icon

Ako naučiť 15-mesačné dieťa jesť kúsky ovocia?

Včera o 08:00

Ahojte,mám 15m dcéru a nechce papať kusky,kase a zeleninovo-masové obedy nemá problém zjest,ale keď jej dám na desiatu nakrájané ovocie tak mi to nezje ani za svet.ako ju to naucit? Stále keď jej robím ranajky sesiaty jej dám k tomu nakrájané ovociw(už som skúsila menšie/vacsie kusy,pásiky) že nech chyti do ruky ale ani za svet,začne do toho rýpať a nakoniec to vyhodí🤣🤦🏻‍♀️začali sme dávať kusky neskôr,keďže nemala zuby,asi je to moja vina,ale myslela som že sa to naučí aspoň po roku,ale zatiaľ to tak nevyzerá,zo zeleniny mi zje jedine kúsok dva uhorky,a ovocie mi nakrájané ani nezjedla ešte,ako Jj to naucit ?tym pádom ani už neviem čo jej dávať na desiatu/olovrant,stale jej dávam to iste čiže kapsicky/jogurt/chlieb/vianocku 🙈😄

anonym_4f7ab5
Včera o 08:43

A ten obed zje normalne kusky?

januska12323
Včera o 09:22

Jedine skúšať, keď zje chlieb a vianočku vie zjesť aj iné len nechce. Obedy stále mixuješ?

autor
Včera o 09:31

Obedy ma väčšinou cestoviny,maso,pyre-maso,polievky,dnes ma polievku s kuskusom,to nemá problém,najviac jej chutia kupované to zje aj 250g,ona ma čisto problém s ovocím🤣ráno som jej skúsila dať žltý melon a jahodu no vôbec,tak som jej to skúsila zamaskovať malé kusky do jogurtu a niečo prehltla ale nechce to kusat😄no nič tak asi len skusat nám zostava a snáď to raz pochopi

januska12323
Včera o 11:44

Začni aj obed kúsky, musí sa to naučiť a keď jej nedáš šancu bude takto jesť ešte dlho.