icon

7 mesačná dcérka nechce papať príkrmy

skippy7
1. júl 2014

Ahojte maminky. Viem, že je tu plno podobnych tém,ale vždy sa aj tak v niečom odlišuju. Už som uplne zufalá. S malou sme začali prikrmy od 4,5 mesiaca. Išlo to pomaličky, ale celkom fajn. Zjedla ovocie 150-190g, obed tiež tak asi, večer kašu,popritom kojenie. Kojiť sa postupne odmietala, až sa odstavila,tak sme nabehli na UM,čo celkom pekne prijala,aspon to.Akurat že prestala jesť,nie uplne, ale zje prvu lyžičku a potom už usta neotvorí.Ovocie zje ledva polku vyživky (90g), nutene,obed sa snažím do nej natlačiť,až sa bojim,že jej tie zubky tou lyžičkou vylomím.Obeda zje ledva 150g. Už som zaviedla aj biely jogurt,zje max.polovicu. Kašu zje niekedy že 3 lyžičky,niekedy viac(max.150g). UM vypila aj 200ml, teraz ledva 150-170ml, to má tesne pred spaním a ráno. Má 7 mesiacov a iba 6kg!!! (PV:2,7kg) Priberá ledva 300g za mesiac,som z toho nešťastná. A to nehovorím o tom, že ked ideme niekam mimo,tak neje vobec,nikam s nou nemožem isť. Inak je veľmi čiperná a pohyblivá. Mudr. hovorí len ponukať....

Strana
z3
terezka1947
1. júl 2014

@skippy7 no vyjadrim sa iba k tomu priberaniu-podla mna,ak pribera a nechudne,je ciperna....tak naozaj iba ponukaj po troske....

terezka1947
1. júl 2014

@skippy7 a este,ked sme chodievali s mojim babom niekde von,ci na navstevu..tiez spekuloval s jedenim...deti maju aj rozne fazy jedenia..rodic musi byt iba trpezlivy..a ponukat vsetko zaradom po troske....dva tyzdne mi mrkvu nezjedol a potom odrazu prisiel den,odkedy v polievke musi byt mrkva-to je iba priklad
takze pokial lekarka nevidi nic zle....nestresuj sa

luba41
1. júl 2014

@skippy7 ked som si prečítala, čo všetko zje, nemám dojem, že zje toho málo..myslím, že je to akurát..keby bola hladná, si vypýta..a kolko by mala priberať podla Teba, ked 300g za mesiac je málo? ved detičky ani jedno nie je rovnaké, rovnako nejedáva ani nepriberie..aj genetika zohráva veľa/ vy ste chudí?vysokí? nízki?/..Tvoja malá patrí k tým menším, takže vôbec nestresuj..ak je zdravá, tak je všetko v poriadku..niektoré detičky v 1roku vážia 7 kg a je to v poriadku..od kojenia sa Ti odstavila preto, lebo si asi kvôli "slabému" priberaniu nabehla priskoro na príkrmy a dávala si jej teda toho dosť..takže pri druhom dieťati o tom pouvažuj. 😉jedlo jej ponúkaj,ale nenúť..za chvílu bude vedieť používať ručičky pri jedení, kludne jej dávaj zeleninku, ovocie na kúsky, nech sa sama kŕmi..

skippy7
autor
1. júl 2014

@luba41 kojenie bolo od 1,5 mes. dosť hektické, začala robiť pri tom hrozné cirkusy, odtrhať sa, brala som aj lieky na mlieko...ano,kvôli tomu som začala skôr prikrmovať,reku nech má "vačší"prijem,kaloricky. A hlavne sa porovnavam s rovesničkami, čo už maju davno cez 7kg. Je to moje druhe dieťa 🙂 ,syn bol predčasniatko a bol na tom vahovo lepšie(!) v jej veku a to som sa tiež nervačila,ale ten mi zas grckal veľmi-aj prikrmy. No ja som štihlejšej postavy, takže mudr. privrie oko 😉 ...budeme asi ten pripad 7kg v 1 roku 😅

siska53
1. júl 2014

@skippy7 nepribera podla mna zle,moja mala PV 3090 a v 7,5m. 6400g. A 68 cm..
treba len,skusat.

