icon

7 mesačná dcérka nechce papať príkrmy

skippy7
1. júl 2014

Ahojte maminky. Viem, že je tu plno podobnych tém,ale vždy sa aj tak v niečom odlišuju. Už som uplne zufalá. S malou sme začali prikrmy od 4,5 mesiaca. Išlo to pomaličky, ale celkom fajn. Zjedla ovocie 150-190g, obed tiež tak asi, večer kašu,popritom kojenie. Kojiť sa postupne odmietala, až sa odstavila,tak sme nabehli na UM,čo celkom pekne prijala,aspon to.Akurat že prestala jesť,nie uplne, ale zje prvu lyžičku a potom už usta neotvorí.Ovocie zje ledva polku vyživky (90g), nutene,obed sa snažím do nej natlačiť,až sa bojim,že jej tie zubky tou lyžičkou vylomím.Obeda zje ledva 150g. Už som zaviedla aj biely jogurt,zje max.polovicu. Kašu zje niekedy že 3 lyžičky,niekedy viac(max.150g). UM vypila aj 200ml, teraz ledva 150-170ml, to má tesne pred spaním a ráno. Má 7 mesiacov a iba 6kg!!! (PV:2,7kg) Priberá ledva 300g za mesiac,som z toho nešťastná. A to nehovorím o tom, že ked ideme niekam mimo,tak neje vobec,nikam s nou nemožem isť. Inak je veľmi čiperná a pohyblivá. Mudr. hovorí len ponukať....

siska53
2. júl 2014

@skippy7 mozem ti napisat,co zjedla moja 27m. Rano vypila 160ml mlieka. Asi 5 stvorcekov z chleba spapala,na desiatu asi 2 kocky jablka. Obed - zopar lyzic polievky,nejak jej luskova nesmakovaka. A asi 5cestovin-skrutiek aj to nie asi celych,lebo som jej ich polila a daku zelenu,co bola v tom (robila som zapekane skrutky so zeleninou). Po zobudeni zjedla necele kiri- ako olovrant, trosku svokrinho kolaca - to dobehla za mnou,vymakla ma 🙂,neskor si vypytala od,tatina 2 stvorceky chleba. Na veceru si syn vypytal chlieb so sunkou,tak zjedla pol krajca s maslom a platkom sunky a cherryparadajkou. A este koliesko mrkvy a kocka cukiny.

vcera mali na veceru deti kukuricno-spaldovu kasu,robila som ju z 200ml mlieka,cize kazdy mal polovicu,tak tu este nejak zjedla.

skippy7
autor
2. júl 2014

@siska53 no tvoja tiež nezje veľa,ale má to pestré 🙂 ...no asi si tie naše baby držia líniu už od skorej mladosti 😀 ...kamoška mi hovorí-neboj,ona bude baletka 😉

tinapa
2. júl 2014

@skippy7 Jedna Dr. povedala, že by mal vypiť okolo 900 ml. tekutín..ráta sa do toho aj mlieko, že? To je síce jedlo, ale zarába sa vodou...no keď vypije tých 600- 700 ml, tak som rada. A mame nechce vypiť často nič, iba mlieko, takže tieto posledné dni, keď som musela preč, nič moc... Ako jej dávaš piť a čo pije?

siska53
2. júl 2014

@skippy7 tak ona,ma,obcas taketo dni...a zas obcas papa naozaj pekne a zas syn nejak nechce,obcas sa striedaju. 🙂) a co je zaujimave,dakedy sa napapa a na dalsi den to iste uz nechce alebo naopak,v prvy den to nechce,na druhy zje ako nic. Nechavam to na nu,ona vie,kolko sa jej ziada,no ak nepapa dobre,nemoze dostat ani mlsotku(dakedy id nas pyta,tak uz trosku dostane,ale musi byt naozaj napapana,nie to,co predviedla,teraz). Ine je,ked robime domaci kolac,kde je menej cukru alebo/ a zdravy cukor a ina ako biela muka,to uz mala raz ako olovrant.

