icon

Ako jedávajú vaše dvojročné deti?

Včera o 14:15

Ako jedávajú vaše 2 ročne deti? Kedy im dávate obed? U nás veľká vyberavosť a boji sa nových jedál
Mne mala niekedy odmieta obed a chce ísť spat a obed niekedy ma až o 16tej
Inokedy je to zas že raňajky, trocha z obedu, vstane nejaký snack alebo zvyšok obeda a potom večera. Je to malo? Veľa?

anonym_800e99
Včera o 14:36

Tak male dieatko ma zaludok asi ako jeho päst. My mame pocit, ze je to malo, ale pritom je to dost... ano su deti, co su schopne jest cely tanier boh vie coho, ale su to skor vynimky v tom veku... pokial rastie, pribera, ponukas... tak je to ok... najhorsie jje sprotivit dietatu jedenie tym, ze ma mama pocit, ze neje dost... toto moja sestra ukazkovo dokazala, ze maleho potom pred tabletom stopala a jedenie pomaly plakal, ze musi zas tam sediet znechuteny do kosti....

maskpure
Včera o 14:43

Moj ma 2,5r. Jedak nie je, pribera vdaka UM, ktore davam pred spanim na obed aj vecer. Na ranajky nieco zobne, vacsinou bud jogurt alebo stredok z chleba s maslom. Desiatku nezvykne mat a ak ano, tak nejaku chrumku, hrozno, mandarinku. Potom davam UM a okolo 15tej ma obed. Davam to, co varim nam. Zvykne zjest cca 150g. Na olovrant ma vyzivu alebo kremik, pripadne nieco podobne. Vecer mlieko. Mlieko mu davam aj kvoli tomu, ze malo pije. Mlieka vypije 2x210ml a caj cca 400ml.

anonym_41a036
Včera o 16:05

@anonym_autor u nás pres e rovnako ako u vas

ali_mora
Včera o 16:43

@anonym_autor podľa mňa je to úplne v pohode, ja síce ešte len čakám bábätko ale sestra má už dve a tiež len takto papávajú a majú ešte mliečko pred spaním

rurutiax
Včera o 17:05

@anonym_autor Moja dcéra bude mať 3 roky v auguste a tiež je to s ňou bieda. Už od príkrmov bola slabý jedák. Z väčšiny jedál zobne ako vrabček.😀 Priberá, síce pomaly, ale nerobím si z toho až takú ťažkú hlavu. Sú lepšie aj horšie dni.🙂 Boli nám ponúknuté aj nutridrinky, chvíľku ich aj mala, ale prišlo mi, že narobili viac škody ako úžitku.

anonym_f57901
Včera o 17:54

@anonym_autor Veľmi dlho bol nejedák, teraz sa to začalo lepšiť. Ale stále som išla tú istú taktiku: dávala mu jesť, to, čo sme mali my. Ak som vedela, že sa toho ani nedotkne, tak som na tanier prihodila niečo, čo má rád. Vždy tam bolo “bezpečné jedlo”, ktoré ho namotivovalo vôbec začať jesť. A takto sa postupne dostávame k tomu, že jedáva viac a viac. Dnes som neverila vlastným očiam keď ako prvá z taniera zmizla ryba a zeleninový šalát. Takže len skúšam, zisťujem čo mu chutí a stále ponúkam jedlá, ktoré jesť nechce. Ak zje málo obeda a je hladný, tak mu ponúknem niečo normálne ako cottage či ovocie. Lebo samozrejme, že si pýta miesto obeda kapsičky, chrumky či ovocné tyčinky. Podľa mňa je úplne v pohode, koľko tvoja jedáva. Ak nechudne alebo nie je slabá, tak by som sa neobávala.

fairyy
Včera o 18:04

aj u nas podobne ... oblubene jedla mam v zalohe, ale vzdy najprv ponuknem nove jedlo tzv take co ideme my jest a vzdy ponukam az je naozaj hladna...uspesnost mam taku 50/50 a ak sa nechyti vytahujem jej oblubene veci - ovocie vsetko, polievka, kukurica, hrasok, uhorky, ryba, zemiakova kasa, varene vajicka a cisty chlieb 🤦

gaia14
Včera o 18:17

Nasa je celkom jedacka, ale ma aj dni kedy nic moc nechce, zo vsetkeho parkrat zobne a uz nepapa. Rrzim podobne, niekedy idem spat pred obedom, niekedy v strede obeda a dopapa po zobudeni. Nechavam to tak. Pribera, papa pestro ked papa. Niektore dni pyta len kolac, ine zbasti dve misky zeleniny, tak to neriesim, nechcem jej nic zhnusit ani robit z niecoho daco vynimocne. Sladkost okrem domacich ovocnych kolacov a piskot nedostava, pije cistu vodu alebo sem tam mlieko, ale to skor ako dezert, ked ja si robim capucino, jej spravim babycinko.

anonym_569068
Včera o 19:02

Môj bude mať 2 roky ale teda je to čo ma jesť
Chodíme aj k lekarom a strava v krvi- v tele sa odráža
Takže za mňa ....ak náhodou chce jesť menej, tak tie najdôležitejšie zložky co telo potrebuje a keď to nezje alternatívu nemá
Zdravie je len jedno a aj vývoj

autor
Včera o 19:29

Veľmi pekne vám všetkým ďakujem 🤗

maryetta
Včera o 20:51

Pred spanim iba polievka.ako sa zobudi tak druhe jedlo. Ak nahodou nemam polievku tak kusok toho co je uvarene este pred spanim.