siska53
1. júl 2014

@skippy7 inak aj podla mna ti papa slusne moja tiez nebola,velky papkac,jedla mensie porcie,ale ked mala,chut.neodmietla,len,zjedla menej,nez syn. Teraz ma 27m.,cca 11,7kg oblecena a hoci papa lepsie,odkedy som,jej obmedzila a nakoniec zrusila dojcenie, stael v porovnani so synom,v tom,veku papa menej,ale neriesim to. Viem,ze UM mi nevypije plnu davku(210ml vody a 7odmeriek),vypije maximalne 180ml,aj to casto z toho este dakych 20-40ml necha. A obcas si da trochu cleba ci rozka s dacim,dakedy zje aj cely krajec,ma dni,kedy okrem,mlieka nic. A su dni,kedy nezje ziadne ovocie na,desiatu. Obedy su na tom,lepsie,tam,zvykne spapat takmer vsetko. A na olovrant tiez su dni,ze spapa len pol jogurtu,ci zopar kyziciek,cottage cheesu,ci 1-2gulocky mozzarely,pecivo odmietne alebo si da len kusok. Aj s vecerou obcas strajkuje. Ale su dni,kedy papa krasne,tak to neriesim,vidim,ze je teraz taka akurat,je usmiata (ak ju nebolia dasienka,ci nechyti vzdor),tak neriesim,tucna nema byt po kom.

takze hlavu hore,co,som,tu citala,su aj,horsi nejedaci,len,nerob tu chybu,ze radsej jej das daku blbost,aby daco jedla,lebo to sa vie paradne vypomstit. (viem zas aj z vlastnej skusenosti so synovym pitim.)
tvoja vlastne je,akurat mensie porcie. Keby chudla,ci bola daka apaticka,spava prehnane,to uz treba riesit.

skippy7
autor
1. júl 2014

@siska53 no môj syn začal jest normalne až v 2 rokoch,s ním som sa vytrapila,vkuse som ho nahanala s lyžičkou,nikto ho nechcel krmiť...jeho vaha v 1 roku:8kg, v 2 rokoch:11kg,teraz má 3 aj dačo a má skoro 16kg...hovorím si, dievčatká mavaju menej 😉 .....poradili mi,že ked nechce ovocie,nech davam ovocné šťavy, ale ani to nechce, tvari sa akoby som jej kyselinu davala 🙄 a vodičku tiež veľmi nechce, vypušťa to von 😠 ,takže s pitím hrôza ....len mi je vždy smutno,ked poviem, že má 7 mes. a reakcia- "aká je malinkááá" ☹

siska53
2. júl 2014

@skippy7 aj ja sim bola,len u mna bol dovod na to. A moja tiez v tom veku nechcela vodu a to som bola aj 4m.v nemocke. Nechcela z nicoho pit ani materske mlieko,bola na 4 kojeniach za 4dni,olus co aapon,papala prikrmy a lyzickovali do nej vodu. Si uzili....a ona bola aj ten typ,ze akonahle sme sa ocitli na,neznamom,mieste,vsetko bolo zaujimavejsie ako papanie. Stale sa otacala, z prsnika cucla,otocila hlavku,zas cucla a tak dokola. Ani teraz dlho nevydrzi,tiez ju este nahanam,ale uz ak chcem,prestat,lebo chcem,aby sa naucila,ze jedavame za stolom,tak,ako jedla aj predtym.
naozaj,len vytrvat,ono to urcite prejde. Svagrina bola strasny jedak,aj stale chora a teraz ma skor opacny problem,ma zopar kil navyse.ono by sa to do puberty malo upravit.

babulina
2. júl 2014

pokial je cipena a nechutne neries, chore dieta je apaticke, nezaujima sa o veci a hracky viem ze je to tazke aj my sme si tym rovnako presli, dcera ma uz 6 rokov teraz (118cm, 17kg), pre klud duse sme podstupili vysetrenia na gastre, cysticku fibrozu a este neviem co vsetko, a vsetko bolo ok, ked mala dva roky narodil sa jej surodenec a uz som nemala cas az tak riesit jej nejedenie a myslim ze to najviac pomohlo. Skus z toho neurobit velku vec, a opakovat si ako mantru od hladu neumrie, od hladu neumrie
a presne ako hovori vasa mudr. ponukat ponukat ponukat, ale normalne jedla ziadne sladkosti, pochutinky, dost pomohlo polozene misky po byte s ovocim alebo kukuricnymi cornflaksami, pohare vody sme mali snad na kazdom rohu

skippy7
autor
2. júl 2014

@siska53 uff,no nestraš ma s nemockou,stačilo mi so synom-ked mal 3,5mes.-to bol zapal obličiek+neprospievanie k tomu ☹ ....teraz má malá už 2.deň zvyšenu teplotu a neviem z čoho,nič iné nebadam,ani sopel kašel nemá,žeby zuby?

