icon

8 mesačné dieťa odmieta mlieko - kojenie

lucinka4387
1. apr 2017

Zdravím maminky,nás 8 mesacny chlapec vôbec nechce mliecko cez den.max.si cucne a už sa obzerá po hrackach,po miestnosti.v noci sa koji 2-3krát co sa mi zdá malo za 24hodin.okrem toho vstava aj 8krat s placom,ale kojit sa nechce.samozrejme moja laktacia sa znizila,co ma trapi tiez.začínam sa obávať aj o jeho pitný režim,keďže okrem prikrmov nič iné cez den nezje.Fľašu úplne odmieta.Poradíte prosím?

majkaska
1. apr 2017

@lucinka4387 https://www.modrykonik.sk/group/8304/ spytaj sa tu. Poradia. Ale typujem dojcensky strajk.

sibalka21
1. apr 2017

Moj maly od 7. mesiaca nepije vobec MM ani UM... Skusat to mozete stale, ak len "strajkuje" tak sa to zevraj zacom zase obnovi... Ja som s tym sekla, ale moj pil vodu a papal vsetko co som mu dala... Skus mu davat vodu po lyzickach, ak nechce vobec flasu... A skusat aspon flasku davat...

lucinka4387
autor
1. apr 2017

@sibalka21 a v pohode napredoval?priberal?ako si mu davala vodicku?poharikom?lebo nas mladý pánko ďalší nechce

sibalka21
1. apr 2017

samozrejme, on zjedol vsetko co nezjedlo jeho :D a drzi ho to doteraz ... Jeho tatko je vysoky a chudy, cize lekarka povedala, ze maly bude taky isty, ale priberal ukazkovo 🙂 Tak moj maly bol nauceny na flasku, ale baby pisali, ze ked babo nechce flasku, tak normalne na lyzicku dat vodu a tak davat babatku 🙂

evittam
1. apr 2017

@lucinka4387 Moze to byt "strajk"-ale ja osobne tomu neverim. Mne sa prirodzene obe deti odstavili v 10.mesiaci (na konci 9.) Cize skor sa priklanam k tomu. Ale uz boli davno prikrmovane-syn od 5.5mesiaca,dcerka 4.5mesiaca. Jedli a priberali ukazkovo. Zjedli co nezjedlo ich. 😉

evittam
1. apr 2017

@lucinka4387 A nie je to malo. Ja som v 8.mesiaci dojcila uz len syna vecer pred spanim a dcerku rano....
Prikrmujes? Papa dobre?

lucinka4387
autor
1. apr 2017

@evittam papa celkom fajn.jasné,na dni,keď mu stačí 5lyziciek na obed plus ovocie a kaša na večer.len všade čítam,ze min.do roka ma papat hlavne mliecko🙄

evittam
1. apr 2017

@lucinka4387 Pozri ak nechce, nechce. Nahrad inymi mliec.vyrobkami-syry,jogurty,...😉

lucinka4387
autor
1. apr 2017

@evittam ok.Ďakujem za radu.Este nejako musíme poriesit ten pitný režim a snad to zvládneme v pohode.😀

bosorkabb
10. apr 2017

Moja ma 6 mesiacov a UM chce len večer. Cez deň vypluva ale prikrm zje. Tiež neviem či jej to stačí.

anoushka33
19. apr 2017

@lucinka4387 ahoj, verím, že ste štrajk zvládli a opäť sa krásne dojčíte 🙂. Tých 2-3 krát za 24 hodín na udržanie laktácie stačí, mám to od pediatričky 🙂.
Viem, ako si sa cítila, lebo tým, čo píšeš sme prešli aj my... mám 10 mesačného chlapca a štrajk sme od ôsmeho mesiaca riešili už 2krát, momentálne začíname štrajk tretí :(. Prvé dva štrajky trvali asi 5 dní (čakala som menzes, asi niečo na tom bude, že ovlyvňuje laktáciu), potom sa opäť rozdojčil, dokonca na 3x denne a 1krát v noci - no, krása 🙂.
K priebehu štrajkov : bola som zúfalá, nervózna, dokonca som chcela, aby sa dojčil nasilu... Sám sa prisal len večer po kúpaní a raz v noci. Nejdem opisovať pocity viny, keď sa mi počas dňa kvôli mojej naliehavosti pár krát rozplakal v náručí... Nakoniec po dvoch dňoch boja s ním (chudáčik, už sa odo mňa normálne odťahoval), som si povedala, že to asi bude zúbkami, veď konečne sa nám objavil prvý (potrebovala som si celú situáciu nejako racionalizovať - nájsť vysvetlenie a nádej súčasne), a pomohlo mi to na štrajk nemyslieť a veriť, že ak sa bude chcieť dojčiť, telo sa jeho novému režimu kojenia prispôsobí a mlieko sa bude tvoriť podľa jeho potreby. Tak aj bolo.
A teraz, od včera to celé začína odnova (som úplne rovnako nervózna ako prvýkrát)... ale už mám tréning a pripravujem sa aj na to, že ak sa úplne odstaví, bude to tak, ako príroda zariadila. Papá príkrmy pekne, prospieva v norme, hoci je drobnejší ako niektorí jeho rovesníci, ale vyzerá spokojne 🙂.
Keďže sa bojím o pitný režim, dávam mu niekoľkokrát do dňa (najmä za obedom) trochu vody z pohárika s náustkom, je to pre neho zábava, čosi vypije, čosi vytečie bokom, ale plienky sú mokré, tak asi je tekutín dosť....
nuž, držím palce, pri dojčenskom štrajku je asi najdôležitejšie byť v kľude, skúšať intuitívne všetko, čo sa dá, čo má dieťa rado ... veď kto pozná svoje dieťa lepšie ako my ? možno to bude fungovať. a možno nie, dieťa rozhodne, ako je spokojné 🙂

anjelicek26
19. apr 2017

@lucinka4387 nas sa v tom veku uplne odstavil... ale odstavoval sa odkedy bol na svete, od zacatia prikrmov aktivne... ziaden strajk to nebol, ale nejako prirodzene vedel, co mu skodi...dodatocne mu zistili laktozovu intoleranciu... ine priznaky velmi nemal, len bol dost upistany, ale krasne priberal aj kakaval... je to zdravy chalan dodnes s ukazkovym krvnym obrazom, len neje jogurty, kase ani nepije mlieko dodnes.. v tom veku to bez tychto troch komponentov bola dost vyzva, ale zvladli sme to.

