icon

Ako podsunúť 20 mesačnému synovi zdravé jedlo?

dadulajda
19. apr 2013

Snazime sa doma stravovat zdravo,malemu pripravujem recepty podla dr.Bukovskeho,alebo podla inych detskych knih.Ale moj maly proste nechce nic,co musi ja to volam pit a jest naraz....to je paradajka,paprika,melon,kompoty,kase,polievky,ale aj listove salaty,sunku,syrokrem,prazenicu,...nezalezi na chuti...akoby mu to bolo na jazyku neprijemne. Neviem uz co mu varit.najradsej ma ciste uvarene cestoviny zaliate olivovym olejom,strukoviny, a maso.maso maso kazdy den by jedol maso....Mate nejaky napad,radu,ako mu podstrcit aj vec,kt.ma vnutri stavu,ale musi to zut? 🙂) dakujem

mamainprogress
19. apr 2013

podla mna najlepsia cesta je nevarit dietatu ine jedlo, ale stravovat sa zdravo spolu s nim. moj maly ma 10m ale dnes sme spolu jedli napr.privarok z cervenej sosovice, po ine dni napr. celozrnne cestoviny s baklazanom (ja plus paradajky), alebo tekvicove rizoto, spenatovy privarok, brokolicove psenoto, a vela inych veci. ak jemu urobis nieco ine co sebe od koho si ma brat priklad?
na maso si niektore deti az prilis lahko navyknu, asi to je pripad tvojho maleho. proste ho nerob, neuvidi, nedostane, zje nieco ine. a ked nezje 2-3 obedy a vecere a nedostane nejaku inu nahradu, od hladu neumrie a ked bude naozaj hladny, zje hocico. napr.pokrajaj mu na jemne kusky papriku do cestovin, alebo sparenu pradajku rozmiesaj do cestovin a zalej olivovym olejom. neverim, ze to nezje ked bude hladny.

alabama0011
19. apr 2013

@dadulajda uvar to, co jete aj vy doma, naloz do svojho taniera, zacni jest a pockaj ci pricupita a zacne brat z taniera.. Na nasu toto vzdy zaberie, lebo si mysli, ze mama ma to NAJ! 🙂)

broonislava
19. apr 2013

dadulajda Ahoj. Ja mam opacny problem, mne do 2 rokov dcera jedla vsetko, a teraz, ma 27 mesiacov, nechce jest nic, okrem zeleniny a ovocia. Rano vypije mlieko, potom zje na desiatu salatovu uhorku, aj polovicu, potom si da hrozno, jablko, banan, obcas jogurt, minimum chlebika, takmer vôbec uz nejedava varene jedla, takze jej fakt ponukam len surovu zeleninu a ovocie .Ked uvarim paradajkovu a spenatovu polievku, vyberie si podla farby žabičkovú /teda zelenú/, a to môj syn ani vidiet nemôze. Vyskusaj syncekovi pripravit varene aj surove jedla do 4-5 misiek, on si vyberie, co chce sam. Aj tak si myslim, ze je to len chvilkova zalezitost, ja mam uz 3.dieta, takze to sa meni od mesiaca k mesiacu. Drzim palce.