som zvedava,ako im budu zajtra chutit psenove sulance,robila som ich prvykrat,pseno radi maju... Tak sama som zvedava,ako to bude chutit. 🙂

skippy7
autor
3. júl 2014

@tinapa no to ti vypije krasne, ja ju nutim,ale nic moc....davam čistu vodičku a skušam všelijake pohariky,fľašky,striekačku,len aby som do nej niečo dostala 🙄

tinapa
4. júl 2014

@skippy7 A dávaš aj šťavy? Neviem ako je tvoja dcérka zvyknutá piť, ale môj najlepšie poležiačky...hl. mlieko...tak sa ho snažím niečim zabaviť, aby si to obzeral v rukách a dávam mu do úst..väčšinou to zaberá..keď nechce, zvrtne sa na bruško..niekedy je to boj, včera ale večer vypil 70ml. čaju naraz..z fľaše s cumľom, čo inak cez deň vôbec nefunguje. Želám veľa trpezlivosti.

skippy7
autor
5. júl 2014

@tinapa skúšala som šťavu,ale tvári sa hrozne kyslo,nechce to. Mlieko pije tak že mi sedí na kolenách,je v takom pololahu.Vodu mi z fľaše s cumlom nechce,ledva pár glgov z pohárika,no veľká bieda s pitím u nás.Aj mlieko teraz mi pije len raz v noci,už nie večer a ráno,lebo zje kašu a ide späť a potom už len raz dávame mlieko.Je to vtedy tak,ked máme posunuty režim,ked sa posunie obed,tak sa všetko posúva a večerné mlieko sa už nestihne dat,no čo už.A ďakujem,trpezlivosť veru potrebujem,a veľkú.

panda2000
5. júl 2014

moja mala tiez nechcela zo zaciatku velmi jest, bola ako partizan, ani usta neotvorila. tak som jej na par dni dala pauzu, len som ju kojila, neriesila som kolko vypila, jednoducho som vsetko nechala na nu, dala som jej co chcela a len sa jej prisposobila. neriesila som nic.. a teraz (ma 11 mesiacov) zje vsetko co pred nou neujde 🙂 hlavne "no stress" a vsetko bude fajn 🙂

tinapa
6. júl 2014

@skippy7 Môžem ti poradiť, keď nestihneš dať malej mliečko večer pred spaním, daj jej ho v spánku. U môjho to funguje a robíme to tak už dlho. Možno by sa to nemalo, ale keď nevypije dosť cez deň, tak aspoň v spánku poriadne. Len pri mlieku to funguje, čaj mi takto nevypije...

skippy7
autor
6. júl 2014

@panda2000 ďakujem za povzbudenie,až na to,že ja už nekojim,tak tým je to horšie...kojene deti majú výhodu,ze dáš prso,chce-nechce,môžeš ponúknuť hocikedy a hocikde

skippy7
autor
11. júl 2014

@tinapa no myslim si, že moja by mi mlieko v spanku nevypila, niekedy mi ho nevypije ani v bdelom stave, alebo urobím menej a vtedy by vypila viac,ked urobím viac ,tak nechce vobec 😠 štve ma to,ked potom vylievam,ona je nevyspytateľná 😕 ...a rano zasadne nechá 20ml 😝

cuculik1
12. júl 2014

@skippy7 ved prave to zabera, ze ked nechce pit v bdelom stave. V spanku, len tak reflexne zacne tahat...a kym sa zbada, ze pije je 40-50 ml v nom...u nas by asi inak bol dehydratovany, keby som kazdu noc nevstavala.. skus to.

