8 ročný nechce jesť
Moj syn bude mat o mesiac 8 rokou ma celiakiu ,laktozovu intoleranciu dietu prisne dodrziavame ale stale nechce jest. ked sa ho spitam co bude papat odpovie bud nechcem,nic, alebo neviem. chlieb a pecivo odmieta,jedine co mi ako tak trosku zje su palacinky,gulas,zeleninu.ziadna sunka,cestoviny,mucne. ma vysku 123cm a vahu 18 kg. vysetrenia su v poriadku,davam mu vitaminy pikovit probio. kazdiy mi vie iba povedat co mu jest nedavas ked mu kosti trcia? ale co s tim? dake rady aby sa mi rozpapal a trochu pribral. peritol u nas nezaberal.
@luskacik32 ja sa nedivim ze mucne nechce,telo vie co mu skodi.A davas bezlepkove pecivo,sunku,cestoviny? Lebo tie bezlepkove chutia no nic-moc....
@luskacik32 neviem ti poradit, aj nasi chalani su slabi jedaci, starsi ako babatko jedol pekne, ale teraz je to slabota a mensi papa velmi zle tiez, ja idem len teraz davat pikovit
@luskacik32 inak nechcem ta strasit, ale podla mna sa rozje az v puberte, aj ja , aj muz sme boli hrozne slabi jedaci obaja , ja som nasim tajila, ze som nejedla, nejedavala som vobec desiatu co mi nabalili, ani obed v skole, muz takisto, obaja sme sa rozjedli az po 15- rokoch
@luskacik32 a tu bezlepkovu dietu dodrziava prisne? nema nejake stopy lepku v jedle? napr v horcici, kecupe, alebo nejakych pochutinach, kde si ani nemyslis,ze lepok je? alebo co to pecivo, to davate bezlpekove? ci sunka a pod?
@zuzana76 ano vsetko poctivo citam a sledujem zlozenia chlieb mu objednavam v lekarni ostatne kupujm v obchode pre celiaikov. som uz z toho totalne nestastna.
@luskacik32 ak chces nieco na pribratie tak ti na gastre mozu predpisat nutridrinky - su na doplnenie stravy, alebo nahrada za stravu. nam pomahaju cca za mesiac maly pribral od 500 -1000g. ale co sa tyka "nutenia ho do jedla" no neviem, mne syn je len to co chce a tak je napr. niekedy lcely den len na rozkoch s pastikou alebo podobne a zmierila som sa stym, ze radsej mu dam 5 rozkov a zje ich, ako do neho tlacit co nechce a ani to nezje akurat sa vystresujem 😉 drzte sa
@luskacik32 aha..no ja im dávam ten detský, ako malinké lentilky to vyzerá... čiže on by aj odmietol tabletu, ktorú mu Ty povieš, že musí zjesť aby mu bolo lepšie?
@zuzana76 aha ta skratka mi nic nehovorila ano bolo tu podozrenie ze ho ma ale nastastie sa nepotvrdilo.
@luskacik32 no, ten detský je omnoho menší, farebný, lesklý-teda hladký povrch, myslím, že sa fajn prehĺta. Dospelský je dosť drsný a veľký. Tak hlavne.....držím palce, nech sa rozje chlapec, 18 je málo, ako pierko....
Ahoj mam taky isty problem, syn mi nechce jest lebo mu tie potraviny nechutia na bwzlaktozovej a bezlepkovej diete sme len tyzden. Peciem varim ako blazon a on stale.menej je. A jedak bol pred tym velky.

@luskacik32 ja som dávala deťom ten detský Pangamin-pivné kvasnice viac-menej, skôr som im to proti kútikom dávala, ale sa po tom aj riadne rozjedli, ak som dodržala dávkovanie...možno to by vám zabralo, snáď to neobsahuje lepok...