skippy7
autor
2. júl 2014

@babulina presne tak, ked už som v koncoch,poviem si, ved hadam nezomrie... 😝
na tie misky si ešte chvilu počkame,zatiaľ len kôrku chleba a chrumky davam do ručičky s poharikom vody sa len hrá a ohryzkáva ho...ale jeto na nervy, lebo ešte mám staršieho doma,ktore mu sa tiež musím sem tam povenovať 😕

sense
2. júl 2014

pokial je zdrava a ziva , tak ako vravi lekarka len nukat.....moja tak v osmom alebo deviatom mesiaci dokonca schudla takmer kilo a bola zdrava len jej jednoducho nechutilo, potom sa to rozbehlo sice uz viac nebola taky papkach ako predtym ale sa najedla....dolezite je aby aspon pila resp prijala tekutiny, inak podla toho co opisujes sa mi tiez nezda zeby jedla nejak extra malo....teraz ma 14mesiacov a zje asi tak osminku chleba niekedy ani to nie, desiata, par lyziciek jogurtu, obed ako kedy 100-200g , olovrant ovocie a veceru trochu polievky alebo nieco ho ineho doslova nanuteneho,pred spanim 180ml mlieka a nadranom asi 150ml mlieka a tot vse....

siska53
2. júl 2014

@skippy7 ja som to zle napisala,prepac. Ja som bola so sebou 4dni v nemocke a malu mali muz a moja mama,oni sa s nou natrapili. A ked mi ju tam doniesli na dojcenie,tak ju stalr daco rozptylovalo,lebo som mohla len na chodbe dojcit a tam bol neustaly ruch..

toronto_girl
2. júl 2014

skippy7: viem ako sa citis 🙂 .... neskusala si mallinku konfrontovat s nejakym inym detuchom co by sa pri nej napchaval? 😀 ... moj synator (20. mesiacov) tiez nieje nejaky velky jedak a som bola zufala ked mi okrem mojho mlieka nechcel nic jest , alebo jedol ale podla mna velmi malo... potom sme si vsimli, ze robi to iste co jeho sesternica (o par rokov starsia), tak sme obom dali rovnake jedlo a zabralo to... pokial jedla ona jedol aj on... tak isto sa naucil pit, lebo do 1 roka nechcel absolutne nic ine pit len materske mlieko. A horsie bolo, ze on odmietal akukolvek flasu s cumlom, poharik s naustkom proste nic 😠 ... az raz sme sa mu dali napit z flasky od Kubika a od vtedy musim poklopat pije aj z pohara, pohara so slamkou a flasky od Kubika. Ked sme boli na vazeni u lekarky tak som sa bala co povie ze nepribera alebo nieco take, vzhladom na jeho jedenie-nejedenie... ale prekvapila ma povedala, ze pribral... a ze ak dieta ide s vahou hore na 10kg (1,5 roka mal a nieco okolo 9,5kg) tak sa nemam coho obavat, ze je to vporiadku ... este si spominam, ze mi nechcel jest ked mu vychadzali 4 zuby naraz .... a z toho co hovoria ostatni si nic nerob... ja som si vypocula zas, ze "vas este nechodi?" ... chodit zacal 4 dni pred dovrsenim 1,5 rokva od vtedy je nezastavitelny 😉 ... ja si myslim, ze ak bude fakt hladna tak ti da jasne najavo, ze chce jest... zdrave dieta od hladu neumre :-P

skippy7
autor
2. júl 2014

@siska53 ahaa, no tak to neviem,či by moja malá prežila....lebo muža ked som sa opytala,že či maly jedol,on že:nie nechcel 😀 😠