skippy7
autor
12. júl 2014

@cuculik1 no ja jej davam tak o 23:30,a potom až rano okolo 6:30 cca,a som celá šťastná,že nemusím vstavať, teda vstavam,lebo mrnká,ked jej cumel vypadne a tak....keby sa to mlieko nemuselo zarabať 😝
mne je potom luto,že zarobim a potom vylejem 😢 ..no ale vyskušam, možno vypije

tinapa
13. júl 2014

@skippy7 Mlieko môže byť 24 hodín v chladničke, pokiaľ ho tam dáš hneď ako dopije, ten zvyšok s kľudom uchovaj v chlade a daj na druhý krát...však ja by som vylievala zakaždým..a to si vylievaš peniažky. Je to v poriadku, ver mi, ešte keď sme ako maličký boli v nemocnici, mi to povedali sestričky... Robím to stále, len ak nechá 20 ml a menej, vylievam, to nie je až tak veľa.. Tiež dávam okolo polnoci piť, to som ako ty...

skippy7
autor
14. júl 2014

@tinapa nechaš to v tej fľaši ten zvyšok a potom do toho dorabaš nové?či zvlašť urobíš a potom daš dokopy? no ja som trochu nešťastná,lebo mi pije čim dalej menej mlieka, na začiatku v pohode 180ml rano a večer, teraz zarobim 120-150 a nechá aj 50ml ☹ ,začne revat,vypínať sa a viac do nej nedostanem...nechapem

tinapa
15. júl 2014

do toho "starého" nie... Urobím zvlášť nové a väčšinou mu najprv dám vypiť to staré a potom nové...cumle sú rovnaké. Niekedy to vlejem dokopy, ale ak to nevypije celé už mu ho nedám na druhý krát, lebo je tam to staré dvakrát ohrievané. Dvakrát neohrievam mlieko. Inak malému sa nejak zmenil režim, doobeda mi nechce spať, takže len raz spí a je tým aj mrzutejší pri zaspávaní...chaotické, musím sa nejak zrovnať s tým režimom.. Večer ide skôr spať, okolo pol deviatej, čo som rada, ale potom už vôbec nechce mlieko v spánku, mám smolu, budí sa v noci, dnes o pol piatej, chvíľu sa hrá po vypití mlieka a potom zaspí, lebo nebudem o piatej vstávať,nie? Lenže vstávame neskoro, o pol deviatej dnes, to je celé zle... Musím si nastaviť budík a vstať skôr, nič nestíham potom....som rozhádzaná... Aký režim máte vy, ak smiem vedieť...?

tinapa
15. júl 2014

..pri tom mlieku som chcela povedať..trikrát ohrievané nedávam...čiže urobiť, nedopije, odložiť, dať znovu zohriate ale potom už nie...ak to nedopije...asi sa rozumieme.

tinapa
15. júl 2014

@skippy7 moje odpovede sú vyššie.

skippy7
autor
20. júl 2014

@tinapa ahoj,joj, som sa nedostala vobec k pisaniu 😒 ....ešte k tomu mlieku....no mne malá prestala piť mlieko,nie uplne, ale pije málinko...teraz večer dokonca nechce vobec ☹ reve jak pavián,ked jej nukam....čiže mi zostane celá fľaša....no len potom ako rychlo zohrejem celu fľašu?vo vodnom kupeli je to na dlho,kym sa zohreje z 5°C na 37°C ked už dieťa reve....možem to zohriať v mikrovlnke??? teraz mi vypila len rano 120ml, nič moc...no čo už,oželiem večerné pitie,ale keby mi aspon ráno vypila viacej,aspon tych 150ml....
no dieťa po roku už pomaly spí len 1x za deň...moja pospí aj 3x ešte....naš režim- ani sa nepytaj, všetci nad tym zalamuju rukami....mne deti chodia veľmi neskoro spať,okolo 23h, aj maly a malá sa uloží na nočny spánok až okolo polnoci 🙄 ...aj ked zaspí skor, o hodinu je hore a vegetí 😝 , rano vstavame tak okolo 9h a tiež nič potom nestiham 😨 moja domácnosť je jeden chaos 😅