anoushka33
19. apr 2017

ešte k tomu udržaniu laktácie : 2-3 krát za 24 hodín na udržanie laktácie stačí v prípade dieťaťa, ktoré už pekne papá príkrmy (8-10meisacov), aby nedošlo k nedorozumeniu a ak tento príspevok čítajú mamičky, ktoré štrajk v dojčení riešia skôr. tu pomôžu odborné laktačné poradkyne, ale najmä trpezlivosť, nádej a opäť intuícia 🙂. sú mamičky, ktoré cítia, že ak skúsia fľašku, bude lepšie a sú aj mamičky, ktoré cítia, že musia vydržať a vydržia... 🙂. podstatný je výsledok : spokojná mama a spokojné dieťa. za dojčenie nám nikto medailu nedá 🙂. Veď dojčenie nie je jediný spôsob,ako vieme ľúbiť a sa postarať o svoje dieťa 🙂.

anjelicek26
19. apr 2017

Napr. u nas ziadna flaska a ani ine mlieko nezabrali, prsnik neznasal, odtlacal, od 4 mesiacov len v polo spanku, ked zistil, co mal v ustach, tak jedy.. ono to bolo psychicky na maslu, ked dieta neznasa prsnik... ale vravim jemu to mlieko robilo zle, takze je to trochu ina situacia... len lekarka stale dokola, vydrzat, len strajkuje, vymysla, krasne vam prospieva a bla bla.. v tych 8 mesiacoch som si povedala ze dost revov na mamu, ze nechce, ze on si vypyta, neponukla som a on si nikdy uz nevypytal stastny ako blcha...

anoushka33
19. apr 2017

@anjelicek26 vidíš, načúvala si jemu a porozumela si mu, ako nikto len mama vie 🙂. idem sledovať toho svojho, som zvedavá, ako to u nás dopadne 🙂.

anjelicek26
19. apr 2017

@anoushka33 rezignovala som... tak sa to da povedat najlepsie, mozno som mala pocuvat uz omnoho skor 🙈 Bol velmi umrncany, nervacik, dodnes neviem, ci ho s tej laktozy brucho nebolievalo, alebo to bol len dosledok dokafraneho porodu a pridusenia... dnes to uz nezistim, len casto mi to vrta hlavou veru... nemat mliecko mu ale nijako neublizilo, len som musela inak jedalnicek vyskladavat... ale aspon od 9 mesiacov miesto jacania zacal prespavat celu noc 😎

anoushka33
3. jan 2018

Začal nový rok. S ním sa v našej malej rodinke prebúdza túžba po druhom dieťatku 🙂. Uvidíme, či nám bude dopriate 🙂. Malý ma 18 mesiacov... a ešte stále sa dojčíme. Toto je teda odkaz pre mamičky, ktoré si prechádzajú "dojčenským štrajkom". My sme ho vtedy na jar prekonali...
Veľa som o tom študovala. A dospela som k záveru, že sa takýto štrajk okolo 9-10. mesiaca vyskytuje pomerne často. Je to obdobie, keď sa dieťatko začína liezť, či dokonca sa stavať na nôžky, symbolicky sa "odliepa" od maminho náručia a zakúsi túžbu po samostatnosti 🙂... môže s tým súvisieť aj "odpojenie sa" od prsníka. A tiež sa hlásia prvé zúbky. Ja som veľmi chcela, aby sme sa ešte dojčili, tak som načúvala potrebám svojho malého a postupne sme zmenili rituály... chcel sa dojčiť v prítmí a len v noci a ráno, potom som musela dojčiť v absolútnom tichu a tak... a nakoniec si začal pýtať aj cez deň... "mama, mňam, mňam". So zúbkami prišlo nočné časté (hrozne ťažké, únavné!) dojčenie..., ktoré s prestávkami trvá dodnes a tak začínam riešiť, ako ho odstavím. Vtedy, keď štrajkoval, to mohlo byť oveľa jednoduchšie, teraz... Len to som tým chcela napísať, že deti možno vedia, čo chcú. Aj keď nám sa to môže zdať ako nie vhodné načasovanie... Teraz riešim už možno aj druhý mesiac, ako prestať dojčiť. Aby sme mohli konečne spinkať celú noc 🙂.

fifinkaaaa
4. sep 2024

@anjelicek26 dobrý deň aj nás má potvrdenu laktozovu intoleranciu a teda odmieta sa už úplne dojčiť vás synček keď sa prestal dojčiť vypil veľa cody prosím vás? Lebo ten môj tak max 200ml a to sa mi zdá ten za cely deň veľmi malo ale nectce flašku nechce pohár nič a hlavne nechce prsník a mlieko 😭

anjelicek26
4. sep 2024

@fifinkaaaa ano pil pekne vodu... ak ti nepije nic, pridaj na liter vody deci dve cisteho jablkoveho dzusu... v tomto pripade je dolezitejsie nemat dehydrovane babo ako nejake "ziaden cukor"... postupne budes toho dzusu uberat az bude na vode..