icon

8 mesačný synček nechce papať

lenca1401
17. sep 2016

Dobry den,Ahojte.Mam8mesacneho syna.Od narodenia sme mali koliky,potom sme boli na gastre a dr.povedala ze mame zacat prikrmovat ked bude mat4,5mes.Zacali sme.Zachvaty ustupili ale prestal kakat.Zo zaciatku mi pekne papal(mrkvicka,zemiak,batat,brokolica,potom ovocie).Uz ma aj dva spodne zubky.Ale asi od siesteho mesiaca mi skoro nic nechce!Ale ze abslutne-ani to co lubil papat.Skusam aj nove-ryzu(z tej ho este viac zapieklo-takze to len raz),spenat,zelene fazulky...nic nic nechce.Uz som zufala.Kase z obchodu mu davam velmi malo-tie by ale jedol(viac ako domace,ale tiez malo)aj vyzivu...Uz som z toho zufala.Stale v podstate kojim.V noci mi nespava.Budime sa v priemere tak dva az 10-11krat.Vacsinou su to vsak tie vyssie cisla...A spinkava pri mne.Postielku ma prisunutu k nasej a dole bocnicu.Budi sa ci mame zapnute svetielko alebo nie.Ja viem ze nam idu aj zubky a ze tie babatka to boli ale toto vsetko uz podla mna nieje sposobene zubkami.Krvne testy aj stery ma v poriadku.Ja som sa uz naucila pri nom jest potraviny ktore som doteraz nedala do ust 🙂 Stale sa ,,utesujem"tym ze uz horsie dufam nebude...Ale uz je to na psychiatriu pomali.Snazim sa byt vzdy kludna aby mali nebol nervozny zo mna...Ale niekedy sa to uz neda.Prosim o kazdu radu skusenejsich mamiciek.Damko je moje prve babo.dakujem

aduliak
17. sep 2016

Ja som mala presne taku prvu dceru...do roka nejedla nic...mala ledva 9 kg v roku...chodili sme na gastro,vsetko mala v poriadku...az okolo 1.5 roka zacala poriadne jest...uz som myslela,ze zosediviem...a potom to vsetko dohnala a teraz ma pomaly 6 rokov,130 cm a 27 kg☺

aduliak
17. sep 2016

Tym chcem povedat,ze snaz sa to velmi neriesit,nepomozes si...skus mu davat jedlo do ruky,co moze...

nikola941
17. sep 2016

ja mam dva a pol rocneho chlapceka a taktiez mi jedaval krasne zjedol mi uplne vsetko teraz je obdobie kedy si vybera raz zje inokedy nie nemozes ho nutit ani nic lebo tym to este zhorsis on ked bude hladny sam si zoberie alebo vypyta

domafi
17. sep 2016

ahoj...píšeš, že mu chutia kaše, tak mu dávaj tie a skús tam primiešavať po trošičkách ovocia, ale že fakt len postupne, najskôr tam rozmixuj len koliesko banánu, na ďaľší krát daj dve a podobne....netráp sa určite nad tým, že nepapá podľa tabuľky, dávaj mu to, čo mu chutí...a potom postupne skúšaj, len ponúkaj, veľmi trpezlivo...neboj sa, detská zvedavosť je niekedy silnejšia ako apetít 🙂 🙂 🙂...ak máš pocit, že sa v noci veľmi často budí, môže byť aj hladný...skús mu dať na večeru kašu, ktorú ľúbi a daj mu toľko, koľko si vypýta...a uvidíš..a dávaš mu niečo aj na to kakanie?

koka3
17. sep 2016

Ahoj skus slivkove vyzivy..aj normalne z obchodu ak mu viac chutia a primiesaj tak 2 lyzicky slivkoveho lekavaru..mne to pomohli pri obidvoch detoch...par dni po sebe som davala slivkovy lekvar a kakanie im islo kraasne..a co sa tyka spanku..dieta sa casto budi na kojenie...moja svagrina tak v noci vkuse vstavala do 3 rokov..prestala kojit a po 3 dnoch spal celu noc..ale to zalezi aj na tebe ci chces stale kojit alebo nie..ale drzim prsty...viem co je to nespat noci..ja uz bojujem 9 mesiacov...a to nie sme kojeny...mame iny problem...a drzim palce ☺

lenca1401
autor
17. sep 2016

@aduliak ako mali mi pekne prospieva na to ze papa prevazne iba mliecko.uz ma okolo 9kg.chvala bohu teda 🙂

lenca1401
autor
17. sep 2016

@nikola941 nenutim ho papat nasilu.ked vidim ze nechce skusim mu to dat na druhy den a ked nie tak to dojem ja 🙂 a uvarim nieco ine.

lenca1401
autor
17. sep 2016

@domafi no tie kase tiez kedy ako ma naladu 🙂 a najskor mu na kakanie pomahali slivky(kasa)ale potom ani to tak nam dala dr.laktulozu.to sa smie uzivat max dva tyzdne.Uz mu nic nedavam nieco cez tyzden.Zatial kakal sam kazdy druhy den rano.Len tetaz sa zas nejak zasekol.Uz treti den nic.Uvidime.Ako lekarka povedala ze sa to moze vracat ten stav ,,nekakania"uvidim ako bude do pondelka a zavolam jej a poradim sa.