tinapa
20. júl 2014

@skippy7 Z toho si nič nerob, aj moja... Navyše máme málo miesta, tak keď som rozložila prenosnú postieľku, aby som malého "odložila" a niečo aj urobila, tak tá zapratala pol izby, nič moc... Nemôžeš tvoje detičky postupne zvykať ísť skôr spať? A ráno skôr vstať? Je to tažké, viem sama...ale teda o polnoci aby chodili spať, to je veľa, nie? Veď si aj ty musíš oddýchnuť a vypnúť, než ideš sama spať...ja potrebujem chvíľu nerobiť nič, len sedieť, popr. pozerať tv alebo ťukať tu na koňovi 😀 Toto je tiež taký zabijak času, človek sa nenazdá a je jedenásť.. Nechce to mliečko v spánku vypiť? Najlepšie zohreješ mlieko v ohrievači fliaš...chvíľu to tiež trvá, s tým neurobíš nič. V mikrovlnke nezohrievaj, škodí to.

steff11
20. júl 2014

To sú zúbky keď veľa slinta alebo musíš nové sady nové skúšať dávať hoci čo moja mala od 4 mesiacov spapá všetko no bolo obdobie že nič any mliečko ale začala opäť takže to boly zúbky skúšaj alebo jej to troška ochut doslad ;)

tinapa
20. júl 2014

@skippy7 Skús ešte vymeniť cumeľ na fľaši...napr. môjmu som kúpila väčší cumeľ, lebo dlho mal s menšou dierkou a z toho väčšieho mi nechcel ani za nič piť... Najlepšie sa mi osvedčili Avent fľaše a cumle..

skippy7
autor
21. júl 2014

@tinapa všetci mi hovoria, nech im posuniem ten režim, že rano zobudiť skor a tak....joj,ked ja som ten typ,čo tiež večer som dlhšie hore a rano si rada pospím 😝 ,tak sa mi deti prisposobili 😀 ...malý spí s mužom,ja s ,malou, muž ho aj uklada-idu spolu spať,lenže muž tiež čumí niekedy do tv dlho,tak to potom vyzera... 😠 ,snad školka námten režim upraví. Nemám vobec čas pre seba,snad sa raz dožijem 😅 . Malá večer zas nechcela mlieko,ráno vypila 150ml,no aspon to. Ja mám fľašu Dr.Browns, bojim sa meniť za Avent, su iné,neviem,či by to chcela....akurat som jej kupila vačšie cumle na fľašu,lebo mala level 1,tak reku,aby sa tak nenamakala pri tom pití 😉 ,som zvedavá.Nemám ohrievačku fliaš,zvažujem,že či sa to oplatí.V spánku som jej zatiaľ neponukala, ale ako ju poznám, nebude chcieť,si myslím. Večer to mlieko ani za svet,ale ked jej dam vodičku,tak tej sa napije,hm....možno v tomto teple jej to teplé mlieko nejde,neviem

skippy7
autor
21. júl 2014

@steff11 tiež mám pocit,že jej idu zubky,hore jej presvitaju take biele čiarky, tak som zvedava,kedy vylezu....bola by som rada,keby mi opať pila večer,som rada za každy prijem navyše, lebo ona je taká špagetka chudá....a davam jej veru Glukopur do mlieka, lebo ten Nutrilon HA je fakt hnusný,horký

tinapa
21. júl 2014

@skippy7 Za vyskúšanie nič nedáš- mlieko v spánku..keď nebude chcieť, odložíš na neskôr...je to na tebe však. Jááj, tu sa vidím aj ja, tiež chodíme neskoro spať a ráno sa malý budí okolo pol siedmej, siedmej...
Som veľakrát unavená a poviem si- dnes už pôjdem spať skôr- a večer je to to isté... Len už naozaj to dosahuje u mňa vrchol a onedlho budem fakt chodiť spať skôr, lebo donekonečna ťahať sa to nedá. Asi si budú oveľa horšie zvykať vstávať skôr, keď pôjdu do škôlky, ak im to nezačneš už teraz upravovať...teda neviem aký vek má syn... Je to však tvoja osobná vec ako chodíš spať, do toho nikoho nič.. Sama vieš najlepšie..
Sú dosť drahé tie Aventy, to áno a keď nebude chcieť, čo s ňou...takto mám aj ja od Mam, stojí mi v skrinke, malý ju vôbec nechcel. Určite sa dožiješ 🙂.. Ohrievačka fliaš je super vec- vždy ju potom môžeš predať keď ju nebudeš potrebovať, nie?

