Ako podávať ovocie bábätkám? Varíte ho?
Ahoj mamičky, tie co mate babatka alebo skúsenosti prosím vas ked zaraďujete ovocie, varíte ho? Alebo v akej forme ho podávate?
surové strúhané, popučené vidličkoou alebo nakrájané na malé kúsky
@anonym_autor variť ovocie???hmmm.... ovocie sa strúha, mixuje, zelenina strúha mixuje, prípadne jemne podusí 🍀
@ivicatolic myslela som ci ho pred podavanim uvaríte na pare a az potom pomixujete
@ivicatolic myslela som ci ho pred podavanim uvaríte na pare a az potom pomixujete
@anonym_autor nerobila som ovocie na pare, zabije to väčšinu vitamínov
Nór akné som rozmixovala jabĺčko banán popucila vidličkou, rozmixovala hrusku nektarinky broskyne
Napr jahody som dávala až od roka, je to alergén, to iste pomaranče a mandarínky
@anonym_autor Nie, ovocie netreba variť ani mixovať, nemixovala som ani prvé zeleninové príkrmy
@anonym_autor nerobila som ovocie na pare, zabije to väčšinu vitamínov
Nór akné som rozmixovala jabĺčko banán popucila vidličkou, rozmixovala hrusku nektarinky broskyne
Napr jahody som dávala až od roka, je to alergén, to iste pomaranče a mandarínky
@anonym_35109d
nór akné ? 😂
ovocie som vždy dávala čerstvé ale niektoré druhy som ošúpala napríklad hrušky, hurmikaki a pod
Ja som jablko/hrusku najprv varila, ako taky kompotik. len jablko/hrusku, ziadny cukor. Potom pomixovala. Moje deti kusky nechceli.
@anonym_35109d
nór akné ? 😂
@anonym_b37325 nór akné, čo to vlastne je?
@anonym_autor no ja ti poviem, varila som asi všetko ovocie následne vymixovane do pyré) okrem banánu a mandarinky.
Dcera sa dost vyhradzuje z kadecoho noveho , tak ja som opatrna. Asi od 11-12 mesiaca som strúhala už surové ovocie. Teraz ma 18 mesiacov, papá nakrajane kusky ale tvrdé ovocie ako jablko stále struham. Vitaminov sa varom nezbavuješ, akurát alergénov.
@anonym_autor no ja ti poviem, varila som asi všetko ovocie následne vymixovane do pyré) okrem banánu a mandarinky.
Dcera sa dost vyhradzuje z kadecoho noveho , tak ja som opatrna. Asi od 11-12 mesiaca som strúhala už surové ovocie. Teraz ma 18 mesiacov, papá nakrajane kusky ale tvrdé ovocie ako jablko stále struham. Vitaminov sa varom nezbavuješ, akurát alergénov.
@anonym_637e0b Varom zničíš vitamín C a vitamíny skupiny B
@anonym_autor pri zavádzaní som dusila jablká, mrkvu... je to ľahšie stráviteľné a lepšie sa vstrebávajú minerály ako z čerstvého ovocia, zeleniny + tepelne upravené výrazne menej nadúva ako surové..
Hrusku som pripravila na pare. upozornila ma na to pediatricka, ze hruska (aj bez supky) nafuluje, ze odporuca na prve prikrmy bud podusit alebo upravit na pare. ostatne ovocie som podavala cerstve, na hladko vymixovane. obe moje dcery velmi dlho odmietali inu ako kasovitu stravu, takze som im prikrmy dlho-predlho mixovala.
@anonym_637e0b Varom zničíš vitamín C a vitamíny skupiny B
@anonym_e8f792 nie vitaminy varom nezničis, iba znižiš ich množstvo. Ale vzhľadom na množstvo alergénov a chémii v kupovanom ovoci je pre prvé prikrmy ich bezpečnejšie uvarit.

@anonym_autor variť ovocie???hmmm.... ovocie sa strúha, mixuje, zelenina strúha mixuje, prípadne jemne podusí 🍀