lenca1401
autor
17. sep 2016

@koka3 no kojit by som chcela urcite aspon do roka.Toto som uz citala vo viacerych clankoch.Zvyknem mu kupovat tie kapsicky slivkove alebo zo susenych robit kasu.tiez kedy ako to spapa.no my uz bojujeme osem.Tak aj ja drzim palce nech sa vam dari. 🙂 a dakujem vsetkym za rady

bibistec
18. sep 2016

no nechcem strasit ale moja dcerka podobne a napriek tomu ze na gastre bolo akoby vsetko ok okrem alergie na kravsku bielkovinu ( tu sme vylucili) nemoze lepok. a nema pozitivitu na gluten iba sukromne sme si dali urobit aj z krvi reakciu na gliadin ( co je tiez lepok ale inac sa testuje) a to vysli pozitivne. zmenili sme jedalnicek a z dietata ktore bolo treba nahanat lyzickou co nic nejedlo bolo vecne unavene, malo zapchy take ze az krv na konecniku sa stala kobylka zje doslova co nezje ju. a stale nemame potvrdenu celiakiu ale uz to neriesim nam pomohlo mam zdrave dieta a takych pripadov je viac v mojom okoli. nevravim ze to ma byt aj vas pripad mozno ma len take vymyslacie obdobie ale nam to velmi pomohlo, aj lekarka uznala ze naozaj je to tak

nikola941
19. sep 2016

@lenca1401 my sme skusili nieco zabavnejsie skusit mu kupit polotovary a funguje to viac menej a pomaly uz zase zacina jest aj domace

luba41
19. sep 2016

neriešiť, nie je to nič mimoriadne..v tomto veku dieťa sa len učí novým chutiam / či sú dojčené alebo na UM/ a min do 2 rokov sa ešte bude..niektoré sa rozjedia v 1 roku, niektoré až v 2 rokoch..to že iné deti jedia porcie ako dospelí absolutne nerieš..ponúkať, ale nenútiť..nechať jesť rukami jedlo na kúsky,žiadne nútené štopanie lyžicou / sposobí väčšinou avreziu k jedlu/, potom neskor je pre dieťa zaujímavé používanie vidličky, a hlavne neodopierať MM .. a dospeláckeho jedla sa naje za celý život ešte dosť..

lenca1401
autor
19. sep 2016

@nikola941 no polotovar by papal...len mu to nechcem davat casto a aj pri tom mi niekedy strajkuje.

lenca1401
autor
19. sep 2016

@luba41 no ak kamoska hovorila ze jej mali stale nechce papat za zubky asi.

nikola941
19. sep 2016

@lenca1401 mne praveze nie lebo mu to zamienam stale noo a teraz mi uz papal aj domacu stravu ale ked som sa na to pytala doktorky tak povedala ze v tomto veku je to normalne

luba41
19. sep 2016

@lenca1401 a teraz som si poriadne prečítala, že má tráviace problemy..tie väčšinou súvisia sa potravinovou alergiou, ked mozog podvedome odmieta nejaké potraviny-možu byť koliky, hnačky, zápchy, zvýšená chorobnosť-nádchy, zahlienenie a pod.. takže preto by som nesilila tie príkrmy..nie riešiť dôsledok / prehánadla, kvapky na trávenie, probiotika/, ale hladať príčinu..skús si odsledovať potraviny/ lekár väčinou nezistí testami nič/..napr. najčastejší alregen je kravské mlieko a to v hocijakej forme /kaša, jogurty,Um, hov. mäso aj v malinkom množstve v kupovanom príkrme/, potom lepok ..proste skus napr len dojčiť a pridať len jeden druh potraviny pár dní a sledovať..

lenca1401
autor
19. sep 2016

@luba41 on mal od narodenia problem s bruskom.Vela veci som vyradila z jedlanicka aj ja.Ako prve bolo mlieko.A stale mal koliky.Tie potom ustupili.On je stale na 95%kojeny.Myslim ze to alergia nebude.Lebo co moze zuzlat to papava(piskotky,nesolene chrumky)len so zeleninou,zemiakom a takym ma ,,problem".Raz mi zje raz nie.Ale vidum ze vela mamiciek malo taky problem.Ja mu stale varim domace ppotraviny.Z obchodov kase mu davam velmi malo.A tie potraviny co mu varim predtym papaval a bolo dobre.

lenca1401
autor
19. sep 2016

@domafi ovocie mu chuti 🙂 aspon to.zvyknem mu robit napr.jabckove pyre s piskotkami alebo s troskou mrkvy.ale predvcerom som mu urobila spenat na troske masla so zemiacikom a tym ma oplul 🙂 a ja som to zjedla!co ja som spenat nikdy nejedla...

lenca1401
autor
19. sep 2016

@luba41 samozrejme ked nieco nechce netlacim to donho.Radsej mu dam mliecko.Priberat pribera krasne.Chory mi nebyva.Ako mal nadchu ked mu sli prve zubky.Ale samozrejme si aj sledujem co mu davam papat a co chuti a co nie.