icon

Ako riešiť, keď bábätko odmieta zeleninové príkrmy?

n4ught1
28. máj 2025

Ahojte , mám 6,5 mesačného synčeka , ktorý je na UM ale zavádzame aj prikrmy , žiaľ zo zeleninovych ho napína , nechce ich prijať akosi a ovocie relatívne ma rad, no kyslejsie výživký ho tiež napinaju a ja už som zúfalá ci sa vôbec rozpapa. Kasicky banánové mi spapa , hoc aj banán alebo hrušku no zeleninu vôbec :-/ myslite že mám stále ponúkať ? A zmeni sa to? Bojim sa zavadzať neskôr aj nejaké vajíčko a mäso keď máme problém teraz s jedením prvých príkrmov .. a po druhé tlačia sa mu zuby asi 4 naraz tak dedukujem, že možno aj koli tomu nemá chuť 🤷‍♀️

lucia13022023
•
28. máj 2025

Ponúkať ďalej podľa mňa.

viestta
•
28. máj 2025

Len ponukat a ponukat. Casom ich "vezme na milost"

zuzkaa1991
•
28. máj 2025

@n4ught1 mna ucili pri prvej ze najprv zeleninu aspoň mesiac podavat skusat ze ked dam ovocie uz moze dieta začať odmietat zeleninove prikrmy 😇 takze skusat rozne varianty a vyzivu na mesiac vylucit alebo aspon na týždeň 2, kym nezacne prijmat zeleninu ani vtedy tak smola😇

mabenn
•
28. máj 2025

skusala si aj tekvicu, bataty? ja som u syna vychytala taku zeleninu, co mu chytila (jemu chytil zemiak) a potom som len vsetko pridavala k tomu

lussy1810
•
28. máj 2025

@n4ught1 podla mna ponukat ale nemoze ho napinat nie z tej zeleniny alebo kyslej vyzivy ale napr z mnozstva tej zeleniny? Myslim tak ze ma moc vyraznu chut a mnozstvo. Skusila by som dat inu lyzicku na prikrm a na nu len malinke mnozstvo a postupne na tej lyzicke zvysovat den po dni. Syn to tak mal neho napinalo ked bolo vedsie mnozstvo na lyzicke ake zjedol

saxana000
•
28. máj 2025

Batat je velky pomocnik.. šupnut ho ku vsetkemu ked uz ochutnal sladke tak sa mu vsetko ostatne nevyrazne nemusi pacit...

janetinka27
•
28. máj 2025

@n4ught1 ahoj, najprv sa ponukaju fadnejsie chute, zacina sa nesladkou zeleninou.
Uz ked si ponukala ovocie, tak k jablku mozes pridat mrkvu a postupne skusat zeleninu
Maso mu chutit bude, skombinujes s cuketou, batatom, feniklom atd, len kazdu potravinu testuj 3 dni, ci nebude zla reakcia
Plus mozes pridat aj kase azltko, nam dr hovorila najprv len stipku zo zltka prvykrat, az potom cele zltko
Ja som minule nestihla navarit a tak som vytiahla kapsicku a babo ju odmietlo.mozno vasmu nechutia konkretne hotovky