icon

Ako podporiť dieťa v pití tekutín?

ketrin225
22. feb 2026

Ahojte, stretli ste sa niektorá s tým že vaše dieťa nechce piť tekutiny? Syn (1r4m) vypije denne cca 2 dcl tekutín - čaj, sladký čaj, voda. K tomu pije asi pol litra mlieka-pred spaním, v noci a ráno. V poslednom čase ale niekedy odmietne mlieko a ja sa bojím, že to už bude málo tekutín. Skúšala som všetko- rôzne fľaše, poháre, polievky, sladené čaje, aj džús,… nedostanem doňho viac ako 2-3 deci denne. Vyzerá v poriadku a funguje tak stále, takže mu to asi stačí, ale aj tak sa bojím, že to je veľmi málo. Máte nejaké tipy ako ho “donútiť” piť viac?

bolarazjedna
•
22. feb 2026

Moje dieťa tiež istý čas takto málo pilo, tiež vyzeral byt v poriadku, časom sa to zlepšilo. Snažila som sa tekutiny dodávať formou polievky, ovsenej kaše, krupicovej kaše, ovocia, ovocných kapsiciek na dennej báze.

anonym_30d193
•
22. feb 2026

Sme na tom uplne rovnako.. aj vek a tekutiny.. zrejme necitia smad.. mne pediater vravel ze kym ma 4 pocikane plienky za den tal sa niet coho obavat.. davaj viac vody do jedla, kasi, kapsicky atd

janka_266
•
23. feb 2026

mal v izbe, posteli, a v obývačke malú rajec flašku, tá sa nevyleje a je tak akurát, vždy mal vodu na očiach, keď dlho nepil, tak som mu ponúkala, prípadne som skúšala hrou, napr. kto sa prvý napije, ale zas u nás ani ja nevypijem veľa vody, takže sa môjmu nečudujem, ale postupne sa to lepšilo, teraz to doháňa hlavne večer