icon

Ako podporiť dieťa v pití tekutín?

ketrin225
22. feb 2026

Ahojte, stretli ste sa niektorá s tým že vaše dieťa nechce piť tekutiny? Syn (1r4m) vypije denne cca 2 dcl tekutín - čaj, sladký čaj, voda. K tomu pije asi pol litra mlieka-pred spaním, v noci a ráno. V poslednom čase ale niekedy odmietne mlieko a ja sa bojím, že to už bude málo tekutín. Skúšala som všetko- rôzne fľaše, poháre, polievky, sladené čaje, aj džús,… nedostanem doňho viac ako 2-3 deci denne. Vyzerá v poriadku a funguje tak stále, takže mu to asi stačí, ale aj tak sa bojím, že to je veľmi málo. Máte nejaké tipy ako ho “donútiť” piť viac?

bolarazjedna
22. feb 2026

Moje dieťa tiež istý čas takto málo pilo, tiež vyzeral byt v poriadku, časom sa to zlepšilo. Snažila som sa tekutiny dodávať formou polievky, ovsenej kaše, krupicovej kaše, ovocia, ovocných kapsiciek na dennej báze.

anonym_30d193
22. feb 2026

Sme na tom uplne rovnako.. aj vek a tekutiny.. zrejme necitia smad.. mne pediater vravel ze kym ma 4 pocikane plienky za den tal sa niet coho obavat.. davaj viac vody do jedla, kasi, kapsicky atd

janka_266
Včera o 07:01

mal v izbe, posteli, a v obývačke malú rajec flašku, tá sa nevyleje a je tak akurát, vždy mal vodu na očiach, keď dlho nepil, tak som mu ponúkala, prípadne som skúšala hrou, napr. kto sa prvý napije, ale zas u nás ani ja nevypijem veľa vody, takže sa môjmu nečudujem, ale postupne sa to lepšilo, teraz to doháňa hlavne večer