skippy7
autor
22. júl 2014

@tinapa malej sa už prerezal hore rezak,už to aj cinká o lyžičku 🙂 ,aj dvojka jej ide vedľa.Dala som jej ten vačší dudel na fľašu,aj sa trochu zahltavala,ale oveľa rychlejšie teda vypila, tak snad si zvykne.Ohrievačku možno tu kupim na bazariku,však maju aj za 5 € 😉, to je jedno aku nie? všetky maju rovnaky princíp,či?
Malý má 3,5 roka. Horšie, že mi nechce cez deň spavať,potom ale odkvacne o 16-17-spí aj 2h,čože spať ide neskoro,lebo o 21-22h sa mu nechce ešte spať,čiže celé posunuté 😢 . V školke budu chodiť o 12h spať,tak hadam večer skor zaľahne.

tinapa
23. júl 2014

@skippy7 Myslím, že je jedno, akú kúpiš, princíp je rovnaký... Malý ti ide v septembri do škôlky? To bude potom určite lepšie so spaním.. 🙂

skippy7
autor
28. júl 2014

@tinapa ja sa veru spolieham, že školka mu "napraví" režim, a snad aj malej sa to zmení...tá zas vymyšla s jedlom,neobsedí, kruti sa,všetko dookola ju zaujíma,ani do ust sa jej neviem trafiť, ach toto krmenie,nech už je to za mnou...ešte k tej ohrievačke...da sa to robiť aj tak, že tam dať hriať len čistu vodu a potom len mlieko nasypem? či blbosť ? asi je zbytočne tam hriať niekolko hodín vodu...či? a tvoj malý už bežká sám?pozerám,že mal rôčik, narodky mal ako moja sestra 🙂

tinapa
30. júl 2014

@skippy7 V ohrievačke zohreješ vodu, postavíš do nej fľašu s vodou- ja používam ešte stále Lucku- a zohreješ primerane, aby nebola ani vlažná ani horúca- skúsiš si na ruke.. Nasypeš mlieko, zatrepeš a podávaš... 🙂 Potom po správnosti vodu odtiaľ vyleješ. Ja ju tam nechávam, ale má sa vyliať. Andrejko nebehá, len sa zatiaľ plazí ako raketa, a stavia sa na nohy napr. keď stojím pri prebaľ.pulte, driape sa na mňa, a tak sa postaví na nohy...samo. ho nenechám stáť samého, ešte má slabý chrbátik. Je včaššie nar., cvičíme Vojtoku už dlho- dúfam, že sa skoro postaví na nohy, aby sme to mali konečne z krku.. Aj ja mám problém s kŕmením, krúti sa, vrtí ako vrtuľa, aj s podbradníkom je zababraný, aj on, aj ja. Dnes večer ho kŕmila moja mama, bola som preč a vôbec jej nechcel jesť, točil sa jej na rukách, málo zjedol, určite aj kôli zúbkom, idú mu bočné.... Asi to majú v povahe alebo čo to je? ..že sa tak vrtia?

skippy7
autor
1. aug 2014

@tinapa no ráno mi malá vypila len 1/2 fľaše ☹ .....obed jej nechutil,aj trochu vygrcla,čo už....ja mám vobec problém ju udžať v stoličke na krmenie,veľakrát sa začne hned vzpierať,nechce tam byť, no na nervy, a tiež je všetko zababrané,je to všade,všetky hračky su dolepené 😝 ....no ja ju nemožem nikomu nechať krmiť,resp.nikto ju nechce krmiť,lebo to chce obrovsku námahu a to vacsinou len matky maju tu trpezlivosť,že jo.....aj môj syn je predčasne narodený(32.tt),ale našťastie sme Vojtovku nemuseli cvičiť...Andrejko je o kolko skor narodený?