icon

Ako naučiť bábätko piť z fľašky?

evka52
9. mar 2024

Dobrý deň, prosím poraďte. Syn má pol roka, je dojčený, fľašku sme nepoužívali. Avšak po príkrme som mu začala dávať trochu dojčenskej vody z fľašky a fľašku odmietal, nevedel sa z nej napiť. Skúšala som aj odsať moje mlieko a dať mu z fľaše, tiež bez šance. Značkou to nebude, skúšali sme veľa veľkostí a druhov od lacnejších až po Philips avent. Výsledok rovnaký. Rozmýšľam, že kvôli veku sa už možno ani neoplatí učiť ho na fľašku, ale mohol by piť z niečoho iného. Vodu som mu zatiaľ dávala lyžičkou alebo striekačkou, ale to nie je riešenie. Na hrnček je ešte skoro. Rozmýšľam, čo si zaobstarať. Máte s niečím skúsenosť? Niekde som videla ako reklamu taký malý umelohmotný pohár so špeciálnym zúženým okrajom, neviem sa však k tomu dopátrať..

thoughtfulweirdo
•
9. mar 2024

Moji obaja už v tom veku pili z obyčajného plastového pohárika s ušami 🙂 keď som potrebovala, aby boli suchí, pridržala som im ho pri ústach ja, doma ho dostali do rúk a trénovali 😄

siska53
•
9. mar 2024

@evka52 nasa sa naucila z flase az v roku. Az vtedy z jedneho takeho splosteneho dudla jej to slo. Kludne skus aj poharik, ale nasej to neslo ani z toho.

syslik81
•
9. mar 2024

ked nechce nechce .daj mu poharik .. su take priamo pre deti maju tupe okraje .. alebo flasku s uskami so sosacikom

stanislavicenka
•
9. mar 2024

@evka52 a preco mu chces davat vodu z flase? Ved mu daj z poharika. Moje deti vobec netusili, co je flasa. Pili z pohara, z obycajneho. Aj von som nosila termosku s poharikom a v nej vodu

evka52
autor
•
9. mar 2024

@evka52 Ďakujem za odpovede. Priznám sa z pohára sa mu bojím dať preto, aby mu nezabehlo.. :/

januska12323
•
9. mar 2024

Daj mu pohár, párkrát sa obleje potom sa naučí. Keď mu zabehne vykašle. To by si ani jedlo nemohla dávať lebo mu zabehne.

jajur88
•
9. mar 2024

Doporucujem ucit rovno na maly poharik. My sme zacinali po 7. mesiaci. Na zaciatok staci len trosicku vody. Poharik mozes i pridrziavat, kym sa nauci.

My mame maly poharik z lovevery. Takze s inym skusenost nemam. Casto sa doporucuje zacat s panakovkami z ikea. Ak nechces skleneny, toto mi pride ako dobra alternativa https://www.kelimky-babycup.cz/produkt/babycup-...

nwnw
•
9. mar 2024

@evka52 od pol roka sme presne vymyslali. V reale az okolo 9m sa vedeli napit z flase 360 tusim z DM. Chvilu sme ich na to ucili.Pred nou som vyskusala vsetky mozne aj slamkove...