Ako dlho ste pripravovali príkrmy v Lucke?
Zaujímalo by ma ak pripravujete príkrmy pre svoje detičky do kedy ste zeleninku príp. iné prevárali v Lucke a kedy ste prešli na "normálnu" vodu?
ahoj, ja som varila vzdy v normalnej vode....je pravda, ze som zacala prikrmovat az od 6. mesiaca, ale nikdy som nepouzivala na varenie inu, ako pitnu vodu z vodovodu.....
ja davam normalnu prevarenu vodu, ziadnu Lucku....a sme tu a zdravy...ved kedysi toto vobec nebolo, neriesili sa taketo veci 🙂
nikdy, len vo vode z vodovodu... naco podporovat ten plastovy priemysel ked mame dobru vodu....
a ked zacala pit UM takisto vodu z vodovodu
nikdy som nevarila v inej vode ako vo vode z vodovodu - ved aj ta reklama je "pijem zdravu vodu priamo z vodovodu" 😀 . A myslim, ze je to vhodne aj pre deticky. Nasa mladsia bola na prikrmoch od 4 mesiaca a je zdrava...
my tiez nevarime v lucke ani sme nikdy nevarili, pride mi to chore, chcu z nas len vytiahnut peniaze. nemam maleho este aj kupat v prevarenej lucke?
My máme kvalitnú vodu z vodovou, tak tiež iba túto, samozrejme prevarenú. Lucka je balená v obyčajnej plastovej fľaši, nevieš ako sa to prevážalo, v akých podmienkach, v akých teplotách, čo za svinstvo sa z tej fľaše uvoľnilo. Ak sa bojíš vody z vodovodu, pretože máte ja neviem staré rozvody a pod, dá sa robiť aj rozbor vody.
prikrmy sme varili z normalnej vody z vodovodu ... mliecko do 7 mesiaca z Lucky alebo drobceka
vzdy sme varili z vody z vodovodu, aj na pitie sme ju davali od pol roka - neprevarenu, akurat na dovolenku sme brali malej balenu vodu - ale nie v PET flasiach, ale Humanu co je v Tetrapacku, kupovali sme ju v lekarni a tiez sme ju neprevarali.
nikdy sme v Lucke nevarili..preco...pouzivali sme aj pouzivame obycajnu vodu z vodovodu a tu prevaram...
Lucku a jej podobne vody sme pouzili len na dovolenke pri mori, aj to len na pitie a neprevarene. Inak som pouzivala vodu z vodovodu, od cca 11. mesiaca na pitie neprevaram, ale filtrujem.
dojcensku vodu som do 3.mesiaca pouzivala na pripravu UM, neskor som UM robila uz len z obycajnej prevarenej vody a to iste aj prikrmy, tie som varila len s obycajnou vodou
Ja som nikdy dojčenskú vodu nepoužívala. Pýtala som si rozbor vody z vodární a zistila som, že je to zbytočné, navyše nikdy človek nevie, ako boli tie PET fľaše skladované...
nikdy, od narodenia je na um a robim ju z normalnej vody,prevarenej, neznasam komercne blbosti ako detska voda, keksiky, kozmetika, prasky a pod...nic z toho nepouzivam
Ked mas kvalitnu vodu z vodovodu, nie je dovod kupovat "nezavadnu" dojcensku vodu, ktora aj pol roka stoji v plastovej flasi a este aj zbytocne vyrabat nerecyklovatelny odpad ... ak uz ozaj chces mat istotu, mozes si napriklad zaobstarat este vodny filter Brita. Ale nic sa nema prehanat, proste taka zlata stredna cesta, neznamena ze mu nemas kupit napriklad Cappy junior, len preto ze je baleny v pvc... 😉
Tak to som asi jediná čo varí jedla v Lucke. Malého prikrmujem od piateho mesiaca a všetko varím v Lucke. My máme takú tvrdú vodu, že kanvicu od vodného kameňa vyváram 2 až 3 krát do týždňa, preto varím v Lucke. Lekárka mi dokonca hovorila, že aj malého mám kúpavať v prevarenej vode, ale to som vydržala len do tretieho mesiaca. Nevadí to teda, že máme takú tvrdú vodu? Budem len rada, ak prestanem kupovať donekonečna túto vodu, dokonca sa ani u nás veľmi neobjednáva, lebo ju málo ľudia kupujú, tak chodím do tesca na ňu.
Do1roka zivota.... 😉 kto ma tvrdu vodu je to lepsie alebo vodu prefiltrovat cez kanvicu nato urcenu. 😉
NIKDY, zdravsia je z NEPLASTOVEJ flase rovno z kohutika!
Aj my mame tvrdu vodu, to mu urcite neuskodi...a anastazia...treba kupat od zaciatku v normalnej vode...nemozes ho drzat v uplnej sterilite, potom ti bude casto chory...to som este ani nepocula, ze by niekto kupal v prevarenej vode....
my sme lucku pouzivali do cca 10 mesiacov, teraz pozvolna prechadzame na vodu z vodovodu...Aj pani doktorka nam odporucala Lucku, vraj tato voda je velmi tvrda a nie je uplne vhodna pre malicke deticky.... ale teraz nam uz aj ona odporucala ,ze kludne prejst na vodu z vodovodu...Tak zaciname varit tak (popripade Brita), na pitie, kasicky....stale Lucka....
zaleži aku mate vodu ja som u nas v Ba iba z vodovodu ale u našich na dedine som kupovala myslím Drobčeka 🙂
Do 7m sme zili v Nemecku, tak sme kupovali original bio vodu na varenie pre deti, potom na SVK vodu Humana z DM a od 1r varim s klasickou vodou 🙂
Nikdy som nevarila z lucky ani som ju nedávala piť. Plastové flaše sa prevážajú v uzatvorených plechových dodávkach a v takom lete to je "zaručená kvalitka" tej vody. Je všeobecne známe aké svinstvo vypúšťajú plasty, keď sa prehrievajú.
Nikdy. Najhoršia voda je voda predávaná v plastových flašiach. Keď sa plast napr. v lete prehreje, karcinogény sa uvolňujú rovno do tej vody 😝
varila som vzdy v normalnej vode ale UM a kase som zarabala v Lucke do roka, ale Lucku som neprevarala.

ja od začiatku varím jedlo pre malého v obyč. vode. jasne že na mliečko používam drobčeka