skippy7
autor
2. júl 2014

@toronto_girl no ona je ešte na to malinká,aby obkukavala od brata alebo inych,hadam neskor to zaberie, lebo dnes veľmi chcela jeho ryžu 😀 tak som jej dala ochutnať....hlavne ju musím vždy zabaviť,aby vydržala vobec sedieť,ponukam jej asi 50ks hračiek...
ja ju furt važim,a ked vidim,že sa vaha nepohla,tak už stresujem a jak na potvoru u lekarky má vždy na tej ich plechovej vahe ešte menej ☹

pribinak
2. júl 2014

No podla mna papa celkom dost, ved ma len 7 mesiacov, daj jej skontrolovať železo, ci nie je anemicka, aby si mala kľud, ale na 7 mes je to dost

sense
2. júl 2014

@skippy7 take dieta nemusis vazit po kazdom jedle alebo kazdy den, v jej veku staci 300g za mesiac....

skippy7
autor
2. júl 2014

@pribinak ano ano,presne to mám v pláne,bud.tyžden máme poradnu,tak sa na to opytam

skippy7
autor
2. júl 2014

@sense nevažim ju každy deň,raz za tyždeň 😕 ....ja len že 7 mes./6kg je málinko podľa mna

sense
2. júl 2014

@skippy7 keby je to malo uz by lekarka nieco robila....pisala si ze sa narodila s porodnou hmotnostou 2700g , dieta ma do roku vahu s trojnasobit a neboj ona to urobi....lebo podla toho mnozstva naozaj neje malo zalezi predsa aj od vysky....

skippy7
autor
2. júl 2014

@sense no to by bol pre mna taky maly zazrak,keby mala tych 8kg v 1roku 😉 ...no kiežby

sense
2. júl 2014

@skippy7 este ma pat mesiacov na to

cuculik1
2. júl 2014

Tak tolko keby moj syn zjedol tak skacem radostou. Myslim, ze sa fakt nemusis trapit. My mlieko striekame striekackou, sam vypije jedine vecer 100 ml. Prikrmy okolo 90 Ml. Tekutiny nechce, prikrmy riedim....pekne papal jedine, ked uzival peritol. Bud rada, ze ti tolko papa.

danielaaninuska
2. júl 2014

Moja mala ma tiez sedem mesiacov a ma 6410 gramov a zje menej ako vasa... Nechudne, ale pomalicky pribera a doktorka nato nehovori nic...Mne sa nezda zeby malo papala... Moja zje par lyziciek polievky a hotovo zacne sa jedovat a je po papani... doobeda spapa vyzivku, maximalne polku pohara s piskotku a vecer ma kasu a spapa maximalne 90 viac do nej nedostanem...Takze ste natom velmi dobre

siska53
2. júl 2014

@sense a keby aj nestrojnasobila,nic sa nedeje,ani jedno moje dieta vahu nestrojnasobilo a to teda maly papal krasne a dost.. Dr.to neriesila,ved priberali.
@skippy7

skippy7
autor
2. júl 2014

@cuculik1 a tvoj malý má kolko mesiacov? Peritol mi dali pri synovi,ale sme ho nepoužili,lebo je vraj navykovy či čo....no musíme bojovať a vydržať

skippy7
autor
2. júl 2014

@danielaaninuska ale je asi kojená však? lebo kojené deti chcu niekedy radšej materské mliečko ako prikrmy,tak si akoby vystačia s mliekom, ale moja sa ani kojiť nechcela, čo mi bolo dosť luto...

tinapa
2. júl 2014

@skippy7 Nestresuj, môj syn má takmer rok a ani 9 kg, tiež keby som sa porovnávala s mojou sesterkou, čo sa jej narodil v ten istý deň, tak sa zbláznim, lebo jej je už na nohách a môj len laškuje..a celkovo... Môj malý tiež slabo papal a niekedy som ho nútila- nie je to dobré.. Trpezlivosť- to príde, tiež som si zúfala..keď bol mladší. My máme moment. problém s pitím, málo pije vody a čaj tiež ako kedy, ale to mu skôr musím nanucovať, už fakt neviem, čo mám robiť, aby viac pil.

skippy7
autor
2. júl 2014

@tinapa no pitný režim,to je kategoria sama o sebe 🙄, čo čítam, tak s tým má veľa detí problémy,viac ako s jedením

Strana
z3