila dobre. Po 11.roku zacala lepsie jest a teraz, ako ma 13, tak sa jej uz zaokruhlila postava, uz nie je taka chuducka, ako bola, ale ma taku normalnu postavu.
Otazka je, ci je ten caj sladeny. Lebo ak ano, a chuti mu, zaplni si brucho tym a potim jasnacka, nechce jest.
Ja mam stvorrocneho a tiez vymysla s jedlom. Sladkosti by jedol, ovocie zeleninu, rano hned actimel pyta, proste vsetko sladke. Ale normalny chleba nechce, obed nechce, veceru nechce…a na neho plati proste vyhladovat. Nedat mu ani pokakanu mandarinku, ked nezje, co ma na tanieri
Cukor dat vyseetrit
Ak bude ok zabranit nech sa namiesto nalievaniu cajom (vymen za vodu ) naje.
Caj je sladeny? A tie sladkosti aj jedava ci ho krotite v tomto?
Cukor treba vysadit... Sladkost nejaka mala dajme tomu, ze ok, ale systemom, ze ked zje obed alebo ranajky. Nie namiesto jedla

Toho čajíku vypije dosť, asi by som viac ponúkala vodu
Najmä ak je ten čaj sladký